Bölüm mezunları tıbbi tanıtım sorumlusu, tıbbi satış temsilcisi, ilaç mümessili, tıbbi mümessil, ürün tanıtım temsilcisi gibi unvanlarla çalışabilirler. Birincil görevleri; ilaçları ve tıbbi malzemeleri, sağlık sektöründe çalışan diğer personellere tanıtmak ve satış işlemlerini yönetmektir.
Program mezunları mesleki yaşamlarında öncelikle ulusal ve uluslararası ilaç ve her tür tıbbi ürün üretip pazarlayan medikal firmalarında, ecza depolarında tıbbi satış temsilci vb. unvanlarla istihdam edilebilmektedir.
Pazarlama bölümü mezunları, tüm sektörlerdeki işletmelerde, reklam ajanslarında, medya şirketlerinde, pazarlama araştırma firmalarında ve kendi işlerini kurarak çalışabilirler.
Kısacası, pazarlama bölümünün gelecekte de önünün açık olduğunu ve kariyer fırsatlarının çeşitli ve geniş olduğunu söyleyebiliriz.
Sonuç olarak, Pazarlama Bölümü mezunları, ürün ya da hizmetlerin tanıtımı, satışı ve dağıtımı için gerekli stratejilerin planlanması ve uygulanması konusunda uzmanlaşmışlardır. Mezunlar, reklam ajanslarında, pazarlama departmanlarında, araştırma şirketlerinde ve satış departmanlarında çalışabilirler.
İlgili 31 soru bulundu
Pazarlama Uzmanı olarak çalışan kişinin maaşı deneyim süresi, firma, yapılan işin kapsamı gibi birçok kritere göre değişmektedir. Pazarlama Uzmanı maaşı 2023 verilerine göre ortalama 16.900 TL civarındadır.
Satış ve pazarlama uzmanı olmak için üniversitelerin pazarlama, iktisat, işletme gibi bölümlerini bitirmek gerekmektedir. Ancak bu bölümü okumayanlar da gerekli yetenek ve iş tecrübesine sahip ise satış ve pazarlama uzmanı olarak çalışabilmektedirler.
Pazarlama bölümü iş imkanları ise oldukça geniştir. Bölümden mezun olmuş bireyler ürünlerin sınıflandırılması, ürünlere standart sağlanması, ürünlerin tedarik edilmesi, depolanması, nakliyesi ve pazarlaması gibi konularda uzmanlaşırlar.
Pazarlama Kaç Yıllıktır? Pazarlama bölümü 2 yıllık bir ön lisans programıdır.
AUZEF'e bağlı olan E-Ticaret ve Pazarlama Programı, iki yıllık açıköğretim ön lisans programıdır.
Özel eğitim kurumlarından Satış ve Pazarlama alanında sertifika alınabileceği gibi üniversitelerin ilgili alanlarında yer alan İşletme Bölümü, Pazarlama Bölümü, Satış ve Pazarlama Bölümü, İktisat Bölümü gibi programlarından da ön lisans ya da lisans eğitim alınabilir.
Dijital pazarlama için üniversitelerin Pazarlama Bölümü'nden mezun olmak gerekir. Dijital alanda ürünlerin reklamının pazarlanması ve satılması, birkaç senedir sıklıkla tercih edilmeye başlanmıştır.
Pazarlama (Fakülte) (4 Yıllık)
Öğrencilerden e- ticaret, etkili iletişim, sosyal medya ve bilgi işletim sistemleri konusunda bilgi sahibi olmaları ve bu konularda araştırma yapmaları beklenir. Bu bölüm için en önemli olan nokta bir ürünü satabilmek için o ürünü öncelikle iyi tanımak ve bilmektir.
Pazarlamacı, Satış, satınalma İşleri, Sigortacılık, İlaç firmalarında, eczanelerde, ecza depolarında, Sağlık Turizmi gibi birçok alanda iş imkanına sahiptirler.
Tıbbi mümessil olabilmek için üniversitelerin 2 yıllık ön lisans eğitimi veren Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama bölümünü bitirmek gerekir.
Pazarlama ve Reklamcılık Bölümü öğrencileri, Pazarlama Programı öğrencileri; zincir mağazalar, pazarlama departmanı bulunan işletmeler, perakende-toptan satış yapan işletmeler, ana faaliyet konusu tanıtım olan işletmelerde staj yapmak zorundadırlar.
Pazarlama Müdürü Olmak İçin Hangi Eğitimi Almak Gerekir? Pazarlama müdürü olmak için öncelikle üniversitelerin 4 yıllık eğitim veren İktisat, İşletme ve Mühendislik fakültelerinde yer alan lisans programlarını tamamlamak gerekir. Daha sonra şirketlerin pazarlama departmanlarında çalışmak ve tecrübe kazanmak gerekiyor.
Pazarlama, markaların hedef kitlesine ulaşmak, satışını yaptığı ürün ve hizmetleri tanıtmak, marka bilinirliği yaratmak, satışlarını arttırmak için strateji geliştirme, iletişim yürütme ve kar edilebilir müşteri aksiyonu yaratma süreçlerinin tümüne verilen isimdir.
Özetle, pazarlama tüketicide başlar, tüketicide biter.
Üniversite Sayısı: Pazarlama bölümü toplam 39 adet üniversitede bulunmaktadır. TYT Puan türündededir.
Pazarlamacı sürekli olarak bir ticari işletme sahibi işveren hesabına, ancak işletmenin dışında, belli bir ücret karşılığında her türlü aracılık hizmetlerini üstlenmektedir. Pazarlamacı işverenin işçisi değildir. Hizmet sözleşmesinde işçi işverene ait işyerinde belli bir ücret karşılığında iş görmeyi üstlenen kimsedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri