Artık eskiden evlerde bulunan tentürdiyotlarda yerine batikon ve batikon çeşitlerine bırakmıştır. Tentürdiyotun etken maddeleri içinde potasyum iyodür ve sodyum iyodür yer almaktadır. Buna ek olarak batikon etken maddesi olan povidon iyot da, tentürdiyotun etkilerine benzer bir dezenfekte gücü sunmaktadır.
BATTICON küçük kesikler ve sıyrıklarda, küçük cerrahi işlemlerde ve küçük yanıklarda enfeksiyonunun yerel tedavisi veya önlenmesinde kullanılan geniş etki alanına sahip bir antiseptiktir mikroptan arındırıcı maddedir.
Batikon çeşitleri için sitemizde sunulan uygun fiyat avantajından faydalanabilirsiniz. Batix batikon 1 lt olarak kullanımınıza sunuluyor. Ameliyatlardan önce ve jinekolojik doğuma yardımcı tedbirlerde kullanım için uygun içeriğe sahip.
Baticonol Kullanımı
Cilt mukozalarını dezenfekte etme sayesinde hem kataterden bulaşabilecek enfeksiyonlar önlenir hem de bölgede bir enfeksiyon varsa tedavisi sağlanmış olur. Küçük kesikler, yüzeysel yanıklar ve derin olmayan yaralarda meydana gelebilecek enfeksiyonları önler ve cilt enfeksiyonlarını tedavi eder.
İlgili 44 soru bulundu
Batikon topikal ilaç olmasının yanı sıra, bir deri antiseptiği olarak da bilinmektedir. Hayvanların ve insanların cilt yüzeylerinde meydana gelen açık yaralarda kullanımı yapılmaktadır. İçerisinde bulunan zengin maddeler sayesinde hem cildi temizler hem de iyileşmesine olanak sağlamaktadır.
Batikon solüsyon hayvanlarda ve insanlarda oluşan iltihap ve açık yara durumlarında, cilt yüzeyinin temizlenmesi ve gerekli tedavilerin yapılabilmesi adına kullanımı yapılan solüsyondur. Batikon solüsyon medikal alanlarda deri antiseptiği olarak anılmaktadır.
Özellikle, yüksek kaliteli sebzeler ve meyveler üretmek için, Batikon gibi kimyasalların kullanımı yaygındır. Ev temizliği için ise, Batikon banyo, tuvalet, mutfak ve yüzeylerin temizliği için kullanılabilir. Ayrıca güçlü antiseptik özelliği sayesinde yara temizlemede de kullanılabilir.
ANGELINI Batiodin Çözelti 100 Ml(batticon)-skt:01/2022 8699565650021.
Özellikle de cilt antiseptiği olarak kullanımı çok önemli ve faydalıdır. Batikon cilt yaralarında, pansumanlarda ve tedaviler için kullanıldığı zaman, ciltte olan mikropları öldürür ve yeni oluşumların önüne geçmektedir. Bu sayede de yararlar kısa süre içerisinde tedavi edilir ve iyileşme sağlanır.
Batikonla benzer biçimde cilt dışına uygulanıyor. Ancak günümüzde Batikon antiseptik kullanımda daha öncelikli olarak tercih ediliyor. Bunun sebebi olarak tentürdiyotun, cildi daha çok tahriş etmesi gösteriliyor.
Batikon yerine genellikle klorheksidin veya hidrojen peroksit gibi diğer antiseptik solüsyonlar kullanılabilir.
Yaranın içine rifampisin (RİFOCİN® AMP) sürülebilir. Yaranın dış yüzeyi BATİCON®'la silinmelidir. Batikon kesinlikle yaranın içine sürülmemelidir.
Tentürdiyot aşırı tahriş edici bir madde olduğu için günümüzde artık kullanılmamaktadır (örneğin ilk yardım çantalarından kaldırılmıştır). Onun yerine etkili, daha az tahriş edici ve dokulara daha az zarar veren "Polivinilpirolidon iyot" isimli madde kullanılmaktadır.
"Tentürdiyodun açık yaralarda kullanılmasının, hücrelerin ölümüne neden olduğu ve iyileşmeyi geciktirdiği belirtilerek, tentürdiyodun ağız içi, dudak, burun içi ve göze de sürülmemesi gerektiği ifade edildi."
Batikon Üretici firma önerileri doğrultusunda kullanılır. Başka kaba doldurulan ürünlerde, doldurulduğu tarihten 1 ay süreyle. (Genel olarak açıldığı tarihten itibaren aynı kutu içinde, kapağı kapatılarak, 25˚C'nin altında oda sıcaklığında, ışıktan koruyarak 2 yıl süreyle kullanılabilir).
Batikon lekesi deriye bulaştığında hemen limon dilimleyin ve lekenin üzerine uygulayın. Limon ile lekeyi ovmaya devam edin ve lekenin çıkması için uğraşın. Eğer leke zor çıkıyorsa limonu lekenin üzerinde bir süre bekletin. Sonrasında ılık suyla temizleme işlemi yapın ve lekenin çıktığını göreceksiniz.
Vücudumuz, yaralanmalar ve kesikler gibi kendini savunamayacak durumlarda, bakterilerin ve mikroorganizmalarin üreyebilmesine zemin hazırlar. Bu gibi durumlarda batikon, içeriğindeki povidon iyot sayesinde, kesiklerin olduğu yaralanmalarda, mikroorganizmaların üremesini durdurduğu gibi, yaşamalarına da izin vermez.
Aynı zamanda “Batikon bozulur mu?” sorusu da oldukça önemlidir. Batikonların kullanım süresi yaklaşık olarak 2 yıldır. Aynı şişe içinde durduğu sürece kullanılmasında sakınca yoktur.
Batikon içerikli ürünlerin virüslere karşı etkili dezenfeksiyon sağlaması için yüksek oranda alkol içermesi gerekir. Genel uygulamalarda batikonda bulunan etil alkol oranı hacimce %8 civarındadır.
Gözde oluşan enfeksiyon için Batikon ile damla hazırlanıp kullanılması uygun bir tedavi yöntemidir. Yanlış bir uygulama, yanlış bir tedavi yöntemi değildir. Tedaviye yeteri cevabın alınması süre gerektirebilir. Bu süre zarfında doktorunuza kontrole gelebilir tedavinizi takip ettirebilirsiniz.
Bir diğer ismi, povidon olan, batikonun, etken maddesi, %10 povidon iyottur. Küçük kesik yaralarda tedavi amaçlı, cilt ve el dezenfeksiyonunda kullanılan, kahverengi-kırmızımsı bir rengi olan, sprey, krem, solüsyon halinde piyasada satılan antiseptik çözeltidir.
Açık Yaraların Pansumanı
Yara üzerindeki eski pansuman alındıktan sonra steril gazlı beze batikon dökülür. Yaranın deri ile kaplı etrafı silinir. Açık yaranın içi kesinlikle antiseptik ile temizlenmez.
Açık yaralara ya da açık yararlarla temas edebilecek nesnelere batikon uygulanarak mikrop ve bakterilerden arınmalarını sağlar. Batikon dezenfeksiyon için kullanılsa da bazı durumlarda kullanım kararları dikkatli verilmelidir.
Batikon, çok fazla kullanım alanına sahip olmakla birlikte insanlar tarafından da çokça kez tercih edilen ve kullanılan antiseptik bir solüsyondur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri