Sağlıklı bebeklerde de ortaya çıkabilen bu durum, genellikle bebek 3 ila 4 haftalık olduğunda ortaya çıkar ve bu durum 3 ila 4 aylıkken sonra erme eğilimindedir. Bebeğin karnı sertse ve diğer gaz sıkışması belirtileri gösteriyorsa, onu rahatlatmak için gaz damlası kullanımı iyi bir seçenek olabilir.
Kullanım Şekli: 0 - 1 yaş günde 1 veya 2 kez 20 damla, 1 - 3 yaş günde 1 veya 3 kez 20 damla, 3 yaş ve üstü günde 2 ile 4 defa 20 ile 40 damla yemeklerden sonra ağız yoluyla alınır.
Bebeğin emdiği anne sütü ya da yediği mamaların tam olarak sindirilememesinden kaynaklanan gaz sancıları çözümü için Zinco gaz damlası seçeneklerini değerlendirebilir ve bebeğin gerginliğinin sebebini çözüme kavuşturabilirsiniz.
Beslenme sırasında, her 5–10 dakikada bir veya bir göğüsten diğerine geçerken ve mutlaka beslenme bittikten sonra bebeğin gazı çıkarılmalıdır. Gaz sancıları tuttuğunda, anne-baba sakin olmalı, bebeği kucağına alıp, ninniler mırıldanıp, kucağında gezdirmeli.
Bebeklerde Gaz Sancısı Ne Zaman Biter? Bebeklerde gaz sancısı genellikle ilk üç ayda görülür ancak genellikle zaman geçtikçe azalır.
İlgili 22 soru bulundu
Annenin gaz yapıcı besinlerden (süt, yoğurt, kuruyemiş, çikolata, limon ve turunçgiller, lahana, brokoli, çiğ sebzeler )uzak durarak, bebeğine düzenli kolik-gaz masajı yapması, bebeğin ayaklarını sıcak tutması, yatağının baş kısmını 15 derecelik bir eğimle yükseltmesi (hem reflüyü de önleyecektir), karnı eğer çok ...
Burada da bebeğin gazı çıkarmasına yardım etmek, onu rahatlatmak gerekir. Memede uyuyan bebeğe hafifçe masaj yaparak ve ağzını memeden çıkararak yardımcı olabilirsiniz.
Bebeği sırtüstü yatırarak karnına saat yönünde masaj yapmak ve sonrasında dizlerini karnına doğru hareket ettirmek bebeğin gazının çıkmasında etkili olabilir.
Bir diğer bilimsel gerçek ise; yeterli miktarda su tüketen emziren annelerin bebeklerinde daha az gaz sorunu yaşandığıdır. 6 aya kadar olan bebeklere anne sütü dışında hiçbir şey verilmemesi öneriliyor. Ancak şiddetli sancı dönemlerinde az miktarlarda da olsa rezene çayı tüketilebilir.
Bebeğin gaz sancısı yaşadığına dair en belirgin işaret beslenme sonrasında bebeğin bacaklarını karnına çekerek ve sıkarak ağlamasıdır. Şişkin ve sert bir karın da gaz sancısının işaretlerindendir. Gazı olan bebek tekrar süt emmek istediğinde yaşadığı sıkışma hissi yüzünden vazgeçer.
Yeni doğan bebekler için gaz damlası, bebeğin gaz sorununu çözmeye yardımcı olabilen güvenli seçeneklerden biridir. Tıbbi bir tedavi yöntemi olan gaz damlası, gastrointestinal sistemde bulunan gazı parçalayarak, gazın geçişini kolaylaştırır.
Simetikon mide ve bağırsaklardaki gazın vücut dışına atılmasını kolaylaştıran etkili ve oldukça faydalı bir madde olarak bilinir ve tercih edilir. Bebeğinizin gün içerisindeki rahatlığını artıran bu damlanın fiyatı ürünün faydaları düşünüldüğünde oldukça uygundur.
Beslendikten sonra bebeği 10-15 dakika dik tutmak gaz çıkarmasına yardımcı olur. Bebek memede uyumuş ve rahat görünüyorsa gaz çıkarmaya gerek yoktur. Bebek huzursuzsa, kucakta dik durumda sırt sıvazlanarak gaz çıkarmasına yardımcı olunabilir.
BİOGAİA®, bozulmuş barsak florasında dengeyi sağlayarak, ishal, kabızlık, gaz, karın ağrısı, barsakların sancılı durumları (kolik) gibi sindirim sistemi bozukluklarının ve immün sistem bozukluklarının tedavisinde kullanılır.
Günde 4 kez 8 damla verilebilir.
Bebeklerde gaz sancısı belirtileri kolaylıkla görülebilir. Gaz sancısı nedeniyle huzursuz olan bebek, emmek ister; ama kısa bir süre sonra ağlamaya başlar.
Kimyon yine gaz için çok etkili olduğu söylenen bir baharat. Anne sütüyle beslenen bebekler için annenin kendi yemeklerine bolca kimyon katması çok tavsiye edilen bir yöntem.
Hazırlanışı: Bebeklerde: 100 ml kaynamış ılımış suya tepeleme 1 tatlı kaşığı HUMANA kimyonlu rezene ilave edilerek hazırlanır. 100 ml hazırlanmış çayı günde birkaç defaya bölünerek bebeklere verilmesi tavsiye edilir.
Gün boyu sürecek ağlama krizlerine neden olan gaz sancılarının kaynağı aileler tarafından çoğu zaman belirlenememektedir. Bebeklerin, doğumdan sonra 6'ıncı haftada yaklaşık 3 saat süren huzursuzlukları beklenen bir durumdur ve 3-4 aylık olduklarında bu durum 1 ya da 2 saate kadar düşmektedir.
Kucakta veya bebek arabasında gezdirmek, hafifçe sallamak, sarılmak, yumuşak bir battaniyeye sarmak, ninni söylemek, müzik dinletmek, araba ile gezdirmek, emzik vermek faydalı olabilmektedir. Bebeğin karnına ılık havlu koymak, ılık yağ ile karnına masaj yapmak, ılık su ile banyo yaptırmak etkili olabilmektedir.
Gaz sancısı genellikle bebek 2-3 haftalıkken görülmeye başlar.
- Bebeği yüz üstü yatırmak; Bebeğin yüz üstü yatırılması hem bebeğin uykuya geçmesini kolaylaştırmakta hem de karnında bir baskı oluşturarak bebeği rahatsız eden gazın çıkarılmasına yardımcı olmaktadır.
Bu dönemde bebeklerin ağlama nöbetleri giderek artmaktadır. Sonuçta bebeğiniz günün büyük bir bölümünde huzursuz ve huysuz olacaktır. Gaz sancıları akşam ve gece saatlerinde daha da artmaktadır. Bu nedenle uykusuz geceler geçirmeniz söz konusu olabilmektedir.
Zencefil, mide bulantısı, hazımsızlık, gaz sıkışması ve mide nezlesine iyi gelir. Papatya çayı, rahatlatıcı etkisinin yanı sıra yatıştırıcı özelliğiyle gaz krampları engeller, iltihap giderici bir katkı sağlar. Nane çayı, midedeki gurultuyu ortadan kaldırır ve sancıdan kurtulmaya yardımcı olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri