Girit taşının önemi ve özelliği ise özellikle insanlar tarafından bileyleme işlemlerinde kullanılmasıdır. Doğal Girit taşı diğer ismi ile de bilinen yağ taşı ürünleri pek çok farklı bıçak çeşidinin bileylenmesi işlemlerinde kullanılır.
Kombine Yağ Taşı olarak bilinen "Bileme Taşı", dikdörtgen bir bloktur ve çelik aşındırmada çok etkili zımpara kumlarından üretilmiştir. Bileme taşının bir yüzeyi kalın zımpara kumlarından, diğer kısmı ise ince zımpara kumlarından oluşur.
Girit taşı özellikle yapısı sayesinde bileme işlerinde kullanılan bir taş olarak bilinmektedir.
Ürün Açıklaması Karbosan SCG elmas bileme taşları, silisyum karbür aşındırıcı taneciklerin seramik bağlayıcılar ile bütünleştirilmesiyle üretilen yüzey taşlama taşlarıdır. Sabit ve taşınabilir silindirik taşlama makinalarında elmas uçlar ve karbür takımların bakımı, onarımı, bilenmesi ve imalatında güvenle kullanılır.
Bıçak bileme taşı, her türden bıçağı ve kesici el aletlerinin körelmiş yüzeylerini keskinleştirmek ya da yeniden şekillendirmek için kullanılan temel ekipmanlar arasında yer alır. Bu amaçla üretilen taşlar doğal ya da suni olabilir.
İlgili 23 soru bulundu
Galen taşı, kurşun mineralinden elde edilen, kübik bir sülfit mineralidir. Dünyanın birincil kurşun cevheridir ve birçok ülkede, çok sayıda yataktan çıkarılmaktadır. Kurşun ve gümüş içeriği nedeniyle, binlerce yıldır çıkarılmaktadır. Adının anlamı, Yunancada “cadı” anlamına gelen galene sözcüğünden türetilmiştir.
Namlu çoğunlukla çelikten yapılmaktadır. Namlu yapımında ilk olarak taş devrinde çakmak taşı, obsidyen ve kemik kullanılmıştır. Sonraki tarih çağlarına adını veren bakır ve tunç ile bıçak yapımında metal kullanımı başlamıştır. Keşfinden sonraysa demir bu diğer malzemelerin yerini almıştır.
Girit yağ bileme taşı ürünleri Girit adası'nda bulunan ocakların içerisinden çıkarılan bir taş türüdür.
Bileme taşı ile çelik ve demir gibi ürünlerden oluşan keskin aletlerin daha da keskin olabilmesi için kullanılmaktadır. Aynı zamanda birçok çeşidi de bulunmaktadır. Taşın içerisinde bulunan minerallerin yoğunluğuna göre sınıflandırmak mümkündür. Bu sınıflandırılmaya grit denilmektedir.
Bu taşlar novaculit oranı %70–75 yanında %20–25 kalsit ihtiva eder. Bu ortalama değerlerle taşlar 1200 grit (kum) sertliğindedir. Taşın Ölçüleri; Ağırlığı: 200 - 250 gr.
Bileme işi büyük bir titizlik ve dikkatle yapılmalıdır. Bıçağın kenarında ince tel çapak oluşucak şekilde, dipten uca kadar hatasız olarak uygulanmalıdır. Bileme işini bitirmek için, kesici uçta oluşan bu ince tel/çapak kaldırılmadır. Bu bir bez çarkla, bir masat ya da bileme taşları ile yapılabilir.
Bileme taşları ile ilgili Türkçede bulabildiğim en ayrıntılı bilgi şurada var. Iskarpela ve rende bıçaklarına genelde 25 derecelik bir ağız açılır. Daha sonra sadece en uç kısımda 30 derecelik bir nihai bir eğim verilir. Ağzı açmak için 220 kum zımpara yeterli.
Onu cam ya da mermer yüzeylerde kullanıyorsunuz
Cam ya da mermer yüzeylere uzun süre sürtünen bıçak çok çabuk körelir.
Elmas bileme taşları ise bileme işlemini kolaylaştıran taşlardır. Elmas bileme taşının yüzeyi, bıçakları oldukça hızlı ve kolay bir şekilde keskinleştirmeye yarayan minik elmas parçaları ile emprenye edilmektedir.
Bahçe ve tarlalarda kullanılan tırpan ve makasları bilemek ve çapak almak için kullanılan taş grubudur.
Türkiye Türkçesi Ağızları Sözlüğünde kösüre; kesici araçları bilemeye yarayan bir çeşit taş, bileği taşı olarak tanımlanmaktadır (Büyük TürkçeSözlük, 2014). Kösüre taşı, demir, çelik ve diğer metallerden yapılmış her türlü kesici aletin keskinleştirilmesi için kullanılan doğal taştır.
Çelik gritler yüzey temizleme,pürüzlendirme ve yüzey hazırlama proseslerinde kullanılırlar.Çelik Gritler genel olarak GP,GL ve GH olmak üzere 3 farklı sertlik kategorisinde üretilmektedirler.
Bu taşlar ihtiva ettikleri minerallere ve bunların taşın içindeki dağılımı ve yoğunluğuna göre sınıflandırılırlar. Ve buna (grit) denir Taşın içindeki bileyici tanelerin boyutları ve dağılımı (grit) taşların kalitesini gösterdiği gibi bileme işleminin değişik safhalarda yapılmasını da sağlar.
Ağzı açılmış durumdaki bıçakları yeteri kadar keskinleştiriyor. Su tutuşu iyi fakat arada sprey ile ıslatmak gerekebilir.
Ynt: Bıçak için doğru bileme
Şu an için bence en uygunu zımpara. 800-1200 gibi kumlarda zımparayla çalışmalısın.
Kullanma talimatı Taşı 5 dakika suda bekletin ve sonra sabit bir platforma koyun. Kaba taşlama, Bıçağı 10 - 30 ° 'lik bir açıyla tutun, taşın yüzeyindeki kenarı yumuşak basınçla ileri ve geri itin ve kenarın yeterince keskin olmasına bilemeye devam edin. Aleti keskinleştirdikten sonra, honlanması gerekir.
Bıçağı doğru şekilde tuttuktan sonra bileme işlemi için taş üzerinde belli bir açıyla sürtmeniz gerekiyor. Genel olarak bu açı için 18 ila 20 derecelik bir oran yeterli oluyor.
Şam çeliği yapım süreci, mükemmel keskinleştirme özelliğine sahip güçlü ve esnek bir bıçakla sonuçlanır. Damascus çeliği, benzersiz görünümü ve mükemmel performansı nedeniyle üst düzey mutfak bıçakları için popüler bir seçimdir. Damascus çeliğinden değiştirilebilir bıçaklar maliyeti dolayısı ile üretilmemektedir.
Bugün tüm dünyada en sağlam çelik dendiğinde ilk akla gelen lokasyon olan İsveç, sahip olduğu fosfor ve kükürt içermeyen kaliteli demir yataklarıyla oldukça ünlü. 13. yüzyıldan bu yana bir gelenek olarak devam eden çelik üretimi, detaylı kontrol aşamaları ve köklü geçmişiyle en iyi olma unvanını fazlasıyla hak ediyor.
Bu durumda doğal olarak sizin için en iyi bıçak çeliği paslanmaz çelikten üretilmiş bir bıçak olacaktır. Paslanmaz çelik bıçaklar iyi ağız tutar, fakat görece zor bilenir. Bu da arazide bilemeyi zorlaştıracaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri