Başarıdan Korkmanın Nedenleri Kişinin başarıyı hak etmediğini düşünmesi. İlgi odağı olmaktan hoşlanmamak. Artan baskı, stres ve görevlerden kaçmak. “Çevremdekiler başarımı kıskanacak ve ilişkilerim zarar görecek.” Düşüncesine sahip olmak.
Başarılı olduğunda insan, daha çok talep gelecek ve beklentiler artacak. Bu beklentileri karşılamak da enerji ve zaman gerektirecek. (Bir de beklentileri karşılayamama korkusu var ama bu başarı değil, başarısızlık korkusu.) Bu beklentileri karşılamaya hazır olmayan insanlar başarıdan korkabilir.
Başarı korkusu, genellikle insanların kendilerini sabote edecekleri noktaya kadar, başarıdan korkmayı içerir. Başarı genellikle arzu edilir olarak görülse de, insanların çok iyi yapmaktan korkmalarının nedenleri vardır. Şunu anlamak önemlidir ki, insanlar genellikle başarının kendisinden korkmazlar.
İlgili 30 soru bulundu
Atikofobi olarak da bilinen başarısızlık korkusu yoğun olarak hissedilen başarısızlık korkusunu ifade eder. Atikofobi başarısız bir sonuç verme ihtimali olan tüm eylemleri ertelemeye veya kaçınmaya sebep olan bir korku türüdür.
Ölüm korkusu nedir sorusunun cevabı kısaca; bir kişinin ölümle ilgili aşırı korku ve aşırı kaygı duymasıdır. Olumsuz hisler kişilerin düşüncelerini kaplar ve bunun önünü alamaz şekilde sürekli olarak kaygılanır.
Klostrofobi, toplumda bilinen adıyla kapalı alan korkusu; kişinin asansör, penceresiz oda, tren, tünel, uçak gibi kapalı alanlarda korkuya neden olan bir çeşit kaygı bozukluğudur. Kapalı alanlarda kalp çarpıntısı, nefes almada güçlük, titreme, boğulma korkusu klostrofobinin belirtilerindendir.
Bu durum, geleceğin muğlak ve belirsiz oluşundan kaynaklanır. Geleceğin bu denli belirsiz olması, insanlarda gelecek kaygınsın oluşmasında etkili olmaktadır. Gelecek kaygısı, gelecekte gerçekleşmemiş bir olay veya durum hakkında yüksek düzeyde kaygı duyma hissi olarak ifade edilebilir.
Başarılı insanlar, öncelikle hedef odaklı ve sonuç elde etmeye yönelik düşünürler. Bu düşünce yapısı, iş hayatında daha fazla sorumluluk üstlenme, işleri daha hızlı ve etkin yönetme, sürekli öğrenme ve gelişme arzusu gibi sonuçlar doğurur.
Hayatta başarılı olmak için öncelikle bireyin kendine güvenmesi gerekiyor. Ancak kendine güvenen birisi kendini rahat ifade eder ve başarılı olup kendini ispatlayabilir. Yapabileceğine inanmak, yeteneklerinin farkında olabilmek hayatta da başarıyı getirir. Tıpkı iş hayatında olduğu gibi risk almak da oldukça önemli.
İğne korkusu, enjeksiyonlar veya deri altı iğneler içeren tıbbi prosedürlerden aşırı korkmaktır.
Anksiyete, gerçekte olmayan ancak gelecekteki olası tehditlere karşı kaygı ve korku hissedilen ruhsal bir bozukluktur. Sıkıntılı ve gergin ruh hali, dikkat ve hafıza sorunları, ölüm korkusu, kendine veya bulunduğu ortama yabancılaşma hissi, çarpıntı, mide ağrısı anksiyetenin belirtilerindendir.
Psikolojik korku, okuyucuları, izleyicileri veya oyuncuları korkutmak, rahatsız etmek veya germek için zihinsel, duygusal ve psikolojik durumlara dayanan bir korku ve psikolojik kurgu alt grubudur.
Panik Atak: Ani ve yoğun korku, beraberinde panik atakları meydana getirebilir. Bu esnada göğsünüzde ağrı hissedebilir, vücudunuzda ter boşalması yaşayabilir, kalp atışlarınızda hızlanma gözlemleyebilirsiniz. Bazen süreç boğulduğunuzu ya da kalp krizi geçirdiğinizi düşünmenize sebep olacak kadar ağır seyredebilir.
Korku Nedir? Korku, stresli bir uyaran ile başlayıp, kalp atışının ve nefes alış-verişinin hızlanmasına, kasların bir anda enerjiyle yüklenmesine ve nihayetinde de kaç ya da kalıp savaş tepkisinin ortaya çıkmasına neden olan kimyasalların salınımıyla beyinde gerçekleşen bir zincirleme reaksiyondur.
Başarısızlığın da en az başarı kadar önemli olduğu ve doğru kullanıldığında kişisel gelişime ciddi derecede katkı sağladığı hepimizin kabul ettiği bir gerçek. Aynı zamanda başarı gibi başarısızlık da hayatın doğal ve korkulmaması gereken bir sonucu.
Başarı: İnsanın yaptığı bir işten beklediği, amaçladığı sonucu elde etmesidir. Başarısızlık ise; kişinin isteyip beklediği sonuca ulaşamamasıdır. İnsan kendisine verilen akıl ve iradesiyle başarıya gidecek yolları öğrenir ve tercih eder.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri