8 Aralık 1991 tarihinde Minsk kenti yakınlarında, Bolşevik adlı bölgede Belarus, Rusya Federasyonu ve Ukrayna devlet başkanları arasında yürütülen görüşmeler sonucunda Bağımsız Devletler Topluluğu Kuruluş Anlaşması diğer bir adıyla Bolşevik Anlaşması imzalanmıştır.
Bağımsız Devletler Topluluğu, Sovyetler Birliği'nin çökmesi ile bu ülkenin geniş toprakları üzerinde ortaya çıkan uluslararası otorite boşluğunu doldurmak ve muhtemel üye ülkeler arası ekonomik ve bir anlamda kültürel işbirliğini devam ettirmek amacıyla kurulmuştur.
8 Aralık 1991'de Minsk kentinde Beyaz Rusya(Belarus), Rusya ve Ukrayna Devlet başkanları tarafından kurulan Bağımsız Devletler Topluluğu, 21 Aralık'ta Estonya, Letonya, Litvanya, Ukrayna ve Gürcistan hariç tüm eski Sovyet Cumhuriyetleri tarafından imzalanan anlaşma ile duyuruldu.
Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT; Rusça: Содружество Независимых Государств, СНГ), 8 Aralık 1991 tarihinde Rusya, Ukrayna ve Belarus arasında imzalanan anlaşma ile kurulmuş devletler topluluğudur. Anlaşma ile Sovyetler Birliği resmen yıkılmış oldu.
Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT), 1991 yılında Sovyetler Birliği'nin dağılmasından sonra üye ülkelerin ekonomik ve sosyal işbirliğini artırmak amacıyla kurulmuştur.
İlgili 32 soru bulundu
Alma-Ata Zirvesinde Alınan Kararlar
Rusya'nın, Birleşmiş Milletler'de Belarus ve Ukrayna dışındaki diğer BDT üyesi ülkelerin çıkarlarını savunması yetkisi kabul edildi. Toplantıda BDT'nin Kurumlarının oluşturulması ile ilgili bir protokol hazırlandı ve toplantı sonunda da " Alma-Ata Deklerasyonu" yayınlandı.
BDT'nin modern kökenlerini ise psikolojinin iki ayrı kolundaki gelişimler oluşturmaktadır. İlk olarak 1920'li yıllarda John B. Watson'ın davranışçılık üzerine olan çalışmaları ve 1924 yılında Mary Cover Jones'un davranışçı yaklaşımı terapide kullanması Davranışçı Terapi'nin ortaya çıkışını sağlamıştır. (Rachman, 1997).
Davranışçı terapi davranışçı kuramdan doğmuştur. Davranışçı kuram gözlemlenebilir olan insan davranışlarına odaklanır. Davranışçı terapiye göre insanın duygularını ve düşüncelerini değiştirmenin en iyi yolu onların davranışlarını değiştirmektir.
Bilişsel Davranışçı Terapi (BDT); çok genel bir tanımlamayla, kişinin psikolojik sorunları ile ilişkili ya da onları sürdüren düşünce, duygu ve davranışlarını hedef alarak iyileşme sağlamayı amaçlayan bir psikoterapi ekolüdür.
Bilişsel ve Davranışçı Terapi (BDT); kişinin psikolojik sorunlarını sürdüren uyumsuz düşünce ve davranışlarını değiştirerek iyileşme sağlamayı hedefleyen bir psikoterapi yaklaşımıdır. Bu yaklaşımın bilişsel kısmı kişinin zihinsel süreçlerini ele alır.
Sahip olunan en temel inançlara temel inanç denilmektedir. Temel İnançlar genellikle aşırı genellemelerden oluşmaktadır ve kesin olma eğilimine sahiptir. Bireyin kendisine ve çevresine ait bilgileri nasıl düzenleyeceğini belirleyen, kendisi, diğerleri ve dünya ile ilgili temel varsayımları içeren bilişsel yapılardır.
Bilişsel davranışçı terapi, yanlış veya olumsuz düşüncelerin farkına varmanıza yardımcı olur, böylece zorlu durumları daha net görebilir ve bunlara daha etkili bir şekilde yanıt verebilirsiniz.
Bunlar; Azerbaycan, Belarus, Ermenistan, Kazakistan, Kırgızistan, Moldova, Özbekistan, Rusya, Tacikistan ve Türkmenistan devletleridir.
Genellikle depresyon, anksiyete bozuklukları, dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu, enürezis noktürna, travma ve travma sonrası stres bozukluğuyla ilişkili semptomların tedavisinde kullanılır.
Bilişsel Davranışçı Terapi (BDT), anksiyete ve depresyon da dahil olmak üzere bir çok ruhsal ve duygusal sorunun tedavisinde etkili olan bir yöntemdir. BDT, düşünce, duygu ve davranışlarımızın birbiriyle bağlantılı olduğunu ve olumsuz düşüncelerin ve duyguların bizi kısırdöngüye soktuğunu söyler.
ABC Kişilik Kuramı
ABC kuramında A noktasında kişiyi rahatsız eden bir durum vardır. B noktasında A durumuna dair olan inançlar yer alır. C ise sonucu ifade eder. Eğer kişinin A durumu için akılcı olmayan inançları varsa C noktasında kişi için hoş olmayan kaygı, stres, depresyon gibi durumlar yaşar.
Temelleri 1913 yılında Amerikalı ruhbilimci Watson (1878–1958) tarafından “içe bakış psikolojisi” ne bir tepki olarak atılan Davranışçı kuram, Aristo tarafından temsil edilmiş olan çağrışım kuramını temele alıyor; algılama ve bilinci tümden reddederek ruhbilimsel nesneyi, hareket, söz ve salgı gibi gözlemlenebilir ...
Psikodinamik terapiden farklı olarak, BDT kör noktalarla veya değişime karşı dirençle o kadar ilgilenmez ve terapötik ilişkiyi bir keşif ve şifa alanı olarak vurgulamaz. BDT uygulayıcısının rolü, aslında bizi kendi terapistimiz yapabilecek aktarılabilir beceriler kazandırmaktır - böylece tedavi daha kısa olabilir.
Altı modülden oluşan BDT Temel Düzey Eğitim ücreti KDV dahil 13.500 TL'dir. Sekiz modülden oluşan İleri Düzey BDT Eğitim ücreti KDV dahil 18.000 TL'dir. Eğitimin modülleri bağımsız olarak alınmak istendiğinde (örn. sadece 1 ya da 2 modül), modül ücreti 3.000 TL'dir.
Modern tıbbın babası olarak bilinen Hipokrat, söz konusu yöntemi ilk uygulayanlar arasında sayılır. Bugün ise fizyoterapi alanında multidisipliner bir yaklaşım olarak yeniden popülerleşmiş ve pek çok alanda uygulanan etkin bir yöntem olarak adından sıklıkla söz ettirir.
1978 yılında Alma-Ata Bildirgesi ile başlayan ve günümüze kadar devam eden çeşitli toplan- tılar sonucunda sağlık bildirgeleri yayımlanmıştır (Aktan ve Işık, 2012).
merkezi beyaz rusya'nın başkenti minsk kentindedir. rusya, ukrayna, beyaz rusya, modova, kazakistan, kırgızistan, özbekistan, türkmenistan, tacikistan, azerbaycan, ermenistan, gürcistan'dan oluşan topluluk.
Alma-Ata Konferansı, 10-12 Eylül 1978 tarihinde Kazakistan'ın o zamanki başkenti olan Alma-Ata şehrinde, Cumhuriyet Sarayı'nda gerçekleşmişti. Toplantıda Türkiye'yi zamanın Sağlık ve Sosyal Yardım Bakanı başkanlığında bir heyet temsil etmişti. Konferansın ana teması “2000 yılında herkese sağlık” idi.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri