4) Hemoroid, pilonidal sinüs, anal fistül, anal fissür, anal apse mevcudiyeti öğrenciliğe engeldir.
Kambur olanlar elenmektedir. Ayrıca göğüs kafesinde gözle görünecek biçimde bozukluğu bulunanlar da elenir. Parmak, kol ve bileklerde şekil bozukluğu, fonksiyon kaybı veya uzuv kaybı olan bireyler de elenmektedir. Uzunluk kısalık olanlar da elenmektedir.
Yazlık kısa kollu üniforma giyildiği zaman belli olacak, beş metreden görülecek her çeşit yara izi olanlar elenir. Piercing, çivi gibi materyal vücudunda bulunan kişiler elenir. Ayak, uyluk, bacak ve dizlerde bireyin kendisine zarar vermek maksatlı olan çeşitli izler, şekiller elenme nedenidir.
İç beden muayenesi, kafa, göğüs ve karın boşlukları ile cilt altı dokularının incelenmesi anlamına gelir (Beden Muayenesi Yönetmeliği m.3). Cinsel organlar veya anüs bölgesinde yapılan muayene de iç beden muayenesi sayılır (75/4).
Pomem Ön Sağlık Testi Aşamasında incelenen temel noktalar; Boy kilo oranı (beden kitle endeksi), Vücudun herhangi bir yerinde yara, dövme, metal cisim, kesik, dikiş, ameliyat izleri, dişlerin ve saçların durumu, renk körlüğü testine dikkat edilmektedir.
İlgili 42 soru bulundu
Hiç evlenmemiş kadınların başvurabileceği Polis Teşkilatı'nın internet sitesinde genel tıbbi ve fiziksel testlerin yanı sıra bekaret testinin de tamamlanmış olması gerektiği yer alıyor.
Buna göre: 5 metreden bakmakla eşkal belirleyici olan lezyonlar öğrenciliğe teşkil oluşturmaktadır. Yazlık üniforma giyildiği zaman vücudun açık olan alanlarında kalan her çeşit dövme ve benzeri kalıcı uygulamalar öğrenciliğe engel olmaktadır.
Her türlü alkollü içki ve keyif verici maddenin kullanılması, taşınması, okula getirilmesi, kurumda muhafaza edilmesi yasaktır. giremezler. Elektrik, kalorifer, radyo, televizyon, bilgisayar, telefon, ses yayın vb. cihazlar ve tesisler ile izinsiz ve yetkisiz olarak oynamak ve bunları kurcalamak yasaktır.
Polis Olmak İçin Boy/Kilo Sınırı Var MI? Polis olabilmek için erkeklerde en az 1.67 cm, kadınlarda ise 1.62 cm'den kısa olmama şartı aranmaktadır. Bunun yanında boy kilo orantısı anlamına gelen, beden kitle indeksi de 18 (dâhil) ile 27 (dâhil) arasında olmalıdır.
Kadın polis olma şartları ile erkek polis olma şartları aynıdır. Tek fark kadınlardaki boy, kilo ve diğer fiziksel şartlardır. Örnekler olarak; kadınlar için 162 cm, erkekler için 167 cm'den kısa boylu olmamak veya buna uygun boy kilo endeksine sahip olmaktır.
Dikiş ve Jilet İzi: Dikiş izi yazlık üniforma giyildiğinde kapalı kısmın altında kalırsa herhangi-bir eşkal elenmeye sebebiyet verecek durum içerisine sizi sokmayacaktır. Fakat jilet izi yazlık üniforma altında kalsa bile, çok aşırı küçük olsa bile fark edildiğinde direkmen elenme sebebi olacaktır.
Polislik Meslek Yüksekokulu'na (PMYO) başvurabilmek için ham puanın 250 ve üzeri olması gerekmektedir. TYT sınavından 250 puan ve üzeri alan herkes PMYO'ya başvuru yapabilir. PMYO başvurusunun ardından adaylar sırasıyla ön sağlık, fiziksel yeterlilik sınavı ve sözlü mülakat sınavlarına alınır.
Yukarıdaki maddelerden açıkça anlaşılacağı üzere; 5 metre uzaklıktan bakıldığında çıplak göz ile görünmeyen ve eşgal belirleyici düzeyde olmayan yara ve izler (lezyonlar) polisliğe girişte engel değildir.
Polislikte göz derecesi kaçtır? Gözlükle veya lens ile yapılan muayenede her iki gözün görme derecesi toplamı en az 16/20 olmalıdır. Yani bir gözün görme seviyesi 7/10, diğer gözün görme seviyesi 6/10 ise, toplamda 14/20 elde edilir. Bu kişinin polis olmasına engel yoktur.
Benler büyük değilse sorun olmuyor. Sivilce izlerinde de aşırı derece oyuk değilse korkmayın bir şey olmuyor.
# Boy ölçüsü, beden kitle endeksi ile sağlık yönünden Sağlık Yönetmeliğinde belirtilen şartları taşımak. Erkeklerde en az 167 cm, bayanlarda 162 cm olacak ve beden kitle indeksi 18 (dâhil) ile 27 (dâhil) arasında olanlar öğrenciliğe kabul edilir.)
Buna göre, Güvenlik Bilimleri Fakültesi ile fakülte ve yüksekokul lisans programlarına, Polis Meslek Eğitim Merkezlerine ve Polis Meslek Yüksek Okulu ön lisans programına alınacak öğrencilerin boy şartı erkeklerde değişmezken, kadınlarda 165 santimetreden 162 santimetreye düşürüldü.
Bunun yanında ise, boy kilo orantısı anlamına da gelen, beden ve kitle indeksi ise 18 (dahil) ile 27 (dahil) arasında olması gerekir. POMEM YAŞ SINIRI VAR MI? Polis olabilmek için belirlenmiş olan bir yaş sınırı vardır. Bu sınır ise, reşit olmak yani 18 yaşına girmiş olmak ve 30 yaşını geçmemek şartıdır.
Emniyet Teşkilatının ihtiyacı olan polis memurlarını yetiştirmek üzere Polis Akademisine bağlı, 2 yıl süre ile ön lisans düzeyinde, parasız yatılı, üniformalı, beslenme, barınma ve sağlık giderlerinin devletçe karşılandığı mesleki eğitim-öğretim ve uygulama yapan eğitim kurumlarıdır.
Polis Meslek Yüksekokulu'na alınacak erkek öğrencilerin, en az 167 cm, kadın öğrencilerin ise en az 162 cm boy uzunluğu olması gerekmektedir. Ayrıca Polis Meslek Yüksekokulu'na alınacak erkek ve bayan öğrencilerin, 18.00 - 27.00 aralığında beden kitle indeksine sahip olma zorunluluğu bulunmaktadır.
6- Adayların alyans hariç her türlü takı ve aksesuarları getirmeleri ve takmaları yasaktır. 7- Her türlü siyasi ve ideolojik kitap, dergi vs. ve malzemelerini yanlarında getirmeleri yasaktır. 8- Sigara, tütün vb. mamüller getirilmeyecektir.
Yönetmeliğin yürürlüğe girmesiyle bayan polisler abartıya kaçmadan makyaj ve saç modeli yapabilecekler. Ziynet eşyası ve takı kullanılması yine yasak.
Arkadaşlar bunun cevabı EVET yani Polis olabilir. Kişinin babası, annesi, kardeşi vs. işledikleri bir suçtan dolayı “polis olmasına” engel değildir. Kanunda cezaların şahsiliği ilkesi bulunur.
Amir hükümler gereğince Polis Meslek Yüksekokulu ve Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüklerinden değişik sebeplerle işlemleri tamamlanan öğrenciler (disiplin, sağlık, ders ve sınav işlemleri, mahkeme kararıyla dönen vb.) 01 Mart 2023 tarihinde sınava tabi tutulmuştur.
Bu nedenle PMYO, POMEM veya PAEM'e başvuran adayların dövmeleri sildirmesi gereklidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri