Gürcü mutfağı hamur işlerinden ve tatlılardan oluştuğu için Batum'da kahvaltılık olarak bol bol ekmek, börek ve poğaça görmek mümkündür. Her biri Batum'da yetişen sebzelerle ve üretilen peynirlerle yapılır. Batum kahvaltı mekanları klasik kahvaltılıklara ek olarak tatmadığınız Gürcü lezzetlerini de beğeninize sunar.
Batum'da henüz Pizza Hut, Burger King, Starbucks gibi zincir restoran ve cafeler köşeleri kapmamış.
Genel olarak, yerel restoranlarda sunulan yemekler uygun fiyatlı olup ortalama bir güzel bir yemeğin maliyeti 20-50 Gürcistan Larisi (GEL) arasında değişebilir. Uluslararası restoranlarda ve lüks otellerde fiyatlar biraz daha yüksek olabilir ve ortalama bir yemek 50-100 GEL arasında olabilir.
Batum'un meşhur yemekleri arasında bulunan haçapuri, Cafe Laguna'da iz bırakan lezzette hazırlanıyor. Konforlu ve samimi bir mekanda öğün geçirmek isteyenlerin tercihi olan Cafe Laguna, Batum'u ziyaret ettiğinizde uğramanız gereken yerlerden biri.
İlgili 43 soru bulundu
Gürcü mutfağı hamur işlerinden ve tatlılardan oluştuğu için Batum'da kahvaltılık olarak bol bol ekmek, börek ve poğaça görmek mümkündür. Her biri Batum'da yetişen sebzelerle ve üretilen peynirlerle yapılır. Batum kahvaltı mekanları klasik kahvaltılıklara ek olarak tatmadığınız Gürcü lezzetlerini de beğeninize sunar.
Gürcistan Batum'da uygun fiyatlı hediyelik eşyaların en başında, Batum temalı magnet, kartpostal ve anahtarlıklar gelmektedir. Arkasından hemen yöreye ait kıyafetler, örtüler, bambu bardaklar ve termoslar gelir.
Batum'un en keyifli yanlarından birisi de şehir merkezi ufak olduğundan yürüyerek keşfetme imkanınız olması.
Batum Uluslararası Havalimanı mağazalarımızda dünyaca ünlü markaların birbirinden farklı ürünlerini bulabilirsiniz. Pasaport kontrolü sonrasındaki mağazalarımızda yolcularımız parfüm,kozmetik,sigara,çikolata gibi birçok farklı kategoride ürünleri satın alabilir.
Batum'da Fiyatlar
Alkol ve sigara: Türkiye'ye kıyasla bayağı daha ucuz. Konaklama: Buna karşılık konaklama, yeme-içme fiyatlarına göre nispeten daha pahalı kalıyor. Yine de 150 -200 liraya kalacak orta karar yerler var. Hosteller 50 – 60 TL civarında.
Batum'da lezzetli yöresel maden suları bulunuyor. Özellikle çeşitli meyvelerin de karışımıyla maden suyu içmek çok moda. Natakhtari marka maden suyu ise Batum'un en popüler içeceği.
Alfabe Kulesi, Ali ve Nino Heykeli, Batum Deniz Feneri, Panoramik Dönme Dolap ve Chacha Kalesi gibi önemli turistik noktalara ev sahipliği yapan Miracle Park, Batum'da keşfedilmesi gereken yerler arasında. Park, ördekli göleti, uzun yürüyüş ve bisiklet yollarıyla her saat hareketlidir.
Pasaport Zorunluluğu Yok
Gürcistan'a bağlı özerk bir cumhuriyet olan Acara'nın başkenti olan Batum'a gitmek için vize ya da pasaporta gerek yoktur. Türkiye Cumhuriyeti Devleti vatandaşları, yanlarına yalnızca kimlik kartlarını alarak Batum'a seyahat edebilirler.
Gürcistan'ın resmi dili Gürcüce'dir; Abhazya özerk cumhuriyetinde Abhazca da resmi dil kabul edilmiştir.
Gürcistan'daki sigara fiyatlarının da ucuz olmasının bunda bir etkisi var tabi ki. Fiyatlara örnek vermek gerekiyorsa; Rothmans 2.2, Winston 2.8, Kent 3, Marlboro ise 4.5 Lari gibi uygun fiyattan satılıyor, 1 Lari'nin şuan 1.85 TL olduğunu belirtirsek oldukça ucuz fiyatlar.
Gürcistan Batum"un içinde Turkcell hattını yakalamanız mümkündür. Özellikle nüfus cüzdanıyla Batum"a geçen Karadenizliler yurtdışı dolaşıma çıkmadan yurtiçi tarifesiyle görüşme yapmaları mümkündür.
Batum'a kişisel araç ile gidilebilirken, Hopa üzerinden Sarp Sınır Kapısı'nı geçerek ülkeye giriş yapılabiliyor. Bu geçiş esnasında giriş-çıkış formunu doldurması, yurt dışı çıkış harcı alınması, Türk ve Gürcü polis kontrol noktasından geçiş yapılması gerekiyor.
En çok edilen Batum turu 2 gece 3 gün olarak düzenlenip, rehber eşliğinde tüm şehri doyasıya gezme imkanı verir.
Ülke yurt dışında seyahat edilebilecek uygun fiyatlı ülkelerden biri. Görüldüğü gibi Batum'da fiyatlar yurt dışındaki diğer çoğu rotaya göre daha uygun fiyatlı.
Batum'un eşsiz plajlarının keyfini çıkarmak isteyen ziyaretçilerin şehri yaz aylarında ziyaret etmeleri önerilmektedir. Aralık, şubat ve mart ayları ise Batum'da en düşük sıcaklıkların yaşandığı dönemdir. Kış sporlarına ilgisi olan ziyaretçilere, seyahatlerini bu dönemde planlamaları önerilmektedir.
Gürcistan'da resmi dil Gürcücenin yanı sıra Svanca, Lazca, Megrelce ve Azerice konuşulmaktadır. Çok yaygın olmasa da Ermenice konuşan insanlara da rastlanmaktadır. Türkiye'den her yıl birçok kişi, Gürcistan'da seyahat etmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri