Fondöten, BB ya da CC krem gibi ten makyajı ürünleri, güneş koruyucusunun üstüne gelecek. Güneş kreminizi evden çıkmadan en az 15-20 dk önce sürmüş olmaya çalışın ve üzerine makyaj yapacaksanız, filtrelerin oturup aktifleşmesi için sürdükten hemen sonra değil iyice emildikten sonra makyajınızı uygulayın.
SPF içermeyen ürünler genellikle makyaj için kullanılır. Önce BB krem mi güneş kremi mi sorusuna yanıtına gelindiğinde ise, BB kremler güneş kremlerinden önce kullanılabilir. Herhangi bir yan etkisi yoktur. Eğer güneş kreminizin SPF değeri az ise içinde SPF içeren bir BB krem kullanılmasını önerebiliriz.
BB kreminizin ölçüleri sizin istediğiniz kıvama ve orana göre değişebilir ama fikir vermesi için kullanabileceğiniz ölçüler; 3 Çay kaşığı nemlendiriciye, 1 çay kaşığı güneş koruyucu krem ekleyip karıştırın.
Üzerine doğal ya da yapay fark etmeksizin bir tonik uygulanır ve güzel bir nemlendirici krem ile cilt nemlendirilir. Bu nemlendirme işlemi sırasında dilerseniz; bir yağ da kullanabilirsiniz.
Güneş kremlerinin belirli ölçüde nemlendirme etkisi olsa da çok kuru ciltler için bu etki yeterli olmayacaktır. Bu nedenle eğer kimyasal güneş koruyucular tercih ediliyorsa güneş kremi sürüldükten sonra yaklaşık 20 dakika beklenmeli ve ardından nemlendirici kullanılmalıdır.
İlgili 34 soru bulundu
Güneş koruyucu filtrelerin cildinizi bir film tabakası gibi örtüp sizi koruması için, tüm rutininizi uygulayıp nemlendiricinizi sürdükten ve emildiğinden emin olduktan sonra güneş kreminizi sürebilirsiniz. Fondöten, BB ya da CC krem gibi ten makyajı ürünleri, güneş koruyucusunun üstüne gelecek.
Ürünleri doğru sırayla uygulayın
Bu yüzden güneş kremi en çok doğrudan temiz cilde uygulandığında etkilidir. Sabah yüzünüzü yıkadıktan ve serumlar, nemlendiriciler veya yağlar gibi cilt bakım ürünlerini uyguladıktan sonra güneş kreminizi sürün.
BB kreminin cildinle tam bir bütünlük içinde olmasını istiyorsan, kremden önce cilt tipine uygun bir nemlendiricini ya da makyaj bazı kullanabilirsin. Böylece cildini yumuşatarak makyaja hazır hale getirebilirsin. Ardından BB kremi tek kat şeklinde fırça ve sünger ile uygulayabilirsin.
BB krem, içeriğinde bulunan faydalı vitamin ve mineral özleri sayesinde zararlı faktörlere karşı cildi korur. Aynı zamanda ürünlerin içeriğinde bulunan SPF koruması güneş ışınlarına karşı koruyucu bir bariyer görevini üstlenir.
BB kremleri günlük rutinlerinize uygun bir parça olarak kullanmanız mümkündür. Bu ürünleri renkli bir nemlendirici olarak düşünebilirsiniz. Cildinizi ağırlaştırmadan hafif bir kapatıcılık sağlar. Günlük kullanıma son derece uygundur.
Güneş kremini sürdükten sonra ortalama 8-10 dakika boyunca kremin emilmesini beklemeli ve sonrasında fondöteni sürmelisin.
Açılımı "Blemish Balm" olan BB krem, "kusur kapatıcı krem" anlamına geliyor. Bu kremi tek başına ya da makyaj bazı olarak rahatlıkla kullanabilirsin.
Eğer yatarken krem sürülürse bu toksinler dışarıya atılmakta zorlanır ve sabah uyandığınızda istemediğiniz bir görünümle karşılaşabilirsiniz. Yani geceleri güneş kremi kullanılmamalıdır. Hatta gece kullanım için üretilmemiş olan herhangi bir krem sürmek de yanlış bir hareket olacaktır.
Sabah cilt bakım rutini oluştururken öncelikle cildinizi temizlemeli, ardından serum ve nemlendirici uygulamalısınız. En son adımda ise güneş kremi geliyor ve daha sonrasında makyaj adımına geçebilirsiniz. Yani güneş kremi serumdan önce mi sürülür sorusunun cevabı, önce serum sonra güneş kremi....
Cilde uygun yüz yıkama jeli ile temizlenmiş ve kurulanmış cilde uygulanacak bb krem daha kalıcı olacaktır. Yüzde makyajın tutabilmesi için cildin temiz olması ve uygun bir baz kullanımı oldukça önemlidir. Bb krem altına baz uygulamak, ürünün kalıcılığını artıracak aynı zamanda kadife bir görüntü oluşturacaktır.
Cildinizi yüz temizleme jeli ile güzelce yıkayın ve kurulayın. Havluyla kurularken fazla sert davranmayın ki tahriş olmasın. Cildiniz kuruduktan sonra özellikle su bazlı yağsız bir nemlendiriciyi cildinize sürün ve 30- 60 dakika bekleyin. Cildiniz nemlendiriciyi emmeli ve fondöten için hazır hale gelmelidir.
BB krem hafif fondöten etkisi yaratırken CC krem ton farklılıklarını düzenler. BB krem CC kremden daha fazla kapatıcı özelliğe sahiptir, ancak CC krem cildinize uyum sağlayarak renk eşitliği sağlar. BB krem daha yoğun nemlendirici içerir, bu sebepten dolayı yağlı cilde sahip olanlar CC kremi tercih etmelidir.
En iyi BB krem
Popüler BB krem markaları arasında; Vichy, Garnier, Loreal, Missha, Nivea, La Roche Posay, Farmasi, Avene, Flormar gibi markalar yer alıyor. Bu markaların her cilt tipine uygun BB krem çeşidi bulunuyor.
BB kremler yoğun yapıları nedeniyle karma ve yağlı ciltler için ağır olabiliyor, sivilce yapabiliyorken CC kremler daha hafif yapılarıyla bu cilt tipleri için çok daha ideal bir ürün.
Açık tenliler 21 numara, Beyaza dönük buğday tenliler 23 numara, Esmere dönük buğday tenliler 27 numara, Esmer ve daha koyu tenliler koyuluk derecesine göre 27 veya 31 numara BB krem kullanabilirler.
Cildiniz kuru ve kullandığınız ürün yağsız ciltler içinse fondöten sürünce yüzde pul pul dökülmeler olur. Cilt yanlış kullanılan ürünü kabul etmez ve tepkisini gösterir. Kuru bir cildiniz varsa; pudra, yoğun kapatıcı ve mat fondötenleri kullanmamalısınız.
Günlük rutininizin bir parçası olarak fondöten yerine BB krem kullanabilirsiniz. Cildiniz yağlı olma eğilimindeyse bir BB kremin içindeki nemlendirici sizin için yeterli olabilir. Ancak kuru bir cildiniz varsa BB kreminizden önce bir nemlendirici uygulamak isteyebilirsiniz.
Eğer güneş kremi, günlük olarak kullanılacaksa bunun için SPF 15 ila 30 arası koruma faktörü yeterli olabiliyor. Fakat tüm cildin uzun süre boyunca güneş ışınlarıyla temas halinde olacağı plaj vb. alanlar için tercih edilen güneş kreminin SPF 30 ila 50 arasında bir değerde olması gerekiyor.
Normalde güneşte 10 dakika kaldıktan sonra kızarmaya başlıyorsanız, SPF15 değerinde bir güneş kremi bu süreyi sizin için 15 kat uzatır ve 150 dakika boyunca (10x15=150) kızarmadan durabilirsiniz. Bu hesaba göre 50 faktörlü bir güneş koruyucu da 500 dakikaya kadar koruma sağlayabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri