Sızıntılar genelde bezin mühürleme alanı yaratmanın daha zor olduğu arka tarafında yaşanır. Sızıntı olduğunda bezi suçlamak normaldir fakat pek çok durumda bezin boyutunun yanlış olması veya bezin doğru takılmamış olmasından ötürü meydana gelir.
Bebeğinizin bel çevresinde veya kalça kenarlarında kırmızı çizgiler oluşuyorsa bu kullandığınız bezin bebeğinize küçük geldiği anlamına gelir. Bu konuda çoğu zaman sızıntılar da iyi bir habercidir. Kullandığınız bez, bebeğinizin poposunun kuru kalmasını sağlamıyorsa da üst bedene geçmenin zamanı gelmiş olabilir.
İnanın en konforlu bez bile bebek için rahatsız edicidir. Sadece anne sütü ile beslenen bebekler çiş yaptığı zaman poposunu silmeyebilirsiniz. Sürekli alt silmek de cildi tahriş eder ve pişik yapar.
Molfix Bezler Sürekli Sızdırıyor
Bir de yedekli bol bol bez almıştım çok pişmanım. Gece bebeğim ağlayarak uyanıyor sürekli, çişi taştığı için.
İdrarın bebek bezi ile temasını izleyen ilk 5 dakika içerisinde oluşan ve dış yüzeyden görülebilen pembe renk, bebeğin idrar yolu enfeksiyonu geçirebiliyor olduğuna işaret eder.
İlgili 17 soru bulundu
Bu noktada alanında uzman doktor bebekte idrar yaparken ağrı veya yanma hissi, sık idrara çıkma, idrar miktarında azalma veya artış, idrar renginde değişiklik gibi semptomlar olup olmadığını göz önünde bulundurur. Ayrıca, bebeğin ishal ve kabızlık gibi başka şikâyetleri olup olmadığı değerlendirilir.
Küçük bebeklerde, huzursuzluk, ateş, kilo alamama, kusma, idrarda değişik renk veya koku görülebilir. Daha büyük çocuklar ise; karın ağrısı, sık ve az idrar yapma, idrarda yanma, kanlı idrar, ateş, idrar kaçırma gibi şikayetlerle karşımıza gelebilirler.
Gereğinden küçük bir bez kullanıyorsanız mutlaka sızıntı olacaktır. Ayrıca bez bebeğin poposunun kuru kalmasını sağlamıyorsa, bir üst bedene geçmenin vakti gelmiştir. Bez göbekten aşağıya kayıyor ve poposunu tamamen sarmıyorsa bebeğiniz çoktan bir üst beden beze geçecek kadar büyümüştür.
Sleepy Bebek Bezi Sızdırıyor!
Doğduğundan beri kullandığımız Sleepy markalı bezimiz özellikle geceleri sızdırmaya başladı. 4 numara bez kullanıyorum sızdırıyor hergece çiş içinde kalıyor kızım. Gece gündüz ayrı problem yaşıyorum. Bir de stok yaptım bezleri Yetkililerden dönüş bekliyorum.
Yenidoğan döneminde 2-3 saatte bir defa bez değişiminin yapılması gerekir. 6 aydan sonra ise ortalama 3-4 saatte bir bez değişiminin yapılması yeterli olabilir. Yine de saatlere bağlı kalmadan bebeğinizin rahatsız olduğunu fark ettiğiniz her an altının temiz olup olmadığını kontrol etmeniz oldukça önemlidir.
Beslenme ile barsak hareketleri artacaktır; bu nedenle beslenme sonrasında bebeğinizin altını değiştirmeniz gerekebilir. Bebeğin altını ıslak pamukla silebilir, çok kirli ise yıkayabilirsiniz. Hazır silme bezleri, yolculuklarınızda pratik olacaktır. Bebeğin cildi çok hassastır.
Tahıllardan özellikle yulaf; meyve ve sebzelerden ise kayısı, armut, kırmızı erik ve sebzelerden balkabağı, kabak, semizotu ve kereviz gibi lifli sebzeler bebeğinizin daha yumuşak kaka yapmasına yardımcı olur. Bebeklerde kabızlık çözümü için yeterli su tüketimi önemlidir.
Büyüyen bebeğiniz 7-14 kg arasındaysa 4 numara bebek bezi tercih edebilirsiniz. Bu aralıklarda bebeğinizin boyu da hesaba katılarak ona göre seçim yapmak daha doğru olacaktır. 11-18 kg arasında olan bebekler için 5 numara ve son olarak 15-25 kg arasındaki bebekler için 6 numara bezler tercih edilebilir.
1-3 ay aralığındaki çocukların vücut ölçüleri, kiloları ve ergonomik yapıları göz önünde bulundurularak uygun boyutlarda üretilen 2 numaralı seçenekler güvenle kullanılır. Farklı markaların tasarımları arasında karar verme güçlüğünü aşmak için pek çok modeli deneyimleyerek seçiminizi yapabilirsiniz.
2-5 Kg bebekler için uygun bebek bezi numarası 1'dir. Eğer bebeğiniz 6 kilo ise ve alacağınız bebek bezinin üzerinde 3-6 kilo arasındaki bebekler için uygun olduğuna dair bir işaret varsa tercih etmeniz gereken bir numara büyük bebek bezi olmalıdır. Aksi takdirde bez bebeğinizin hareket alanını kısıtlayabilir.
%100 yerli Sleepy markası, kökleri 1966 yılına dayanan %100 yerli sermayeli Eruslu Sağlık Ürünleri Sanayi ve Ticaret A.Ş tarafından üretilmektedir.
Numara olarak değişiklik gösterse de yeni doğan için bir numara idealdir ve ilk altı ay kullanıma müsaittir.
2012 yılında Puretex firmasının alt markası olarak kurulan Baby Turco, Türkiye menşeli marka olma özelliğini taşıyor. Ürünlerini geliştirirken hayvanlar üzerinde test yapmayan Baby Turco, bebek bezi kategorisine getirdiği yenilikçi bakış açısı ile hem anne ve babaların hem de bebeklerin beğenisini kazanıyor.
Numarası: Bebek bezlerini incelediğinizde, paketlerin üzerinde 1-6 arası numaralar görürsünüz. Yeni doğan bebek bezi, 1 numara olarak geçmektedir ve 2-5 kg arası bebekler için uygundur. Bebeğiniz için ilk tercih edeceğiniz bez, 1 numara olacaktır.
Bebek gelişim tablosuna göre 2 aylık kız bebeğin boyunun, ortalama 57 cm., ağırlığının 4750 gr. ve baş çevresinin 38,3 cm olması beklenir. 2 aylık erkek bebeklerin boyu ortalama 58,5 cm. ağırlığı 5200 gr. ve baş çevresi 39,1 cm olarak hesaplanır. Tüm bu değerlerin ortalama değerler olduğu unutulmamalıdır.
Yeni doğan bebek, günde 6-8 kez bezini ıslatabilir. Bazı bebekler günde bir, bazıları da her emzirme sonrası kaka yapabilir. Yeni doğan bebeklerin bez bölgeleri uzun süre ıslak kaldığında tahriş olur. Bu nedenle bebeğin, bezinin 3-4 saatte bir değiştirilmesi gerekir.
Bunun için kız çocuklarında vajen yaprakları aralanarak ve gerilerek; erkek çocukta sünnet derisi geri çekilerek; çocuklar işemeye başlar ve kesintisiz işerken, ilk idrar değil, işemenin ortasında örnek direkt olarak toplama kabına alınır.
Bebeğin idrara çıkamaması bebeğin beslenmesinin bozuk olması anlamına gelebilir. Çünkü yeterince anne sütü alamayan bebek, yeterli su da alamıyor demektir. Bebek günde 4-5 kez bezini ıslatacak miktarda idrar yapıyorsa bu her şeyin yolunda gittiğini gösteren bir bulgudur.
Özellikle sıcak havalarda, terleyen bebeklerde, idrar su oranı azaldığından ürat kristalleri çöker ve bezine pembe renk bırakır. Parmağınızın ucuyla dokunun, kum gibi dağıldığını hissedersiniz. Kan değildir, korkmanıza gerek yok.
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri