Başakşehir İstanbul ilinin Avrupa yakasındadır.
Başakşehir ilçesinin hangi yakada olduğu konusu bireylerin merak ettiği bilgilerden biridir. Başakşehir ilçesi, Avrupa yakasında yer alıyor. İstanbul'un uç kısmında bulunan ilçeler arasındadır. Başakşehir ilçesi Bakırköy Adliyesine bağlı olan ilçeler arasındadır.
Avrupa Yakasındaki İlçeler: Arnavutköy, Avcılar, Bağcılar, Bahçelievler, Bakırköy, Başakşehir, Beşiktaş, Beylikdüzü, Beyoğlu, Büyükçekmece, Çatalca, Esenler, Esenyurt, Eyüp, Fatih, Gaziosmanpaşa, Güngören, Kağıthane, Küçükçekmece, Sarıyer, Silivri, Şişli, Sultangazi, Zeytinburnu olmak üzere toplam 24 tane ilçeye ...
Fatih İstanbul ilinin Avrupa yakasındadır. Fatih, tarihî yarımada (Suriçi) olarak da bilinen, İstanbul şehrinin kurulup geliştiği bölgenin tamamını kaplayan ve şu anda İstanbul'un merkez ilçesidir.
Kuzey sahilini kapsayan Eyüpsultan, Arnavutköy ve Çatalca, güney sahilinde ise Fatih, Zeytinburnu, Bakırköy, Küçükçekmece, Avcılar, Beylikdüzü, Büyükçekmece ve Silivri bulunmaktadır. Boğaziçinde bulunan ilçeler Beyoğlu, Beşiktaş ve hem kuzey sahiline hem de boğaziçine bakan tek ilçe Sarıyer'dir.
İlgili 29 soru bulundu
Avrupa Yakası, 2004 yılından 2009 yılına kadar Plato Film'in Taksim'deki Plato stüdyolarında çekildi. Hikâye, Şişli ilçesinin Nişantaşı semtinde geçtiğinden, hikâyeye bağlı olarak dizi içinde çeşitli kurgusal mekânlar oluşturuldu.
Başakşehir, kuzeyde Arnavutköy, kuzeydoğuda Sultangazi ve Eyüpsultan, doğuda Esenler, güneyde Bağcılar, Küçükçekmece ve Avcılar ile batıda Esenyurt ilçeleriyle çevrilidir.
İstanbul'un en genç ilçelerinden biri olan Başakşehir, il merkezinin 20 km batısında yer alır. Kuzeyinde Arnavutköy, kuzeydoğusunda Eyüpsultan, doğusunda Sultangazi ve Esenler, güneyinde Bağcılar, Küçükçekmece ve Avcılar, güneybatısında ise Esenyurt ilçeleri bulunur.
İstanbul'a bağlı bir semt olan Bahçeşehir, Avrupa Yakası'nda bulunur.
Beyoğlu veya eskiden Pera, İstanbul'un Avrupa yakasında bulunan ilçelerinden biridir.
Bahçeşehir, 2008 yılında çıkarılan yasalar sonucunda belediye statüsünü kaybetmiştir. Şu anda Başakşehir ilçesine bağlıdır.
Kadıköy İstanbul'un Anadolu yakasındadır. İstanbul ilinin ortalarına, Boğaz'ın Marmara ağzının doğusuna düşer. Doğusunda Maltepe ilçesi, batısında İstanbul Boğazı, ve Marmara Denizi, kuzeyinde Üsküdar ve Ataşehir ilçeleri, güneyinde Marmara Denizi ile çevrilidir. Kadıköy altı tepe üstüne kurulmuştur.
İstanbul'dan giderken ya da İstanbul'a gelmek için ulaşım aracı olarak çoğunlukla otobüs tercih edilir. Şehrin şu an aktif olarak kullanılan en eski ve en büyük otogarı Esenler Otogarı'dır. Avrupa Yakası'nda bulunan bu noktaya pek çok yöntemle ulaşım sağlayabilirsiniz.
Yönetim. Beşiktaş İstanbul ilinin bir ilçesidir. İl topraklarının Avrupa yakasında yer alır. 1930 yılında Beyoğlu'ndan ayrılarak ayrı bir ilçe hâline gelmiş, Beşiktaş Belediyesi de 1984'te kurulmuştur.
1977 yılında İstanbul Küçükçekmece'de doğdu. İlk ve Ortaöğretimini İstanbul Küçükçekmece'de, yükseköğrenimini ise İnönü Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde tamamladı. Aslen Malatyalı olan Kartoğlu, 2009 yerel seçimlerinde Ak Parti Başakşehir Belediye Meclis Üyeliğine Seçilmiştir.
İstanbul, Türkiye'nin Marmara Bölgesinde 5.196 km² izdüşüm alana (5.461 km² gerçek alan) sahiptir. Doğuda Kocaeli, Batıda Tekirdağ ve Kırklareli'ne komşu olan İstanbul'un Kuzeyi Karadeniz, Güneyi Marmara Denizi ve Haliç ile çevrilidir.
İstanbul ili, Türkiye'nin kuzeybatısında, Marmara Bölgesi sınırları içinde yer alır. Kuzeyde Karadeniz, güneyde Marmara Denizi, doğuda Kocaeli ili, batıda Tekirdağ iliyle komşudur.
Kayabaşı veya konut projeleri nedeniyle daha çok bilinen adıyla Kayaşehir, İstanbul'un Başakşehir ilçesinin merkezidir.
Küçükçekmece, İstanbul'un batısında aynı adlı gölün çevresinde kurulmuş bir ilçedir. Batısında Avcılar ve Küçükçekmece Gölü, Kuzeyinde Başakşehir, Doğusunda Bahçelievler ve Bağcılar, Güneyinde Bakırköy ve Marmara Denizi vardır.
Altınşehir, İstanbul'un Başakşehir ilçesine bağlı bir mahalledir. Kuzeyinde Güvercintepe; güneyinde TEM kara yolu ve Küçükçekmece'ye bağlı Yarımburgaz; batısında Şahintepe, doğusunda Ziya Gökalp mahalleleri vardır.
Ömer dizisi İstanbul'da çekiliyor. Ömer dizisinin Camii sahneleri Üsküdar'da bulunan Büyük Selimiye Camii ve yine Üsküdar'da bulunan Valide Atik Camii'de çekiliyor. İstanbul'un Beşiktaş ve Galata gibi yerlerinde çekilen Ömer dizisinde renkli görüntüler oluştu.
Dizinin çiftlik evi sahneleri Reşadiye'de çekiliyor. Aşçılık eğitimi alan Tatlıtuğ, yaptığı yemekleri de sosyal medyadan paylaşmıştı.
Dizinin başlarken ve ara ara Sütçüoğlu Apartmanı olarak göstermiş olduğu kırmızı renkli apartman ise İstanbul'un Şişli semtinde bulunmakta ve dizi sayesinde günümüzde de Sütçüoğlu Apartmanı olarak hafızalara kazınmış bir yapıdır. Dizinin sembolü haline gelen apartmanın gerçek adı ise Antik Konak'tır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri