"Baş nereye giderse, oyak oradadır" Atasözünün Anlamı: Bu atasözü, liderin veya yöneticinin aldığı kararlara, yönetilenlerin de uymak zorunda olduğunu ifade eder. Liderin gittiği yön, grubun veya topluluğun da gideceği yön olacaktır.
[1] Başta bulunan nasıl bir yol tutarsa onun yönetiminin altında bulunanlar da o yolu tutarlar.
Çocuğuna iyi örnek olmalısın unutma baş nereye giderse ayakta oraya gider.
Cevap: kış hastalıkları, mart sona ermedikçe bitmez.
Cevap: nasıl bir tek taş ile duvar örülmezse insan da tek başına önemli bir işi başaramaz, başkalarıyla ilişki kurmak, işbirliği yapmak zorundadır.
İlgili 30 soru bulundu
[1] Bir kimsenin suyunca gitmekten, söylediklerine evet, peki demekten zarar gelmez.
Cevap: birden çok kimsenin söz sahibi olduğu iş yürümez.
Atasözü [1] Kişinin aklı, söylediği sözlerle ölçülür.
Cevap: istemeden iyilik yapan kişi karşısındakini de hoşnut edemez.
Düşenin Dostu Olmaz Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: varlıklı kişi yoksullaşınca çevresindeki dostlarından kimse kalmaz.
Deyim. [1] Ölüm korkusuna kapılmak.
[1] Kalın kafalı insan bir konuyu zor anlar. [2] Tembel olan işini geç yapar. [3] Ağırbaşlı insan çabuk öfkelenmez.
Cevap: sağlam karakterli kişiler, sağlam temele dayanan işler önemsiz etkilerle sarsılmaz.
[1] Özelliği bulunan bir iş için herhangi bir kimse ve herhangi bir şey kullanılamaz.
Cevap: öfkeli, sert kimsenin zararı kendisinedir.
Dilimizde yaygın olarak kullanılan ve günlük hayatta da sık sık karşımıza çıkabilen adamın iyisi iş başında belli olur atasözü kişinin bir işte ne kadar becerikli olduğunu anlatır. Yani kişi iyi ve çalışkan ise işi de o kadar iyidir, kişinin kabiliyeti işinden anlaşılır.
İşleyen Demir Pas Tutmaz (Işıldar) Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: tembel tembel oturan kimse hantallaşır, iş yapma yeteneğini yitirir, çalışan kimse gittikçe açılır, daha yararlı işler yapar.
Dolu Küpün Sesi Çıkmaz Atasözünün Anlamı (TDK) Nedir? Bilgili, ahlaklı ve saygılı insanlar çok fazla konuşmaz. Sadece gerektiği yerde ve doğru şekilde konuşurlar. Fakat bu davranışlardan yoksun olan insanlar çok fazla konuşur, bilgiçlik taslar ve gereksiz yere gevezelik ederek etrafındaki insanları rahatsız eder.
Emek Olmadan Yemek Olmaz Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: yaşayabilmek, harcayabilmek için çalışıp kazanmak gerekir.
Cevap: en yüksek mevkiye yavaş yavaş yükselerek çıkılır.
Bu atasözü, cümle içinde kullanıldığı zaman kişinin nasıl bir hayatı olduğunun yaşam tarzı ve yaşadığı ortamla aslında doğrudan ilişkili olduğu anlatılır. Örneğin, Evi tertemiz, aslan yattığı yerden belli olur. Cümlesinde olduğu gibi kişinin karakterini ve davranışlarını yaşadığı ortamın etkilediğini ifade eder.
[1] İsteksiz yenilen yemek, nasıl insana dokunursa, istenmeyerek yapılan iş de öylece kötü sonuç verir.
Harcamalarını gelirine göre ayarla” anlamında kullanılıyormuş. “Ayağını yorganına göre uzat.” atasözüyle “Kendi yağıyla kavrulmak” deyimi bu anlamı ifade ederler.
Evdeki hesap çarşıya uymaz atasözü, önceden yapılan planların her zaman istendiği gibi gitmeyeceği anlamına gelmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri