Küçükçekmece Gölü'nün 6 km kuzeyinde bulunan Sazlıdere Barajı, batısında Hadımköy ve Büyükçekmece havzası, doğusunda Alibeyköy havzası ile çevrili.
Baraj, 207 kilometrekarelik havza alanına sahiptir. Elmalı 1 ve 2 Barajları: Anadolu Yakası'nın su ihtiyacının bir kısmını karşılamak üzere Üsküdar-Kadıköy Su Şirketi, 1893 yılında Elmalı Deresi üzerinde Elmalı Barajı'nı inşa etmiştir. Elmalı 2 Barajı, Çavuşbaşı Çayı üzerinde 1950 yılında inşa edilmiştir.
İSKİ'ye ait 680 dönüm alan üzerinde bulunan İkitelli İçme Suyu Arıtma Tesislerinde, tesis kurulu alanı 200 dönümü kapsamaktadır. Terkos ve Sazlıdere Barajlarının ham suyunun arıtıldığı tesisler; Avcılar, Bağcılar, Gaziosmanpaşa, Güngören Küçükçekmece, Başakşehir ve Esenyurt İlçelerinin su ihtiyacını karşılamaktadır.
Günlük kapasitesi 700.000 m³'tür. Kâğıthane, Şişli, Beyoğlu, Beşiktaş, Sarıyer, Eyüpsultan ilçelerinin tümüne ve Zeytinburnu, Fatih, Gaziosmanpaşa, Bayrampaşa ve Esenler ilçelerinin ise bazı bölge ve mahallelerine su sağlar. Tesisin suyu Alibeyköy Barajı ve Durusu Gölü'nden 2.200 mm çapında borularla getirilmektedir.
Kanal İstanbul'un Terkos Gölü'nü –dolayısıyla içme suyu kaynaklarını- tuzlandıracak olması Yıldız Dağları (Istrancalar)'ndan taşınarak Terkos Gölü'nde depolanan temiz içme suyu, Sazlıdere Barajı'yla birlikte İstanbul'un içme suyu ihtiyacının %29'unu karşılıyor.
İlgili 31 soru bulundu
Tercan barajı, tuzla çayı üzerinde, toprak dolgu tipinde 57 metre gövde yüksekliğine sahip olan bu barajın yüzölçümü 10Km² dir. Sulama ve enerji amaçlı olarak inşa edilmiştir. Baraj gölü gövde seddinin gerisinde Tuzla çayı boyunca yaklaşık olarak 12,5 km kadar uzanmaktadır. Gölün toplam su hacmi 178 milyon m³ kadardır.
Küçükçekmece Gölü'nün 6 km kuzeyinde bulunan Sazlıdere Barajı, batısında Hadımköy ve Büyükçekmece havzası, doğusunda Alibeyköy havzası ile çevrili.
Sarıyar Barajı - Ankara
Ankara'ya 165 kilometre uzaklıkta, Nallıhan yolu üzerindedir. Barajın arkasındaki yapay gol balıkçılık ve su sporları için elverişli olup kıyısında tesisler bulunmaktadır.
Arnavutköy, İstanbul için çok önemli olan 4 adet havzasının etki alanında kalmaktadır. Bunlar Alibey Havzası, Terkos Gölü Havzası, Büyükçekmece Gölü Havzası ve Sazlıdere Baraj Gölü Havzası'dır.
foseptik suyu akıyor! Pendik'te bulunan Göçbeyli ve Ballıca köylerinde evlerin. ve ahırların kanalizasyon giderleri, Ömerli Barajına.
İstanbul'un en yüksek tepesi olan Aydos'la sınır olan Pendik, İstanbul'un en büyük su kaynaklarından biri olan Ömerli Barajı'nı da ilçe sınırları içerisinde barındırmaktadır.
Baraj Büyüklüğü
Atatürk Barajı, dolgu hacmi bakımından dünyanın en büyük 6. barajı durumundadır. Hidroelektrik Santrali de, dünyada hâlen yapımı sürenler arasında 3., inşa edilmiş olanlar arasında da 5. en büyük santraldir. Aynı zamanda Avrupa'nın ve Türkiye'nin en büyük barajıdır.
Ömerli Barajı son 10 yılın en yüksek seviyesinde
Ömerli Barajı, İstanbul'da Riva Deresi üzerinde, içme suyu temini amacı ile 1968 - 1973 yılları arasında inşa edilmiş bir barajdır. İstanbul'un Çekmeköy ilçesine bağlı olan Baraj, 220 milyon metreküplük su kapasitesi ile İstanbul'un en büyük su kaynaklarından biridir.
Melen suyu, 189 km'lik dev isale hattı ile şehre getirilerek Asya yakası ve Boğaz Geçiş Tünelinden Kâğıthane Arıtma Tesisine ileterek Avrupa yakasına verilmiştir. Üçüncü merhalede ise iki ayrı isale hattı inşa edildi.
Kocaeli'nin içme suyu ihtiyacını Yuvacık ve Namazgâh Barajları ile Denizli Gölet'i karşılıyor. Gebze'nin içme su ihtiyacını ise Denizli Göleti karşılıyor.
Ömerli Barajı Beykoz'da Riva deresi üzerine kurulmuş İstanbul'un en önemli temiz su kaynaklarından biri olarak bilinmektedir.
Belediyeler suyun yüzde 49'unu barajlardan, yüzde 28'ini kuyulardan, yüzde 19'unu kaynaklardan, yüzde 2'sini göllerden, yüzde 2'sini akarsulardan temin ediyor.
İstanbul'da musluk suyu, şişelenmiş su kadar güvenlidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri