Batikon Üretici firma önerileri doğrultusunda kullanılır. Başka kaba doldurulan ürünlerde, doldurulduğu tarihten 1 ay süreyle. (Genel olarak açıldığı tarihten itibaren aynı kutu içinde, kapağı kapatılarak, 25˚C'nin altında oda sıcaklığında, ışıktan koruyarak 2 yıl süreyle kullanılabilir).
Batikon kullanım süresi, açıldıktan sonra 14 gündür. Bu sürenin aşılmaması önerilir.
Ambalajın üzerinde belirtilen son kullanma tarihinden sonra BATTICON'u kullanmayınız.
Baticonol Kullanımı
Cilt mukozalarını dezenfekte etme sayesinde hem kataterden bulaşabilecek enfeksiyonlar önlenir hem de bölgede bir enfeksiyon varsa tedavisi sağlanmış olur. Küçük kesikler, yüzeysel yanıklar ve derin olmayan yaralarda meydana gelebilecek enfeksiyonları önler ve cilt enfeksiyonlarını tedavi eder.
Batikon Solüsyonun Faydaları
Batikon cilt yaralarında, pansumanlarda ve tedaviler için kullanıldığı zaman, ciltte olan mikropları öldürür ve yeni oluşumların önüne geçmektedir. Bu sayede de yararlar kısa süre içerisinde tedavi edilir ve iyileşme sağlanır.
İlgili 28 soru bulundu
Batikon topikal ilaç olmasının yanı sıra, bir deri antiseptiği olarak da bilinmektedir. Hayvanların ve insanların cilt yüzeylerinde meydana gelen açık yaralarda kullanımı yapılmaktadır. İçerisinde bulunan zengin maddeler sayesinde hem cildi temizler hem de iyileşmesine olanak sağlamaktadır.
Batikon solüsyon hayvanlarda ve insanlarda oluşan iltihap ve açık yara durumlarında, cilt yüzeyinin temizlenmesi ve gerekli tedavilerin yapılabilmesi adına kullanımı yapılan solüsyondur. Batikon solüsyon medikal alanlarda deri antiseptiği olarak anılmaktadır.
Yaranın içine rifampisin (RİFOCİN® AMP) sürülebilir. Yaranın dış yüzeyi BATİCON®'la silinmelidir. Batikon kesinlikle yaranın içine sürülmemelidir.
Batikon lekesi deriye bulaştığında hemen limon dilimleyin ve lekenin üzerine uygulayın. Limon ile lekeyi ovmaya devam edin ve lekenin çıkması için uğraşın. Eğer leke zor çıkıyorsa limonu lekenin üzerinde bir süre bekletin. Sonrasında ılık suyla temizleme işlemi yapın ve lekenin çıktığını göreceksiniz.
Şekerli su batikon lekesinin çözülmesi için birebirdir. İyi bir çitileme ile tüm lekeler ortadan kalkar. Şekerli suyun çamaşırlar üzerinde leke bırakma özelliği bulunuyor. Bu yüzden bu işlemler yapıldıktan sonra kıyafet temiz su içerisinde durulanmalıdır.
Batikon tentürdiyot işlev olarak aynı ama kimyasal açıdan farklı iki iyotlu antiseptik türü olarak karşınıza çıkıyor. Tentürdiyot, potasyum iyodür ya da sodyum iyodürün etil alkol içerisinde çözünmesiyle oluşturulan bir antiseptik solüsyondur. Batikonla benzer biçimde cilt dışına uygulanıyor.
Özellikle, yüksek kaliteli sebzeler ve meyveler üretmek için, Batikon gibi kimyasalların kullanımı yaygındır. Ev temizliği için ise, Batikon banyo, tuvalet, mutfak ve yüzeylerin temizliği için kullanılabilir. Ayrıca güçlü antiseptik özelliği sayesinde yara temizlemede de kullanılabilir.
(Örn: Tegaderm, Mepilex gibi). Kaplanmış hidrojelin üzerine kompresyon veya gazlı bez uygulanabilir. Paket açılmış veya zarar görmüş ise kesinlikle kullanmayınız. Son kullanma tarihi geçmiş ürünü kesinlikle kullanmayınız.
Tentürdiyot aşırı tahriş edici bir madde olduğu için günümüzde artık kullanılmamaktadır (örneğin ilk yardım çantalarından kaldırılmıştır). Onun yerine etkili, daha az tahriş edici ve dokulara daha az zarar veren "Polivinilpirolidon iyot" isimli madde kullanılmaktadır.
Batikon çeşitleri için sitemizde sunulan uygun fiyat avantajından faydalanabilirsiniz. Batix batikon 1 lt olarak kullanımınıza sunuluyor. Ameliyatlardan önce ve jinekolojik doğuma yardımcı tedbirlerde kullanım için uygun içeriğe sahip.
Baticon hem bölgedeki mikrobun yok edilmesini sağlar hem de cilt sterilizasyonunu kapsamlı bir biçimde gerçekleştirir. Gerek hastane ortamında gerekse günlük hayatta sıklıkla kullanılan ürün, reçetesiz olarak satılarak anlık ve uzun vadeli kullanımlar için uygundur.
Povidon iyot (batikon) antiseptik solüsyon, çeşitli hijyenik ve cerrahi el dezenfeksiyonunda, ameliyat öncesi ameliyat bölgesinin dezenfeksiyonunda ve hazırlanmasında, cilt ve yara çevresi dezenfeksiyonunda, antiseptik yıkamalarda kullanılır.
Batikon, yaranın mikrop kapmadan temizlenmesi amacıyla kullanılan maddedir. Leke bırakma konusunda akla ilk gelen maddelerden birisidir. Batikon sahip olduğu turuncumsu renk ve kokusu ile çok zorlu bir leke kaynağıdır. Batikon sürüldüğü bölgeye hızla yayılır.
- Derinin herhangi bir bölgesinde batikon lekesi meydana geldiği zaman hemen limon keserek deri üzerine uygulayın. - Leke derinin üzerinden çıkıncaya kadar limon ile ovmaya devam etmek gerekir. - Lekenin çıkması konusunda zorlanma mevcutsa limon ile ovduktan sonra bir süre lekelerin üzerinde limonu bekletmeniz gerekir.
Batikon, antiseptik bir çözeltidir ve mikropları yok ederek enfeksiyon riskini azaltır. Ancak, batikon genellikle direkt olarak açık yaralara uygulanmaz.
Batikon (Batticon), yapısında polivinilpitolidon ve iyot bulunan antiseptik (mikroplardan arındırıcı) özelliğe sahip medikal üründür. Genellikle sıvı formda bulunan koyu renkli bu solüsyon, aşağıdaki durumlarda kullanılır: Küçük kesi ve sıyrıklarda. Cerrahi işlemlerde.
Eğer hekim tarafından herhangi bir pansuman önerilmediyse, hastalar en basit şekilde günde 1 defa yarayı batikon (povidon iyot solüsyon) ile ıslatılmış gazlı bez ile silip, kuru bir gazlı bez ile kapatmak suretiyle pansuman yapabilirler.
Yara, batikonla silindikten sonra yüzeyine yaradan biraz büyük ve yarayı tamamen kapatacak steril gazlı bez konup yapışkan bantla kapatılır. Bu işlem için ortasında değişik büyüklükte gazlı bez bulunan hazır paketlenmiş steril yapışkanlı bantlar vardır ve bunların kullanılması daha kolaydır.
Nemli ya da kuru ortamda iyileşme:
İdeal nemli ortamda iyileşme daha hızlı gerçekleşir ve yara izi oluşma riski azalır. İdeal nemli ortamda iyileşme hızlanır ve ve ideal nem, kabuk ve çatlak olusumunu engelleyerek derinin en iyi düzeyde iyilesmesini saglar ve yara izi kalma riskini azaltır.
Batikon, çok fazla kullanım alanına sahip olmakla birlikte insanlar tarafından da çokça kez tercih edilen ve kullanılan antiseptik bir solüsyondur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri