Bartu ismi Türkçe kökenli bir addır. Özellikle eski Türk devletleri ne kadar uzanan ve önemli hükümdarlarının unvanı olarak da bilinen bir isimdir. Günümüzde ise erkek çocukları için kullanılan en özel ve güzel isimler arasında yer almaktadır.
Bartu ismi Kuran'da geçmez çünkü bu isim Arapça kökenli değil, Türk kökenli bir isimdir.
Batu (Moğolca: Бат Хаан, Rusça: Баты́й, Farsça: باتو Bātū, Çince: 拔都, bá dōu; 1205 - 1255), Cengiz Han'ın en büyük oğlu olan Cuci'nin oğludur. Moğol İmparatorluğu'na bağlı Altın Orda'nın kurucusudur. 1240 - 1255 yılları arasında Altın Orda Devleti'ni yönetmiştir.
Bartu ismi Kur'an-ı Kerim'de geçmemektedir ve Bartu adını koymak caizdir. BARTU İSMİNDE KAÇ KİŞİ VAR? Türkiye'de Bartu ismini kullanan 4.578 kişi bulunmaktadır.
Hayır, Bartu ismi Kuran-I Kerim'de geçmiyor.
İlgili 26 soru bulundu
Bartu ismi Türkçe kökenli bir addır.
Bartu adının anlamı servet, zenginlik yani varlık demektir. Bu anlamlarından dolayı Bartu ismi varılacak yer olarak da tanımlanmaktadır. Burada bahsedilen zenginlik, varlık ve servet parasal manadadır. Türk kağanlarından birinin isminin de Bartu olması kişilerin erkek çocuklarına bu ismi vermesine vesile olmuştur.
Dinen mekruh sayılan isimler de olduğunu vurgulayan Öztürk, sözlerini şöyle sürdürdü: 'Resul, Nebi, Cebrail, Azrail, Mikail, İsrafil isimleri konulmamalı, hoş değil. Samet ismi, hiç kimseye muhtaç olmayan demektir. Bu sadece Allah'a mahsus bir durumdur, isim olarak kullanılamaz.
TDK'da yer alan bilgiler eşliğinde, Karan ismi ne demek ve anlama gelir sorularının cevabı şu şekildedir; Temiz, masum, katkısız. Sözünün eri, yiğit. Kahraman, yürekli.
Aden ismi, anlam olarak; "cennet bahçesi" anlamına gelir. Ayrıca, terimsel anlamına göre, biyolojik açıdan; salgı yapan organ ve bez anlamında kullanılmaktadır. Aden, bunların yanında, Yemen'deki bir liman şehrinin de adıdır. Aden isminin kökeni, Arapçadır.
Kaan (Osmanlı Türkçesi: قاآن) erkeklere verilen doğum adı ve soyadıdır. Aslı Türk halklarına dayanan Kaan ismi, "yönetici" ya da "Kralların Kralı" (Khagan) anlamına gelmektedir.
Bertuğ ismi, engel tanımayan ve güçlükleri aşan anlamına sahip olan bir isim olarak bilinmektedir. Erkek çocukları için kullanılmakta olan bir isimdir. Bertuğ isminin sahip olduğu ilk anlam engel tanımayan olurken ikinci anlamının ise güçlükleri aşan olduğu söylenebilir.
Lal kelimesi Farsça olarak 'dili tutulmuş, konuşamaz duruma gelmiş ve dilsiz' olarak tabir edilmektedir. Arapça kökenli olarak ise Türkçede 'Parlak kırmızı renkte olan, billur hale gelmiş, saydam bir alüminyum oksit bulunan değerli taş' biçiminde bilinmektedir.
Batu ismi, eski Türkçe'de "güçlü", "sağlam" veya "dayanıklı" anlamlarına gelmektedir. Ayrıca, tarihte Cengiz Han'ın torunu ve Moğolların Batı seferini yöneten komutanın da adıdır. Batu ismi, Türk kökenlidir ve tarih boyunca Türk ve Moğol hükümdarlarına verilmiş bir isimdir.
Arden ismi kulağa güzel gelen bir isim olduğu için sıklıkla çocuklara verilmesi tercih edilen isimler arasında yer almaktadır. Arden isminin Farsça kökenli bir kelime olduğu da ifade edilebilir. Arden ismi erkek çocukları için kullanılmakta olan bir isim olarak bilinmektedir.
'DİNEN MEKRUH SAYILAN İSİMLER DE VAR'
Dinen mekruh sayılan isimler de olduğunu vurgulayan Öztürk, ''Resul, Nebi, Cebrail, Azrail, Mikail, İsrafil isimleri çocuklara verilmemeli, hoş değil. Samet ismi, hiç kimseye muhtaç olmayan demektir.
Bu muhtevanın bir konusu da çocuğun isminin konulmasıdır. Türk Medeni Kanunu (TMK) m.339/V gereğince çocuğun adını ana – babası koyar.
göre ismi anne koyar (madde 263). İslâma göre de bu gayet ta- bii olarak ana tarafından yerine getirilir.
Batur (Bahadır), kahraman ve yiğit savaşçı anlamına gelen, Türk ve Moğol dili kökenli onursal unvan. Bu unvan, cengâverlerlik ve yiğitlik yapmış askeri komutanlar ve destansı kahramanlar için kullanılan bir Altay terimidir.
Serdar Kulbilge'nin oğlu Bartu, Fenerbahçe'den TFF 1.
Bükreş'te 2 Kasım 1958'de yapılan Romanya maçında kaleci Turgay Şeren'in sakatlanıp oyundan çıkması üzerine 76. dakikada milli takımın kalesine geçen Bartu, 85. dakikada Ahmet Berman'ın ters vuruşuyla bir gol yedi. Can Bartu, böylece milli takımda hem gol atan hem gol yiyen tek futbolcu olarak da tarihte yerini aldı.
Futbol ve basketbol sonrası
1970 yılında futbolu bırakan ve spor gazeteciliği yapmaya başlayan Can Bartu, çeşitli basın ve yayın organlarında futbol yorumculuğu yaptı. 11 Nisan 2019 tarihinde hayatını kaybetti.
Sokak Nöbetçileri: Bartu Sarca Aslı Arslan.
6 yıl oynadığı İtalya'da "Sinyor" lakabını aldı
1964-1967 yıllarında ise 3 sezon Lazio'da forma giyen Bartu, 46 maçta 4 gol kaydederken, burada İtalyan futbolseverlerin büyük sevgisini kazanıp, "Sinyor" lakabını aldı.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri