Gazi-vazife malulü personelin silah bulundurma ve taşıma ruhsatının vazife malullüğünden dolayı harçtan muaf tutulur. Gaziler, şehit ve gazi dul ve yetimlerine, sağlık rapor alımı, ücretsizdir.
6136 Sayılı Kanunun 6. Maddesinde değişiklik yapılarak, aynı kanunun 7. maddesinin 3. bendinde yer alan kişilerin, şehit anne, baba, eş ve çocuklarına intikal etmiş ya da edilecekleri ruhsatları 5 yılda bir yenileme süresi iptal edilerek süresiz hale getirilmiştir. Şehit ailelerimize hayırlı olsun..." Dedi.
2023 yılında uygulanmak üzere 2022 yılı ciro miktarı 45.000.000 TL olarak belirlenmiş olup, Kurumlar Vergisi 700.000 TL ve üzeri Gelir Vergisi ise 340.000 TL olarak belirlenmiş, Ayrıca 34.600.000 TL iş bitirme belgesinde bulunan sözleşme bedeline istinaden Müteahhitlikten ( Yeni Uygulama ) dolayı taşıma ruhsatı ...
Silah ruhsatı almasına engel hali bulunmayan, yirmi bir yaşını doldurmuş her Türk vatandaşı bulundurmak amacıyla silah satın alabilir. Bulundurmak amacıyla silah ruhsatı almak isteyenler, ikamet ettikleri il valiliğine müracaat ederler.
belgeler her türlü resim, vergi ve harçtan muaftır."
İlgili 27 soru bulundu
6136 sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkındaki Kanunda yapılan değişiklikle Harp, Vazife Malulleri, Malul Gaziler ile Aziz Şehitlerimizden intikal eden silahlarda vergi muafiyeti.
Bulundurma ruhsatlı silahınızı sadece ruhsatınızda yazılı adreste bulundurabilirsiniz. Tatile giderken bulundurma ruhsatlı silahların taşınması mümkün değildir. Bulundurma ruhsatlı silahlar ancak daimi ikamet değişikliği durumunda önceden yol belgesi almak suretiyle yeni adrese nakledilebilir.
Cumhurbaşkanı, Başbakan, Cumhurbaşkanı Yardımcıları Bakanlar ve yasama organı üyeleri, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri, TBMM Genel Sekreteri ve Genel Sekreter Yardımcıları, Başbakanlık ve İçişleri Bakanlığı Müsteşarı, Savunma Sanayi Başkanı ve Emniyet Genel Müdürü ile bu görevlerde bulunmuş olanlara süresiz silah ...
Not: Bakanlıkça Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının görüşü de alınmak kaydıyla bölgeler itibarıyla tespit edilen normlara göre arazi sahibi sayılacak miktarda araziye sahip olup, geçimini münhasıran araziden elde ettiği gelirle sağlayan arazi sahiplerine taşıma ruhsatı verilmektedir.
Taşıma daha iyi bir haktır. Silah bulundurma ruhsatı almak isteyen kişiler. Türk vatandaşı olan 21 yaşını doldurmuş, adli sicili temiz olan ve harç ödemek kaydı ile sınırsız işyerinde veya meskeninde ( evinde ) silah alabilir ve ruhsatlandırabilir.
ö ) Arıcılar:
Meskun yerler dışında en az 100 adet fenni arılı kovan ile gezginci olarak bilfiil arıcılık yapan yetiştiricilere silah taşıma ruhsatı verilebilir.
Buna göre: 1.01.2023 tarihinden itibaren uygulanmak üzere 2022 yılı için, satış tutarı cirosu 45 milyon Türk Lirası veya kurumlar vergisi 700.000 Türk Lirası Yada gelir vergisi 340.000 Türk Lirası ve daha fazla ödeyen gerçek veya tüzel kişilere 2022 yılı iş bitirme belgesindeki toplam sözleşme bedeli 34.600.000 Türk ...
Şehitlerimizin ailelerine kamuda 2 kişilik istihdam hakkı verilmektedir. Şehidimiz evliyse ve birden fazla çocuğu var ise şehidimizin eşi, çocukları arasında tercihte bulmak zorunda kalmaktadır.
Öğrencinin anne/babasının şehit/gazi olduğunu gösterir belge, personelin mensubu olduğu Kuv.K.lığı, Emniyet Gen. Müd., J.Gn.K.lığı ve Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı tarafından verilmektedir. Başvurular kurumun internet adresinden de yapılabilmektedir.
"Psikolojik sorun olmamalı"
"Türkiye Psikiyatri Derneği'nin "Ateşli silah ruhsatı için başvuran kişiler için psikiyatrik muayene kılavuzu"nda yer alan bilgilere göre ateşli silah bulundurmak isteyenlerin akıl hastası veya psikolojik ve nörolojik rahatsızlıkları olmaması gerekiyor.
Ruhsatsız silah taşımak ve bulundurmak bilindiği üzere suçtur. Kolluk güçlerince tespit edilen ruhsatsız silahlar bilindiği üzere müsadere edilerek adli emanete alınır. Bu silahı tekrar geri almanız mümkün olmayacaktır. Ancak ruhsatsız silah yakalatan kişiler sonrasında başka silah için ruhsat alabilmektedirler.
Ruhsatsız silah, mermi alan veya satan kişilerin cezalandırılacağı 6136 sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanun'da düzenlenmiştir. Ruhsatsız silah satın alma, taşıma, bulundurma hallerinde bir yıldan üç yıla hapis ve otuz güne kadar adli para cezasına hükmedilir.
6. Bulundurma ruhsatlı silahınızı taşımanız halinde ruhsatsız silah taşıma suçundan hakkınızda adli işlem yapılır.
Ruhsatsız Silah Satın Alma, Bulundurma, Taşıma Suçu (6136 Sayılı Kanun Md. 13) Kanuna aykırı olarak ruhsatsız silah veya bunlara ait mermileri satın alan, taşıyan, bulunduran kişiler bu kanun uyarınca cezalandırılır. Cezası, 1 yıldan 3 yıla kadar hapis ve otuz günden yüz güne kadar adli para cezasıdır.
Madde 6 – (Değişik: 13/1/1992 - 92/2635 K.) Özel kanunlarına göre her yerde ve her zaman silah taşımalarına izin verilen kamu görevlilerinin edindikleri zati silahlarına, istekleri halinde ayrı ayrı taşıma ruhsatı verilir, bu kişilerden ruhsat harcı alınmaz.
sorusunu cevaplandırdı. Taşıma ruhsatlı da olsa silah taşınamayacak yerler şöyle: "Duruşmalarda, mahkeme salonlarında, hastanelerin psikiyatri bölümlerinde, akıl hastanelerinde, ceza ve tutukevleri ile her türlü ıslah ve infaz kurumlarında veya bunların eklentilerinde, öğrencilerin toplu olarak oturdukları yurtlarda.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri