Varis, hemoroid, kas gerginlikleri ve zona hastalığı ile pek çok ağrı şikayeti için kantaron yağının önerildiğini görebiliyoruz.
Hastaların çok sık sorduğu ve halk arasında çok bilinen çoğu kişinin kullandığı sarı kantaron yağı vardır. Sarı kantaron, halk arasındaki adı ile kılıç otu bitkisi çoğu kişi tarafından kullanılmaktadır. Yaraları iyileştirdiği, damar büzücü etkisi ile hemoroidin iyileşmesini sağladığı söylenmektedir.
Makat çatlağında özellikle ameliyat sonrasında yaranın iyileşmesi için kantaron yağı kullanılabilmektedir. Kantaron yağının yara iyileşmesini hızlandırdığı bilinmektedir. Yara iyileşmesinin geciktiği durumlarda tavsiye edilmektedir.
Sonuç olarak bakıldığında hindistan cevizi yağı hemoroid için sıkça kullanılan ve fayda sağlayan bir yöntemdir.
Sarı kantaron yağı, romatizmal ağrıyı hafifletir, şişme, morarma ve varisli damarların neden olduğu sorunlara yardımcı olur. Sarı kantaron yağı ile masaj ağrılı kaslar, romatizma, siyatik, lumbago, varis için de kullanılır.
İlgili 23 soru bulundu
- Antiviral ve antibakteriyel özellikleri bulunur. - Kantaron yağı, antiseptik özelliği ile yara üzerinde mikrop ve iltihap oluşumunu önler. - Hücreleri yenileyici bir özelliğe haizdir. - Lumbago, siyatik, sırt ve romatizmal ağrılarda masaj yağı olarak tercih edilir.
Kantaron yağının cilde olan olumlu etkilerinden faydalanabilmek için yağı direkt olarak cildinize uyguladıktan sonra cildinizin emmesini bekleyebilirsiniz. Ardından cildiniz üzerinde rahatsız eden bir yağlılık hissinin kalmış olması halinde en az yarım saat bekledikten sonra durulayabilirsiniz.
Ağrıyan bölgeye Hindistan cevizi yağı sürerek bölgenin rahatlamasını sağlayabilirsiniz. Kakao yağı ve mineral yağı gibi yağları içeren fitilleri de evde karıştırarak dondurabilir ve uygulayabilirsiniz. Bu yağlar vücut tarafınsan emilir ve bağırsak hareketlerini kolaylaştırır.
Bu bağlamda basur şikayeti olanların; düzenli yoğurt tüketmesi, akşam öğünlerine çorba ilave etmesi ve gazlı içeceklerden de olabildiğince uzak durması gerekmektedir. Keçiboynuzu, papatya çayı ve toz zerdeçal tüketiminin de basura karşı alınabilecek yöntemler olduğu kabul edilmektedir.
Sıcak su banyosu, anal bölgenin rahatlamasına yardımcı olabilir ve hemoroid semptomlarını hafifletebilir. Doğal bitki çayları içilebilir: Papatya, adaçayı ve yeşil çay gibi doğal bitki çayları, hemoroid semptomlarını hafifletmeye yardımcı olabilir. Dışkıyı tutmak kabızlığa ve basura neden olabilir.
Makat çatlağı, lifli gıdaların tüketilmesi ile erken dönemlerde düzeltilebilir. Yine bu dönem içerisinde su tüketiminin artırılması da çatlağa iyi gelebilir. Günde 2 – 2,5 litre su içilebilir. Herhangi bir iyileşme süreci görülmemesi durumunda doktor tarafından ağrıların azaltılması için ağrı kesici reçete edilebilir.
Koruyucu bariyer görevi görecek olan vazelin ile makat bölgesinde yumuşaklık sağlamak, yine hemoroide iyi gelenler arasında yer alır. Bölge hasarını önlemek ve dışkıyı yumuşatarak, oluşan basuru tekrar tahriş etmemesi için tuvalet öncelerinde sürülmesi uygun görülebilir.
Şişen Basur Memesine Ne İyi Gelir? Basur tedavisi uygularken krem kullanmak, sıcak su banyosu (dirseğinizi yakmayacak sıcaklıkta) yapmak veya egzersizler yapmak şişen basur memesinin inmesine katkı sağlayabilir.
Yapılan çalışmada, sarı kantaron ile yapılmış bir yanık kreminin kullanıldığı yanık tedavisinde şu bulgulara varılmıştır: Tedavide etkisi gözlemlenen kantaron yağının özellikle 1'inci derece yanıklarda çok etkili olduğu, yanığın 2 gün içerisinde iyileştiği rapor edilmiştir. 2'nci ve 3'üncü derece yanıkların ise ...
Basura en iyi gelen kremler ise genellikle en fazla önerilen ilaçlardır. Proctolog ve Procto Glyvenol ismindeki iki ilaç aynı etken maddeye sahiptir. Kaşıntıyı ve şişliği indirebilen ilaçlar, basura en iyi gelen kremler arasında gösteriliyor.
İbrahim Saraçoğlu'nun basuru olanlar için önerdiği dereotu kürüyle karşınızdayız. Bu kürü uygulamak için sadece bir tutam dereotu ve bir su bardağı içme suyuna ihtiyacınız olacak. İlk olarak dereotunu parçalayın ve suyu çıkana kadar ezin. Ardından ezdiğiniz dereotunu içme suyuna koyun.
Dış hemoroid memesi genel olarak kendiliğinden ortadan kalkar. Bu noktada kişinin rahatsızlık durumu oldukça önemlidir. Eğer kişi herhangi bir ağrı sızı hissetmezse herhangi bir müdahalede bulunulmaz. Dış hemoroid memeleri çoğunlukla 1 haftalık süre içerisinde geçmesi gerekiyor.
Zeytinyağı: Zeytinyağını pamuk yardımı ile anüs bölgesine sürerek o bölgeyi rahatlatabilir ve dışkının daha kolay geçmesi sağlanabilir.
Çobançantası Kürü: Çobançantası kürü basura iyi gelen en iyi kürlerden biri olarak bilinmektedir. En iyi bitkisel yöntemlerden olan çobançantası kürü 4 tatlı kaşığı çobançantası ve 4 bardak su ile birlikte karıştırılır. Bu şekilde ortaya çıkan kür ile birlikte basurlu olan bölgeye sürebilirsiniz.
Her hemoroidin görülmesi sırasında cerrahi tedavi önerilmemelidir. İç hemoroidin dört evresi bulunmakta ve genellikle üçüncü ve dördüncü evrelerde cerrahi tedavi yapılmaktadır. Diğer tedavi yöntemlerinde birinci evreden dördüncü evreye kadar medikal tedavi ile kendiliğinden geçmesi mümkündür.
- B vitamini içeren besinler: Pirinç, patates, mercimek, tahıllı gıdalar, ton balığı, fasulye ve hindi eti hemoroid hastalıklarında tüketilmesi gerekmektedir. - C vitamini içeren besinler: Portakal, kuşburnu, çilek, limon, kivi ve ahududu gibi meyveler hemoroid hastalığına iyi gelmektedir.
Temiz cildinize bir pamuk yardımıyla kantaron yağını uygulayın. Uygulama sırasında cildinizi hafifçe ovun ki yağ her yere güzelce yayılsın. Bu işlemi her akşam yatmadan önce temiz cildinize uygulayın ve durulamadan yatın.
Sarı kantaron cilt hastalıklarına çok iyi gelir. Örneğin yanık izleri, pişikler, cilt lekeleri, ameliyat izleri gibi cilt kalıntıları için sarı kantaron kullanılır. Kırmızı kantaron da bu tür hastalıklara iyi gelse de sarı kantaron yağının tercih edilmesi çok daha uygundur.
Kantaron yağının sağlığa faydaları olmakla birlikte bazı zararlı etkileri de olabilir. Kantaron yağı, fazla dozda kullanılırsa güneş ışığına karşı hassasiyet oluşabilir. Özellikle açık tenli kişilerde hassasiyet riski daha yüksektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri