[1] Kusurunu anlayıp özür dileyen ve büyüklüğünüze sığınan kişi affedilmelidir.
Bu durumu ise en güzel şekilde ifade eden atasözlerinden biri de "Eğilen Baş Kesilmez" atasözüdür. Bu atasözünün anlamı şöyledir; Hatasız bir kul olmaz ve her insan, hata yapmaya yatkın bir varlıktır. Bu durumdan hiç bir kimse kurtulamaz. Hatasını anlayarak özür dileyen ve büyüklüğümüze sığınan bir kişi affedilmelidir.
[1] Çok para kazanabilmek için, az da olsa, elde bir sermaye olması gerekir.
[1] Bir işi yoluyla, yöntemiyle yapan güçlük çekmez.
[1] Kişi, kendisi için bir özveride bulunan kimseye karşı, sırası gelince daha büyük özveridebulunur.
İlgili 19 soru bulundu
[1] Çok konuşmak doğru değildir . Çok konuşan, gereksiz, yanlış sözler söyler. Karşındaki iki,on, yüz söylerse sen bir söyle. Yerinde cevap verebilmen için de hemen atılamaman,söylenenleri uzun uzun dinlemen gerektir.
Atasözü [1] İnsan can taşıyor: Sağ, esen olduğu gibi hasta da olur. Bu durumları düşünüp tedbirlibulunmak gerekir.
[1] Bir insan işini acele ile yapıp hemen bitirmek isterse işi yaparken işini şaşırır ve sona erdiremez.
[1] Hiçbir destek sürekli olmaz. Bunun için insan yapacağı işte başkalarının desteklemesine güvenmemeli, yalnız kendi gücüne dayanmalıdır.
[1] Beğenmediğiniz durumu, sürüp giden bir anlaşmazlık konusu yapmayınız. Hoş görüp geçininiz.
Özellikle bu konuda sütün sıcaklığı büyük bir öneme sahiptir. Yüksek sıcaklık üzerinden mayalama yapıldığı vakit, fermantasyonu yapan bakteriler ölür. Her ne kadar geride az bir miktar bakteri kalsa bile, istenilen fermantasyon gerçekleşmez ve yoğurt jelimsi bir yapıya döner. Yani diğer bir ifade ile süner.
Rüyada sütten yoğurt mayalamak; beklenilen işler anlamına gelmektedir. Rüyayı gören kişi adına oldukça önemli bir iş fırsatının gelmesine işaret eder.
Yoğurt yapmak için; Süte maya veya taze yoğurt eklenir. Mayada veya taze yoğurtta bulunan bakteriler büyüdükçe süt şekeri (laktoz) 'laktik aside' dönüşür. Laktik asit oluşumu ile sütün pH'ı düşer; bu işleme 'fermantasyon' denir.
[1] Çok önemli bir iş için bir kimseye ricada bulunmak, hatta yalvarmak gerekirse, yapınız. Bununla hiçbir şeyiniz eksilmez.
Atasözü [1] Hiç kimse, başkasından yardım beklememeli; kendisinin olanakları varsa bir işe girişmeli,yoksa girişmemelidir.
Başı (baş) çekmek deyimi de Türkçede yaygın olarak kullanılan deyimlerden birisi durumundadır.
Duvarı Nem, İnsanı Gam Yıkar Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: nem demiri nasıl paslandırıp çürütürse gam da insanı öylece yıpratır.
[1] Allah herkese dayanabileceği ölçüde yük, sıkıntı verir.
Genellikle herkesten aynı performansı ve verimi beklemek hayal kırıklığıyla sonuçlanır.
[1] Atla yolculuk yapan kimse için bir yolun kaç saatlik olduğu söz konusu değildir. Atlı, istersebeş saatlik yolu bir saatte alır. Bunun gibi, bol olanakları bulunan kimse, uzun bir süre içindeyapılabilecek işi kısa zamanda yapıverir.
[1] Ev sahibi konuğu yük saymaz. Konuğun geldiği o evde yiyecek bulunur; ya da beklenmedik bir yerden o sırada yiyecek gelir. Misafirin kısmetini Tanrı'nın göndermiş olduğuna inanılır.
Türk Dil Kurumu açısından Demir tavında dövülür atasözünün anlamı 'Her işin yapılması için mutlaka uygun bir zaman vardır' şeklinde ifade edilir. Fırsatlar ve doğru çalışmalar gerçekleştirebilmek için, her daim doğru zamanı beklemek çok önemlidir.
Kulak vermek, bir şeyi iyi bir şekilde dinlemek, iyice anlamak ve duymaya çalışmak anlamında kullanılan bir deyimdir. Kulak vermek, bir mecaz anlatımdır.
Atasözleri bir toplumun duygu, düşünce, inanç ve kültür yapısını yansıtır. Atasözleri, kim tarafından ne zaman söylendiği bilinmediğinden anonimdir. Bu sözler topluma mâl olmuş, toplum tarafından benimsenmiş ve yüzyılların düşünce ve mantık isteminden geçerek günümüze ulaşmış kısa ve özlü sözlerdir.
Eğitim ile İlgili Atasözleri ve Deyimler
Eğitimin kökleri acı meyveleri tatlıdır. Eğitimin asıl büyük amacı bilgilenmek değil eyleme geçmektir. İnsan eğitimle doğmaz; ama eğitimle yaşar. Öğretim sınıfta biter; fakat eğitim ancak hayatla beraber sona erer.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri