Kitap Alıntısı on X: ""Başarının sırrı nedir bilmiyorum ama başarısızlığın sırrı herkesi mutlu etmeye çalışmaktır." Bill Cosby" / X.
Başarılı olmanın sırrı başarısızlığı tolere edebilmektir. Hem başarıya hem de başarısızlığa eşit mesafede yaklaşabilmelisin. Başarılı olmayı ne kadar seviyorsan başarısız olmayı da o kadar sevmeli, beklemelisin. Sürecin bir parçası olduğunu fark ederek başarısızlığa da hazır olman gerekiyor.
Mutlak başarı şanstır. Göreli başarı çalışmak, seçimler ve alışkanlıklardır. Doğal olarak bu tanımdan sonra gelen önemli bir iç görü vardır: Sonuçlar daha aşırı hale geldikçe, şansın rolü artar. Yani, mutlak anlamda daha başarılı hale geldikçe, başarınızın daha büyük bir kısmını şansa bağlayabiliriz.
İlgili 40 soru bulundu
Çalışkan olmak için kişinin istekli, gayretli, sabırlı, disiplinli, planlı ve düzenli olması gerekir. Sabırlı olmak ve azimle çalışmak çalışkan olmak için ilk şarttır. Kişinin sorumluluklarını bilmesi, iç disipline sahip olması, hedeflerini belirlemesi ve amacına ulaşmak için gayret sarf etmesi gerekir.
Başarı, gücü kendinden alabilmek, kendi ayaklarının üzerinde durabilmektir. Başarı, hiç yılmamak, azimli ve kararlı olmaktır. Başarı, kendini yazgısını ancak kendisinin çizeceğini bilmektir. Başarı, kendisi olabilmektir.
Başarı, belirli bir hedefe ulaşma veya istenen sonucu elde etme durumudur. Bu hedef veya sonuç, kişinin kendine veya başkalarına karşı belirlediği bir ölçüt olabilir. Başarı, birçok farklı alanda ve düzeyde ölçülebilir, örneğin akademik başarı, spor başarısı, iş başarısı, sanatsal başarı vb.
Başarı: “Kişinin yetenek ve yetişmeye bağlı olarak gösterdiği ansal ya da eylemsel etkinliklerinin olumlu ürünü, bir işi istenilen biçimde bitirmek, elde etmek, istediğini bulmak.” olarak açıklanmaktadır.
Başarı Duası Okunuşu: “Rabbi zidni ilmen ve fehmen ve el-hıkni bi's salihin.Rabbişrahli sadri ve yessir li emri vahlü'l-ukdeten min lisani yefkahu kavli. Ya Hafız, Ya Rakib, Ya Nasır, Ya Allah. Rabbi yessir ve la tüassir, Rabbi temmim bi'l hayr.”
Arık, A., Arkonaç, S. A., Yılmazer, N. Ve Cinan, S. (1991)'de yaptığı çalışmada lise öğretmenlerine göre ideal bir öğrencide bulunması gereken özellikler; araştırıcı, öğrenen, çalışkan, dürüst, saygılı, terbiyeli, gayretli, azimli, insanları seven, sorumluluk sahibi, irdeleyici tutuma sahip olmalarıdır.
Başarılı insanlar, öncelikle hedef odaklı ve sonuç elde etmeye yönelik düşünürler. Bu düşünce yapısı, iş hayatında daha fazla sorumluluk üstlenme, işleri daha hızlı ve etkin yönetme, sürekli öğrenme ve gelişme arzusu gibi sonuçlar doğurur.
Hedeflerini Doğru Belirler, Eğer Yanlışsa Yol Değiştirirler
Başarılı insanlar koydukları hedefler doğrultusunda, ne üzerinde çalıştıklarını çok iyi bilirler. Yapamayacaklarını, bu hedefe uygun olmadıklarını anladıkları anda doğru bir kararla, uygun bir şekilde sonlandırmayı bilirler.
Tembellik İle Nasıl Başa Çıkılabilir ? Güne erken saatlerde başlamalı coşku içerisinde neşeli olmalısınız. Hafif ısınma hareketleri ve ılık bir duş sonucunda daha aktif bir zihin ile derslerinizi anlamanız gelişecektir. Güne kendinizi motive ederek başlamanızın size getirisi oldukça artacaktır.
Herkes başarılı olabilir. Başarıya yalnızca üstün yetenekli insanların ulaştığı düşünülmemelidir. Başarıyı elde etmek için çabalamak gerekir. Konuyu daha detaylandırmak gerekirse başarıya giden yollar konuşulmalıdır.
Filipinli bir öğretmenin ise ideal öğrenci tipi şöyledir: Sevecen, başkalarını düşünen, nazik, işini zamanında yapan, gayretli, itaatkâr, hafızası kuv- vetli, yaşlıların hükümlerini kabul eden, utangaç olmayan, konuşkan ol- mayan şeklinde tarif etmiştir (Arık, Arkonaç, Yılmazer, & Cinan.S, 1991).
İnnâ fetahnâ leke fethan mubînâ". Sınavlarda başarılı olmak ve heyecanı yenmek için yukarıdaki dua, sınavdan önce 19 kere okunması tavsiye edilmektedir.
Bismillahirrahmanirrahim, Ferdün, Hayyün, Kayyûmun, Hakemun, Adlün, Kuddûsün.
"Rabbi edhılnî müdhale sıdkin ve ahricni muhrace sıdkin ve'c'al li min ledünke sultânen nasîrâ." (10 Kere) (İsra suresi 80. ayet) ANLAMI: "Ya Rabbi! Beni doğru bir giriş ile girdir ve yine doğru bir çıkış ile çikar. Katından bana yardım edici bir kuvvet ihsan eyle."
Üniversite taban puanları, bir önceki yıl sınava giren adaylar arasından ilgili üniversite ve bölüme yerleşen en düşük puanlı adayın yerleştirme puanını ifade eder.
Yıllara göre değerlendirdiğimizde puanlarda büyük aralıklarda oynamalar olurken başarı sıralarında bu oynamalar çok fazla olmamaktadır. Bu nedenle doğru tercih yapmak için kesinlikle başarı sırası dikkate alınmalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri