İyi bir basın ve yayın elemanı olmak için üniversitede Basın ve Yayın Bölümü okunmalıdır. Ayrıca Gazetecilik, Yeni Medya ve İletişim gibi bölümleri okuyanlar da bu mesleği icra eder.
Basın ve yayın bölümü, iletişim ve medya alanında eğitim veren bir akademik bölümdür. Bu bölüm; öğrencilere gazetecilik, televizyonculuk, radyoculuk, yayıncılık, medya yönetimi ve iletişim alanlarında bilgi ve beceri kazandırmayı amaçlar.
Basım ve Yayın Teknolojileri Önlisans Programı mezunları, sektörün ihtiyaçları doğrultusunda yetiştirilirler ve medyanın -televizyon, gazete, internet ve radyo gibi- her alanında aktif görev yapabilecek seviyeye ulaşırlar.
Basın ve Yayın Bölümü mezunları, medya sektöründe, gazeteci, televizyoncu, radyocu, senarist, film yapımcısı, dijital medya uzmanı, reklamcı, halkla ilişkiler uzmanı gibi pozisyonlarda çalışabilirler.
Basım ve Yayım Teknolojileri bölümü dersleri, öğrencilere basılı ve dijital yayın üretimi, grafik tasarım, matbaa teknikleri, yayıncılık süreçleri, baskı teknolojileri, renk yönetimi, içerik üretimi ve dağıtım gibi konularda geniş bir yelpazede eğitim sunar.
İlgili 20 soru bulundu
Basın Yayın Editörü maaşları kıdem ve çalışılan kuruma göre değişiklik gösterebilmektedir. 2023 yılı itibari ile 8 kişinin paylaştığı veriler ışığında aylık ortalama Basın Yayın Editörü maaşları 15030 TL'dir. En düşük Basın Yayın Editörü maaşı 12020 TL iken, en yüksek Basın Yayın Editörü maaşı 18570 TL'dir.
Mezun olunca gazetecilik hariç her türlü işi yapabilirsiniz. Satış temsilciliği, çağrı merkezi elamanlığı, kasiyerlik bunlardan bazıları. Yok ben bunları istemem derseniz üzülmeyin. Kamuda da iş olanağı çok fazla.
Türkiye'de, bir matbaada çalışan bir basım teknolojileri mezunu maaşları, ortalama 3.000-5.000 TL arasında olabilir.
Gazetecilik Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır? Gazetecilik, sözel kategoride yer alan 4 yıllık lisans bölümüdür. Gazetecilik okumak isteyenler 64 farklı tercih seçeneğine sahip. Bu bölümü başarı ile tamamlayan kişilere “gazeteci” ünvanı verilir.
Gazetecilik bölümü, 4 yıllık bir bölümdür. Özellikle tercih dönemlerinde araştırılan bu bölüm ile en çok merak edilenlerin başında, “Gazetecilik bölümü hangi üniversitelerde var?” sorusu gelmektedir.
Gazetecilik Bölümü, İletişim Fakültesi'nde yer alan 4 yıllık bir lisans programıdır.
Yazılı ve görsel basında Birlik ve belediyeleri ilgilendiren haber ve yayınları günlük olarak takip etmek ve yönetimi bilgilendirmek, genel sekreter tarafından uygun görülenleri yayınlamak veya duyurmak.
Bu programı tamamlayan mezunlar, matbaa işletmelerinde, yayınevlerinde, grafik tasarım stüdyolarında veya reklam ajanslarında çalışabilirler. Baskı süreçlerini yönetebilir, grafik tasarım projeleri oluşturabilir, yayınların düzenlenmesine katkıda bulunabilir ve basım teknolojilerini kullanabilirler.
1965 yılında UNESCO'nun ve Gazeteciler Cemiyetinin katkılarıyla Basın Yayın Yüksek Okulu olarak kurulan İletişim Fakültesi (İlef), Türkiye'de alanında üniversite düzeyinde dört yıllık eğitim veren ilk kurumdur.
Gazetecilik Bölümü 2023 taban puanları en düşük 206,49079, en yüksek 447,47637'dir. Gazetecilik Bölümü 2023 başarı sıralaması en düşük 811013, en yüksek 1830'dur.
Gazetecilik Lisans Programı'na başvuru aşağıdaki şekillerde yapılmaktadır; Fakülteye girebilmek için, ÖSYM tarafından yapılan LYS sınavında TM-1 puan türünde programı kazanmış olmak ve başka bir yükseköğretim programında kayıtlı olmamak gerekir.
Basın ve Yayın Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır? Basın ve Yayın bölümü üniversitede İletişim Fakültesi bünyesinde eğitimi verilmekte olan 4 yıllık bir lisans bölümüdür.
Bir bilgisayar programcısının maaşı, genellikle başlangıç seviyesindeki bir programcı için 2023 yılı itibariyle lisans mezunu için 15.000 tl ile 20.000 tl arasındadır. Ön lisans mezunları ise 11.000 ila 15.000 arası kazanmaktadır. Deneyim kazandıkça ve yetenekleri arttıkça, maaşlar artar.
Ancak genel olarak, başlangıç seviyesindeki bir bilgisayar programcısı aylık ortalama 16.500 TL ile 33.000 TL arasında bir maaş alabilir. Daha deneyimli ve uzman bilgisayar programcılarının ise aylık maaşları 55.000 TL'ye kadar çıkabilir. Seminerler ve Konferanslara Ulaşmak İçin Tıklayınız.
eleman.net verilerine göre, Bilişim Teknolojileri Uzmanı 2023 yılında ortalama 32.900 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Bilişim Teknolojileri Uzmanı , Ocak 2023 yılında ortalama 26.400 TL maaş alırken, Temmuz 2022'de ise ortalama 16.324 TL maaş alıyordu.
Gazetecilik (SÖZ) - KPSS-2 : KPSS121 (Ortalaması) | Mezun Başarı Atlası
Stajyer Muhabir Ne İş Yapar? Stajyer muhabir; röportaj sorusu hazırlama, haber kaynaklarına ulaşma, röportaj yapma, anons çekme ve haber araştırma gibi işlerin inceliklerini öğrenir ve bu işleri yapar.
İletişim Fakültelerinin 4 yıllık Gazetecilik bölümlerinden mezun olanlar yerel ve ulusal gazetelerde çalışabilir. Bunun dışında, Radyo-Tv-Sinema, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık, Yeni Medya ve İletişim bölümlerinden mezun olanlar da sektörde deneyim kazandıktan sonra gazetecilik yapabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri