Bebek yatağı nasıl seçilmeli araştırıldığında yumuşak yatak olmamasına dikkat edilmelidir. Orta sertlikte olan yatakta bebek rahat edecektir. Yatağın boyutları da dikkatle seçilmelidir. Yeni doğan bebekler için 60*120 santim boyutlarında bir yatak yeterli olur.
Bebeklerin yatağa gömülmemeleri, yüz üstü dönmemeleri ve kemik gelişimlerinin sağlıklı bir şekilde devam etmesi için ne çok yumuşak ne de çok sert olmayan, orta sertlikte yataklar tercih etmelisiniz. Çok sert yataklar da bebeğinizin kemik gelişimi açısından olumsuzdur.
Bebeklerin kemik gelişimleri için en doğru yatak seçimi orta sertlikteki yataklardır. Çok yumuşak yataklarda bebek yatağın içine gömüleceği için kemik gelişimi açısında uygun değildir. Çok sert yataklar ise narin kemik yapısı açısından mantıklı bir tercih olmayacaktır.
Bebekler 0-3 yaş aralığında gelişimlerine devam etmekte oldukları için rahat ve konforlu yatakta olmaları ciddi bir önem taşır. Günlük 15 saatten fazla uyku saatleri bulunduğu düşündüğünden, sağlıklı bir uykuyu alabliecekleri yataklarda uyumaları gerekir. Bebeğiniz için yatak seçerken yaylı yataklar seçmekten kaçının.
Yumuşak Olmalıdır
Bebeğin cildine zarar vermeyen, yumuşak dokuya sahip bir yastık seçilmelidir. Her zaman pamuklu bir yastık seçmek faydalı olacaktır. En iyi bebek yastığını bu şekilde seçebilirsiniz.
İlgili 43 soru bulundu
Yuvarlak köşelere sahip, herhangi bir sivri çıkıntısı olmayan yatak mobilyası tercih edilmelidir. Mobilyada çatlak veya kırık kısımlar olmamasına özen gösterilmelidir. Kolay yıpranan mobilya malzemesi tercih edilmemelidir. Yatağın boyutları, çocuğunuzun rahat edebileceği boyutlarda olmalıdır.
Park yatak modelleri, yeni doğan bebekler için en çok tavsiye edilen yataklardır. İskelet sistemini destekleyen park yataklar, iskelet yapısının doğru gelişim göstermesini sağlar. Park yataklar; doğal maddeler kullanılarak üretilir, kimyasal barındırmaz, sağlıklıdır.
“. 3. Organik Yataklar; sağlık koşulları için en elverişli yataklardır denilebilir. Bu yataklarda kullanılan at kılı, Hindistan cevizi kabuğu lifi, pamuk gibi malzemeler nedeniyle sağlık açısından tamamen doğal koşullar oluşmaktadır. Malzemelerinin dayanıklılığı sayesinde de uzun süreli kullanım için uygundur.
Visco yataklar ve yaylı yataklar yanlış bir şekilde bebeklere tavsiye edilmektedir. Bebekler için yatak seçerken bu ürünlerden uzak durulmalıdır. Visco yataklar sanıldığı gibi rahat yataklar değil aksine yapıları gereği fazla yumuşak oldukları için kas ve kemik gelişimine zararlı yataklardır.
Yeni doğan bebekler için ideal yatak olan park yatağı, son zamanlarda sıklıkla kullanılmaktadır. Her ne kadar piyasada genelde beşik ile karıştırılıyor olsa da park yatağı bebeğinizin sağlıklı gelişimi açısından oldukça önemlidir.
Uyurken ise üzerine yine çok kalın olmayan pamuklu bir penye örtü örtülmesi yeterlidir. Ama bebekler uyurken genelde üzerlerini açarlar, sizin bebeğiniz de üzerinde birşey tutmuyorsa, uyurken yünlü veya polar olmayan, normal kıyafetlerinden biraz daha kalın pamuklu bir uyku tulumu giydirilebilir.
Yenidoğan bebeğin anneye olan ihtiyacı düşünüldüğünde ilk dönemde anne ile babanın yatak odasında ayrı bir beşikte uyuması önerilebilir. Anne ve baba ile aynı yatakta yatmamalıdır. Bu, bebeğin minik bedeni için çok tehlikelidir. Ancak ona uygun bir beşikte annenin yatağına yakın bir konumda uyuyabilir.
Bebekler yalnız başına ne zaman uyumalı ve kaç yaşından sonra ayrı odada yatmalı gibi konularda tavsiye edilen yaş aralığı 6 ila 7 aylıktır. Eğer altıncı aydan itibaren anne sütü ile birlikte bir de ek gıda ile besleniyorsa, 12. aydan itibaren de odasını ayırabilirsiniz.
Orta sertlikte olan yatakta bebek rahat edecektir. Yatağın boyutları da dikkatle seçilmelidir. Yeni doğan bebekler için 60*120 santim boyutlarında bir yatak yeterli olur. Bebek büyüdükçe yatağın boyutlarının da büyütülmesi gerekmektedir.
Genel olarak, 35 x 45 cm ebatlarına sahip olan modeller tercih edilmektedir. Çünkü bu boyutlar, hemen hemen her bebek için ideal olacak bir kullanım kolaylığına sahiptir. Yastık kılıflarının yastıklara uygun olması için bu ebatlardaki kılıfların kullanımı önemli bir detaydır.
Yaylı yataklardan çok daha konforlu bir uyku ortamı sunan yaysız yataklar, günümüzde kaliteli ve kesintisiz uyku arayanlar kadar sağlıklı bir uykuya kavuşmak isteyenler tarafından da tercih edilmektedir. Yaysız yataklar, yaylı yataklara göre hem daha sağlıklı hem de uzun ömürlüdür.
İdeal yatak seçimi, bireysel ihtiyaçlarınıza ve tercihlerinize göre değişiklik gösterebilir. Vücut hatlarınıza uyum sağlayan ve hareket transferini sınırlayan bir yatak istiyorsanız visco yatak; serin bir yatak yüzeyi ve ekonomik bir çözüm arıyorsanız yaylı yatak sizin için daha uygun olabilir.
Rahat hareket ve pozisyon olanağı sunmayan sünger yatak, ortopedik açıdan da tavsiye edilen bir yatak çeşidi değildir. Anatomik açıdan vücudu desteklemeyen sünger yatağın, bebekler için de yararlı olduğu söylenemez.
Visco yataklar vücuda uyum sağlaması nedeniyle tercih edilmektedir. Ancak Visco yataklar ısı birikmesine neden olur ve bazı kişilerde terleme sorununa neden olabilir. Lateks yataklar ise doğal olarak nefes alabilen bir yapıya sahiptir. Bu, hava sirkülasyonu sağlar ve yatak ter problemlerini azaltır.
Yatak ölçüleri muhakkak kişinin boyundan en az 20 cm uzun olmalı ve yatak genişliği kişi için en az 95 cm olmalıdır. Yatak çok sert veya çok yumuşak olmamalıdır. Orta sertlikte yatak seçilmelidir. Marka güvenilirliği ve garanti süreside göz önünde bulundurulmalıdır.
Lateks yataklar, hareket kabiliyetini sınırlamaz ve uykudaki kişinin daha sık dönmesine imkan sağlar. Visko yataklar ise, kişinin uyku pozisyonunu hatırlar, sık dönmelerin önüne geçer ve sık dönmekten rahatsız olanlar için idealdir.
Yumuşak yataklar, omurganın şeklini aldıkları için uyku sırasında rahatsızlık verebiliyorken sert yataklar ise sırt ve bel ağrısına yol açabiliyor. Bu nedenle mümkün olduğunca orta sertlikte bir yatak tercih etmenin önemi ön plana çıkıyor.
Özellikle yaylı yataklarda terleme ya da ısınma gibi sorunlar oluştukları için kişilerin uyku kalitesinde ciddi düşüşler söz konusu olmaktadır. Bebek ve çocukların sağlıklı fiziksel ve zihinsel gelişimlerinin sağlanması için lateks yataklar ihtiyaç duyulan tüm özellikleri sağlayabilirler.
İdeal sertliğe sahip olan yatak seçiminde bulunulması gerekmektedir. Çocukların 3 yaşına kadar çok yumuşak yataklarda yatması omurgalarının düzgün şekilde gelişimini engelleyebilmektedir. Bu bakımdan yaygın bilinen kanının aksine çocuklar için çok yumuşak yataklar tercih edilmemelidir.
Yaylı yatak kullanmak gelişim çağındaki bebeklerde sağlık sorunlarına neden olabilmektedir. Bu yüzdendir ki bebeklerin kemik gelişimlerinin sağlıklı bir şekilde gerçekleştiğinden emin olmak için yaysız yatak kullanılması önerilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri