Unesco tarafından şu an için 3 şehir birbiriyle yarışmakta. Antep, Afyon ve Hatay illeri Türkiye'nin gastronomi şehirleri olarak dünya genelinde tanınmaktadır.
Yapılan çalışma sonucu, çeşitlilik açısından Türkiye'nin en zengin mutfağına Gaziantep'in sahip olduğu ve Gaziantep mutfağının tam 291 çeşit yemek, tatlı ve içecekten oluştuğu açıklanmıştır. İkinci sırada Elazığ'ın geldiği ve Elazığ mutfağının 154 çeşit yemek, tatlı ve içecekten oluştuğu belirtilmiştir.
Yemek deyince akla gelen ilk kent Gaziantep. Ama Gaziantep'in lezzetli yemekleriyle gözümüz kamaşıp, diğer lezzetli kentlerimizi görmemezlikten gelirsek Türk mutfağına büyük haksızlık yapmış oluruz. Türkiye'nin tüm kentleri çok lezzetli.
İlgili 44 soru bulundu
31 ilin merkezi dahil 110 ilçeye bağlı 163 mahalle ve köyünde 2 bin 713 kişiyle yüz yüze görüşülerek yapılan araştırmadan çarpıcı sonuçlar çıktı. Türkiye'de en sevilen yemek açık ara kırmızı et!
İlk sıraya çok şaşıracaksınız çünkü... Listede Türkiye'den birbirinden güzel 5 lezzet yer alırken birinci sıraya İtalya'dan Margherita pizzanın yerleşti. İkinci sırayı ise en sevilen lezzetlerimizden Adana kebap aldı. Listede, üçüncü sırada ise Japonya'dan ramen (erişte) yer bulunuyor.
Trabzonspor'u, hamsisi, ekmeği, tereyağı, fındığı, hurması, kara lahanası, telkarisi diye başlayan uzunca bir sıralama yapabiliriz.
Erzurum, Cağ Kebabı, Oltu Taşı gibi ürünlerle ünlüdür. Bunun dışında tarihiyle de ön plana çıkan Erzurum, Aziziye Tarabyası,Üç Kümbetler, Erzurum Kalesi ile de bilinmektedir.
1 Oaxaca: Meksika'nın Oaxaca eyaletinin başkenti listeye ilk sıradan giriş yapmış. Meksika'nın en ünlü soslarından biri olan mole (biberli, baharatlı ve meyveli bir tür sos) ilk kez Oaxaca'da kullanılmaya başlanmış. Şehir özellikle pazar yerlerinde kurulan sokak yemekleri tezgahlarıyla epey iddialı.
Türkiye'nin Mutfağı'nda BİRİNCİ Niğde Oldu! TRT'de yayınlanan Türkiye'nin Mutfağı yarışmasının bu haftaki birincisi Niğdeli Ülkühan Gemi oldu.Yarışmada Niğde'yi temsil eden Gemi, “Baklava Kebabı” sunumuyla yarışmanın 8. haftasının birincisi oldu.
Dünya mutfakları denildiğinde ilk akla gelen, İtalyan mutfağıdır.
Gastronominin Başkenti Gaziantep
UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı Programı'na ilk giren şehrimiz olan Gaziantep, 2015 yılında listeye dahil olmuş. Gastronominin başkenti olarak anılan şehir, 51 lezzetiyle coğrafi işaret tescil belgesine de sahip.
Hırvatistan merkezli gastroloji sitesi Taste Atlas, 2022 yılında dünyanın en iyi mutfakları ve en iyi geleneksel yemekleri olmaya hak kazanan ülkeleri ve yemekleri açıkladı. Toplamda 95 ülkenin yer aldığı en iyi mutfaklar listesinde Türkiye 7 sırada yer aldı.
1: İstanbul: Türkiye'nin En Ünlü Şehri
Kapalıçarşı, Dolmabahçe Sarayı, Galata Kulesi, Taksim Meydanı, Galata Köprüsü, Mısır Çarşısı gibi yerleri içerir. Çoğu gezgin, eski şehir olarak da bilinen Sultanahmet meydanına gider.
Türkiye fındık, kiraz, incir ve kayısı üretimi ve ihracatında dünyada lider konumda bulunuyor.
Trabzon denince hemen akla gelen ve şehrin en sembol yeri belki de Sümela Manastırı. Trabzon Maçka'da yer alan ve Türkiye sınırları içerisindeki en eski yapılardan biri olma özelliğini taşıyan Sümela Manastırı'nın inşa tarihi 365-395 yıllarına kadar uzanıyor.
Ordu nesiyle meşhur denildiğinde akla gelen yiyeceklerin başında kuşkusuz fındık gelir. Ordu'nun meşhur yemekleri içinde de fındıktan yapılan ürünleri bulabilirsiniz.
Listenin başında İtalya'dan Margherita pizza bulurken, ikinci sıraya 'Adana kebap' oturdu. Üçüncü sırada ise Japonya'nın Ramen'i (erişte) yer aldı. Türkiye'den listeye giren diğer lezzetler ise; biber dolması, sarma, köfte ve döner olarak sıralandı.
1. Beyaz Trüf Mantarı Dünyanın en kıymetli mantarlarından olan ve yetişmesi son derece zor bu mantar türünün kilosu yaklaşık olarak 33.000 Türk Lirası. Hatta bazen 65.000 Türk Lirasına kadar fiyatları yükselmektedir.
Türkiye'nin yeme içme değerleri ve alışkanlıkları araştırmasının sonuçlarına göre Türkiye'de genelinde evlerde en çok çorba, makarna, pilav pişiyor ancak en çok sevilen yemek sırasıyla et, dolma ve kuru fasulye olarak karışımıza çıkıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri