Hava temizleme özelliği ile bilinen paşa kılıcı bitkisi yapraklarında zehirli kimyasallar ihtiva ettiği için küçük çocuklar ya da hayvanlar tarafından yenmesi durumunda zehirli etki yaratabilir.
Neye baktığınıza bağlı olarak, ilgi çekici yaprak desenleri için iyi seçenekler bebek kauçuk bitkisi ve dua bitkisidir – her ikisi de çocuklar, köpekler ve kediler için güvenlidir.
Deve tabanı zehirli mi sorusunu da yanıtlamak gerekir. Yapraklarında bulunan beyaz madde toksik madde olarak bilinir. Bu nedenle yaprakların tüketilmesi önerilmez. Ayrıca küçük çocukları bu bitkiden uzak tutmanız önerilir.
İlgili 29 soru bulundu
1) Güzelavrat Otu (Belladona)
Kılıç çiçeği, iç mekanlarda sıklıkla tercih edilen bitkilerden biri. Bu bitki, zehirli olarak bilinen saponin adlı bir madde içeriyor. Yutulması halinde mide bulantısı, kusma ve ishale neden olabiliyor. Bu nedenle evcil hayvanlarınızı veya çocuklarınızı bu bitkilerden uzak tutmak daha güvenli olabilir.
Orkide. Orkide eve şans ve bereket getiren, özellikle dekorasyonlarda kullanılan en sevilen çiçekler arasındadır. Genellikle yeni iş tebriklerinde ya da diğer özel gün kutlamalarında da orkide oldukça fazla tercih edilir. Orkide ayrıca saflığı, bereketi ve üretkenliğin de simgesidir.
Zehirli yaprakların kenarları pürüzsüz de olabilir tırtıklı da olabilir. Üst yüzeyleri parlak veya mat olabilir. Mevsimler boyunca değişiklik gösterebilirler; örneğin ilkbaharda yeşil, yaz aylarında sarı-yeşil ve sonbaharda kırmızı olabilir. Beyaz meyve kümeleri yaz başında gelişir ve daha sonra griye dönüşür.
Toksik olan iç mekan bitkilerini sıralamak gerekirse başta son zamanların en popüler bitkisi Devetabanı (Monstera) geliyor. Sonrasında nerdeyse her evde bulunan Barış çiçeği (spathiphyllum), Kılıç bitkisi, Pothos türleri, yuka ve hepimizin bildiği Difenbahya bitkisi toksik olan türler arasında.
Dieffenbachia yaprağının koparılması, elle ovulması, çiğnenmesi veya benzeri durumlar sonrasında yapraktaki raphideler ve proteolitik enzimler inflamasyon, lokal irritasyon ve doku hasarı gibi toksik etkilere neden olur [12].
6. Begonya: Çok geniş bir iç mekan bitki ailesi olan Begonyaların, hemen her türü kedi ve köpekler için toksik bitkilerdir.
Oldukça zarif bir görüntüsü olan bazı zambak türleri de zehirli çiçekler arasında yer alıyor. Zambaklar yendiğinde insanlarda karın ağrısı, bulanık görme, ciltte tahriş, baş ağrısı ve kusma gibi semptomlar gösteriyor.
Sümbül, fulya ve nergisler de aynı familyanın çiçekleri olarak, yanlışlıkla yenmeleri halinde vücutta rahatsızlıklara sebep olabiliyor. Bulantı, kusma, ishal ve şiddetli mide ağrılarına sebep olabilecek kadar etkili bir zehir içeriyorlar.Dokunulduğunda bile sizi zehirleyecek bir başka süs bitkisi de çuha çiçeği.
Kediler için zehirli çiçekler listemizde son sırada Tavşan Kulağı isimli çiçek bulunmaktadır. Her ne kadar pembe görünüşleriyle sevimli dursalar da kedinizi öldürebilecek kadar güçlü zehir barındırmaktadırlar. Tavşan Kulağı, kalp sorunlarına ve nöbetlere de neden olabilmektedir.
Eve Uğur Getiren Çiçekler
Karanfil, mimoza, şakayık, gül, orkide, krizantem ve tamamen yeşil görünüme sahip olan bitkiler bu türler içerisinde öncelikli sırada yer alır.
Nazarlık otu bitkisi, tohumu nazar ile ilişkilendirilmesinden ötürü bu otun taneleri ipliklere dizilir. Aynı zamanda boyama vb. başka süsleme işlerinde de üzerlik kullanılabilir. Yeşilimsi beyaz çiçekleri ile çekici bir görünüme sahip olan üzerlik bitkisi meyveli bir türdür.
Bambu bitkisini evde bulundurursanız eğer evinizdeki negatif enerjiyi ortadan kaldırarak daha huzurlu bir yaşam ve daha huzurlu bir uyku çekebilirsiniz.
Bereket, İyi Şans ve Para Çiçeği: Crassula
Latince adı Crassula olan bu bitki, halk arasında para çiçeği, bereket çiçeği, yeşim ağacı ve mücevher çiçeği olarak tanınıyor. Bereket çiçeğini diğerlerinden farklı kılan özelliği bereketin, şansın ve paranın çiçeği olması.
Genellikle yeşim bitkisi, şanslı bitki, para bitkisi veya para ağacı olarak bilinen Crassula ovata, Güney Afrika'nın KwaZulu-Natal ve Doğu Cape eyaletlerine ve Mozambik'e özgü küçük pembe veya beyaz çiçekleri olan etli bir bitkidir; dünya çapında bir ev bitkisi olarak yaygındır.
Uzun ve ince yapraklarıyla bilinen kılıç çiçeğinin yapraklarının boyu bir metreyi aştığında yeni bir ev alınma ihtimali doğacağına dair bir inanış da bulunmaktadır. Bunun için özel bir kılıç çiçeği dilek duası yoktur ama tohumdan ya da yapraktan çiçeği yetiştirmeye başlayınca içten niyet etmek gerektiği söylenmektedir.
PEYGAMBER ÇİÇEĞİNİN FAYDALARI
-Böbreklerdeki kumun dökülmesine yardımcı olur. -Bazı göz hastalıklarında kullanılır. -Ağrı kesici ve ateş dürücü etkileri vardır. -Vücutta biriken zehirli maddelerin atılmasını sağlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri