LPG'li Arabanın Benzini Bitince LPG'li Çalıştırmak Mümkün mü? Sıralı sistemde normal süreçte ilk çalışma benzinli olarak programlanmıştır. Araç beynine yeterli ısı gelene kadar araç benzinde çalışır. Yeterli basınç ve ısı oluştuğunda LPG almaya başlar.
Araba gaz kesintisinin diğer nedenleri arasında kötü bir yakıt pompası, ateşleme ve egzos sistemi ve oto elektrik ile ilgili sorunlar bulunur. Araba gaz kesilmesi yaşarsanız, mümkün olan en kısa sürede teşhis ve onarım için aracınızı kurumsal bir oto servise götürmeniz önemlidir.
Gaz Bitince Otomatik Olarak Benzine Geçmiyor? LPG sistemi takılı araçlar dururken yada hareket halindeyken gaz bitmesi durumunda sesli uyarı vererek araç otomatik olarak benzine geçmesi beklenir.
Tank tamamen boş kalırsa sıkıntı olur contalar vs kuruma yapar,ara ara düğmeye basıp LPG/benzin geçişi zor olmasa gerek.
Lpg ayarsızlığı motorun yakıt ayarını bozuyor, sonucunda ilk marşta benzinde çalışacak motorun enjektörlerine yakıtı çok artır (lpg ayarı fakirse) veya çok azalt (lpg ayarı çok zenginse) diye emir geliyor. Haliyle motor ya boğuluyor ya da ateşleme olamayacak kadar az yakıt püskürtülüyor.
İlgili 37 soru bulundu
Sıralı sistemde normal süreçte ilk çalışma benzinli olarak programlanmıştır. Araç beynine yeterli ısı gelene kadar araç benzinde çalışır. Yeterli basınç ve ısı oluştuğunda LPG almaya başlar. Sıralı sistem LPG'li araçta benzin yoksa aracı LPG'de çalıştırmak da mümkün.
Cevap: LPG'li araçlarda benzin pompası çalışmalı mı? Pompa çalışmaya devam etse LPG ile benzin tüketimi de olur ki bunu farkedersiniz.
Oto gaz kullanımı motora zarar verir mi? Hayır. Doğru kalibrasyon ve doğru bir işçilik ile Benzin kullanımına göre motorunuzun ömründe uzama olur. LPG kullanımı ile Motor yağının da ömrü uzamaktadır.
Lpg tankının değişim maliyeti, aracınızda bulunan tankın boyutu ve şekline göre değişiklik gösterecektir. Ancak ortalama olarak 600 ₺ ile 1200₺ arasında bir maliyeti vardır. Gaz tankı değişimi takribi 2 – 3 saat sürmektedir. Belgelerin teslimi ise bazı durumlarda ertesi güne sarkabilmektedir.
Arkadaşlar bu haldeyken aracı kullanmayalım, benzine alalım ve mutlaka sorunu çözdükten sonra LPG kullanımına devam edelim. Çünkü problemli haliyle araç tekliyorken LPG kullanımı aracınıza supaplarınıza zarar verecektin. Çünkü motor iç ısısını arttıracaktır bu da bize zaman içerisinde motor yapısına zarar verecektir.
Aksine motor için oldukça iyi olacaktır. Ancak eski model karbüratör sistemine sahip araçlarda bulunan lpg sistemi ile birlikte araç direkt olarak lpg'de çalışır. Bu araçlar genelde benzinde kullanılmazlar. Ancak aracın sürekli lpg ile çalışması karbüratörün kurumasına sebebiyet verir.
Lpg göstergesinin yanında bulunan LPG yazısı direk gözüküyor ise araç lpg ile çalışıyor demektir, LPG yazısı sinyal verir gibi 2-3 sn de bir yazıp kayboluyor ise araç benzin ile çalışıyor demektir.
Sıralı sistem araçlar, ilk çalışmayı benzin ile yaparlar, bu nedenle sabah geç çalışma problemi yaşanmaz. Motor belli bir sıcaklığa ulaştıktan sonra araç otomatik olarak gazda çalışma moduna geçer.
Regülatör basınç ayarının düşük olması ve regülatörün arızalı olması lpg kaynaklı stop etmeye sebebiyet vermektedir. Regulatör basıncı düzensiz çalıştığında, devir dalgalanmalarına sebep vermektedir. Basınç düzensizliği, LPG enjektörlerine düzensiz yakıt göndereceği için tekleme ve stop etmesi muhtemel olmaktadır.
90 km civarı gidiyor.
Arabada gaz yememe olarak tarif edilen terim ve tekleme sorunları araçtaki birkaç sistemle ilişkilidir. Bunlar; ateşleme, yakıt ve filtre, supap ve eksantrik ayarları, egzoz ve katalizör sistemleridir. Bu 4 sistemden birinde oluşabilecek sorun veya sorunlar aracın gaz yememesine yol açabilir.
Kontrolün en önemli ögelerinden bir diğeri ise LPG tankının incelenmesi ve bakımı. LPG tanklarının kullanım ömrü, imalatçıları tarafından belirlense de genel kanı, LPG tanklarının her 10 yılda bir yenileriyle değiştirilmesi gerektiği yönündedir.
Araç sahipleri de LPG tankının ne zaman üretildiğini bilmediği için o tankı yeni taktırmış olsa dahi araç muayene istasyonlarında 'bu tank 10 yılını tamamlamış değiştirmeniz gerekir' diye vize vermiyorlar.
şehir içi en az 350 km gitmesi lazım... şehir içi en az 350 km gitmesi lazım... genelde şehir içi kullanıyorum en fazla 3 kişi biniyor araca şoförle birlkte.
S 4. LPG ÇEKİŞİ DÜŞÜRÜR MÜ? C 4. Doğru yapılan bir lpg montajı çekişi asla düşürmez. Aksine aracınızın çekişi artabilir.
Doğru yapılmış olan dönüşümde, LPG'li kullanımda benzinli kullanıma göre maksimum % 4 civarında performans kaybı söz konusudur. Benzinli motorlarda maksimum güç 6000 d/d civarında elde edilmesi nedeniyle normal kullanım şartlarında bu kayıp hissedilmez.
Farklı avantajları olan LPG'li araçların dezavantajları da bulunuyor. LPG kullanıcılarının en fazla şikayet ettiği konuların arasında aracın çekiş gücü kaybı yaşaması yer alıyor. Performans düşüklüğüne yol açabilen LPG, aynı zamanda kuru yakıt olduğu için ilk birkaç dakika benzin ile çalışma ihtiyacı hissediyor.
Benzin Pompası Arızasının Detaylı Tespiti
- Test edilen LPG'li bir araç, OBD cihazına bağlanarak arıza yeri tam olarak tespit edilebilir. - Benzin pompasının tüm parçaları teker teker kontrol edilerek detaylı incelenebilir. - Yakıt pompasının rölesi söküldükten sonra röle hafifçe sallanarak test edilebilir.
Araç LPG ile çalışırken, benzin pompası da çalışmaya devam ederse, soğutulmadığı için zamanla arızalanır. ELO LPG - Benzin Pompası Rölesi, benzin pompasını sadece ihtiyaç duyulduğu zamanlarda çalıştırarak, aşırı ısınmadan ve/veya yıpranmadan kaynaklanan arızaların önüne geçer.
Ya ateşleme yapılmıyor ya da benzin motora ulaşmıyordur. Benzin pompasının çalışıp çalışmadığını, sessiz bir ortamda kontağı açarak ve dinleyerek anlaşır. Aracın arkasından uğultu gibi kısa süreli bir ses gelmesi gerekmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri