Bataryanın aşırı ısınması, hızlı deşarj olmasına ve daha sık şarj edilmesine neden olabilir. Bu da bataryanın ömrünün kısalmasına yol açarak, daha sık batarya değişimi ihtiyacını beraberinde getirebilir.
Pilleri ateşe atarsanız pillerin dışındaki koruyucu kısım eriyecektir ve gaz çıkışı olacaktır. İçerisindeki kimyasallar çok önemli yangınlara neden olabileceği gibi bu piller patlayarak size zarar verebilir.
Isınmanın Pil Ömrü Üzerindeki Etkisi
Telefon bataryasının ısınması, günümüzde sıkça karşılaşılan bir durumdur ve kullanıcılar için bazen endişe verici olabilir. Ancak, bu ısınma durumu genellikle normal işletim koşullarının bir sonucu olarak ortaya çıkar ve çoğu zaman cihazın performansını olumsuz etkilemez.
Hemen paniğe kapılmayın, telefonların ısınması son derece normaldir. Ancak telefon aşırı ısınıyor ve kapanıyorsa ya da bu konuda uyarı vermeye başladıysa önemli bir sorun haline gelmiş demektir. Tabii hemen patlama falan olmaz ama her aşırı ısınma, telefonun ömrünü ve kullanım kalitesini azaltır.
İlgili 22 soru bulundu
Telefonunuz özellikle hızlı şarjı veya süper hızlı şarjı destekliyorsa telefonunuzun şarj sırasında ısınması normaldir. Hızlı şarjlarda normal şarja göre akım ve gerilim daha yüksektir. Telefonunuzu kablosuz şarj ediyorsanız kablosuz veri iletimi sırasında oluşan enerji kaybı nedeniyle telefonunuz ısı üretebilir.
Bu durum çok normal çünkü siz telefonunuzdaki uygulamaları ve oyunları kullanmaya başladığınızda telefonunuzun işlemcisi ramı ve ekran kartı kendiliğinden otomatik olarak çalışmaya başlıyor kendini yoruyor ve böylelikle cihaz ısınmaktadır.
Telefon ısınma sorunu telefonunuzun özellikle arka bölgesinin ısınmasıyla kendisini gösterir. Bu ısınma tam olarak batarya kısmında değil bataryaya yakın olan bölgelerde gerçekleşir. Telefonun kulağa denk gelen ahize kısmında gerçekleşen ısınma, ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir.
Batarya doluyken telefonunuzun kapanmasının birkaç nedeni olabilir. İşte bunlardan bazıları: -Aşırı Isınma: Telefonunuz aşırı ısınırsa, bataryanın zarar görmemesi için kendini kapatabilir. -Pil Sorunları: Telefonunuzun bataryasında sorun varsa, tam doluymuş gibi gösterip ani kapanmalara neden olabilir.
Aygıtınız çok fazla ısınırsa
Aşağıdaki koşullar ve etkinlikler aygıtın performansının değişmesine neden olabileceğinden bunlardan kaçının: Sıcak bir günde aygıtınızı aracın içinde bırakmak. Aygıtınızı uzun bir süre doğrudan güneş ışığında bırakmak.
Android telefonlarda pil sağlığınızı kontrol etmenin işletim sistemine dahil edilmiş bir yolu bulunmuyor. Ancak bunun için kullanabileceğiniz ücretsiz pil koruyucu bir uygulama mevcut. AccuBattery adlı bu uygulamayı Google Play Store'dan indirebilir ve Android batarya sağlığını kontrol edebilir.
Cihazın aşırı ısınmasına sebep olabilecek işlemlerden kaçınılması gerekmektedir. Pilin ısınması, daha çabuk bitmesine neden olmaktadır.
Eğer akıllı telefonunuzda gün içerisinde bir anda şarj seviyesi düşüyorsa ve telefonu çok fazla kullanmadığınız halde bunu yaşıyorsanız, batarya ömrü bitmiş olabilir. Ayrıca telefon şarjının seviyesi yüksek olduğu halde birden biterek telefon kapanıyorsa aynı şekilde bataryada bir sorun var demektir.
Bazen pil kısa devreden önce patlar, çünkü aşırı şarj işleminde elektrolit ve diğer malzemeler gazı kırarak pil kabuğunun veya basınç valfinin şişmesine neden olarak oksijenin negatif yüzeyde biriken lityum atomları ile reaksiyona girmesine neden olur ve sonra patlamak.
Çevresel faktörlerin ve kullanım alışkanlıklarının da batarya ısınmasına etkisi büyüktür. Yüksek sıcaklık ve nem seviyeleri, telefonunuzun iç sıcaklığını artırarak ısınmaya neden olabilir. Aynı şekilde, cihazı kapalı ve havasız bir kılıf içinde kullanmak da ısınma problemini tetikleyebilir.
Alkalin esaslı piller de son senelerdeki iyileştirmeler ile birlikte, silindirik boylar özelinde 10 sene civarı saklama ömrüne sahiptir. Alkalin düğme pillerde ise bu süre maksimum 3 sene civarındadır. Yassı pil diye bilinen 9V pillerde ise bu süre 5 sene civarındadır.
Çünkü ısınma durumu pek çok zaman batarya ile ilgili sorunlardan kaynaklanır. Bataryadan dolayı oluşan ısınma, telefonun arka kısmında ortaya çıkar. Bataryanın arızalı olması, genellikle telefon için büyük bir soruna işaret etmez. Eğer kolayca çıkarılabiliyorsa bataryayı kontrol etmelisiniz.
Telefon neden ısınır ❓
Bütün gün telefon başında olan biriyseniz bu, telefonunuzun pilinin fazla çalışmasına dolayısıyla da aşırı ısınmasına neden olabilir. Aynı şey aynı anda çok sayıda uygulamanın açık olduğu durumda da geçerlidir; arka planda çok fazla işlem pili zorlayabilir ve telefonun ısınmasına neden olabilir.
Genel olarak, tipik bir akıllı telefon bataryası için optimal çalışma sıcaklığı 20 ila 30 derece Celsius arasında bulunur. Bu aralık, cihazın tüm fonksiyonlarını verimli bir şekilde yerine getirmesine olanak tanır.
Telefonunuzu kısa devreleri önlemek için hemen kapatın. SIM kart gibi telefonunuzun içinde yer alan öğeleri çıkartın. Pirinç dolu bir kaba koyun. 24 ve 48 saat arası o kapta bekletin.
Telefonunuz aşırı ısınmış olabilir: Ortam sıcaklığı çok yüksekse ya da yoğun güç kullanan uygulamalar (Kamera veya oyun uygulamaları gibi) kullanıyorsanız yüksek sıcaklık koruma mekanizması tetiklenecek ve telefonunuzun kapanmasına veya yeniden başlatılmasına sebep olacaktır.
Sebep: Şarj cihazı çalışırken telefona DC gücü sağlar. AC'nin DC'ye dönüştürülmesi sırasında enerji tüketilir ve enerji, ısı şeklinde yayılmaya başlar. Bu nedenle, şarj cihazının sıcaklığının yükselmesi normaldir.
Yüksek parlaklık seviyeleri ve sürekli olarak ekranı kullanmak, telefonunuzun ısınmasına neden olabilir. Özellikle dışarıda güneş altında telefonunuzu kullanıyorsanız, ekran parlaklığını azaltmak ve arka plan uygulamalarını kapatmak ısınma sorununu hafifletebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri