Adetliyken kaş almanın herhangi bir sakıncası yoktur.
Bu sebeple âdet, lohusalık ve cünüp hâlinde olanların gusletmeden saç ve tırnaklarını kesmesinde, koltuk altı ve kasık temizliği yapmasında bir sakınca yoktur.
Dini açıdan bakıldığı zaman hayız döneminde kıl ve tüylerin alınmaması gerekmektedir. Regl dönemi bittikten sonra gusül alındıktan sonra kıl ve tüy alınması gerekmektedir.
İslam dininin zaruret bulunmadıkça, yaratılıştan verilmiş özellik ve şekillerin değiştirilmesini yasakladığı aktarılan fetvada, “Bunlardan hareketle islam alimleri, herhangi bir zaruret bulunmadıkça kaşların alınmasının caiz olmadığını belirtmişlerdir” denildi.
Kaş alımı için en uygun aralıklar 3 haftadan önce olmaması; fakat 5 haftayı da geçmemesidir. Yani aylık bir tablo oluşturman kaşların düzenli uzaması için yeterlidir. Eğer kaşlarını evde cımbız ile almayı tercih ediyorsan doğru zamanı beklemek çok önemlidir. Cımbız ile kaş alımı için en doğru zaman, duş sonrasıdır.
İlgili 36 soru bulundu
Cımbızla kaş alma yöntemi, kaşlarınızın etrafında çıkan az sayıda tüyü almak için etkili olabilir. Ne var ki cımbızla kaş alırken tüylerinizi kökünden almakta zorlanabilirsiniz. Öte yandan, cımbızla aldığınız ince tüyler her uygulama sonrasında biraz daha kalınlaşabilir.
Cımbız, kılların folikülden ayrışarak alınmasını sağladığı için kaşların tekrar çıkması en az birkaç hafta sürecektir.
Kaş ve bıyıkların ise, üstten kıllarının ıslatılması kâfidir. Alttaki derinin ıslanması gerekmez. Ancak gusülde bıyık ve kaşların altındaki derinin de ıslanması lâzımdır.
Fıkıh alimleri bu hadisten hareket ederek, yüzünde sakal ve bıyık biten kadının onları gidermesinin caiz olacağını; ancak kaşları inceltmenin, tabi şeklinden çıkarmanın, kirpikleri düzeltmenin veya takma kirpik kullanmanın caiz olmadığını belirtirler. Çünkü diş, kaş ve kirpik birer aza mesabesindedir.
Vücuttaki kılların hangi yolla olursa olsun alınması orucu bozmaz. Çünkü oruç, bir şey yemek, içmek ve cinsel ilişkide bulunmaktan dolayı bozulur. Kıl almak veya aldırmak bunların kapsamında olmadığından orucu bozmaz.
Merhabalar, adet döneminde kişi daha hassas olacağı için bu dönemde lazer epilasyon yaptırılmaması önerilir. İdeali adet bittikten 2-3 gün sonra lazer epilasyonun yapılmasıdır. Ancak adet döneminde lazer epilasyon yaptırmanın tıbbi olarak bir sakıncası yoktur.
Erkeğin, hayızlı iken hanımını eli ile orgazm etmesi haram olmaz. Ayrıca hayızlı kadının da kocasını eli ile orgazm etmesi caizdir.
Adet gören kadın bu gibi amelleri sahih amel niyetiyle yapması caiz değildir. Fakat cenaze namazı gibi, abdest, gusül ve teyemmümü gerektirmeyen ibadetleri yerine getirmesinde sakınca yoktur.
Ağda İşlemi En Doğru Ne Zaman Yapılır? Regl döneminin bitiminden hemen sonra üç gün beklenir ve bu günde sonra gerçekleşen ağda işlemi daha sağlıklı ve dengesini bulmuş bir vücuda uygulanmış olacaktır.
Değerli kardeşimiz, Kaş, bıyık, sakal, burun ve kulak gibi uzuvlarda sahibini rahatsız eden, psikolojik sıkıntıya sokan bir eğrilik, fazlalık, anormallik vb. varsa, bunların düzeltilmesi caizdir.
Reglken duş alınabilir. Tek şart ayakta duş alınmasıdır, küvette oturmak uygun değildir. Bazı kadınlarda adet düzensizliği olduğu için regl döngüsü karışabilir.
Kaş aldırmak, kaşa şekil vermek günah mı, haram mı soruları her dönemde İslam alimlerine sorulmuş olan sorular arasındadır. Kaş almak hakkında Diyanetin son açıklaması şu şekilde karşımıza çıkmaktadır: "Mecbur değilsen kaşını, bıyığını, tüylerini aldırmak günahtır.
Kaş boyama da saç boyama gibidir. Kadının kaşlarını boyatıp yabancı erkeklere göstermesi caiz değildir. Ayrıca abdest ve gusülde kaşların da yıkanması farzdır. Bu bakımdan alta su geçirmeyen cinsten boyaların sürülmesi abdeste mani olur.
Yüzün diğer kısımlarının temizlenmesi rahatsızlık vermesi durumunda ya da hastalık derecesinde aşırı tüylenme olması durumunda caizdir. Rahatsızlık vermiyorsa ve ya hastalık düzeyinde değilse fıtratın korunması daha uygundur.
Evet, başında bit fazla olursa ve ona zahmet verirse saçını tıraş etmesi caiz olur. Aynı şekilde zaruret gereği bedenindeki tüyleri de tıraş edebilir. Abdest, gusül, teyemmüm alırken, bedeni necasetten veya suyu engelleyen engellerden temizlerken ihramlının vücudundan kıl koparsa sakıncası yoktur.
Gusülde ve abdestte gözün iç kısmını yıkamak farz değildir. Zira gözlerin iç kısmını yıkamakta meşakkat vardır. Ayrıca bu durum gözlere zarar da verebilir (Mevsılî, el-İhtiyâr, 1/7, 11). Dolayısıyla gözdeki lens, gusle ve abdeste engel değildir.
Soru: Kolonya, Parfüm, Rollon Kullanmak Abdesti Bozar mı? el Cevab: Abdesti bozmaz. Ama namaz içlerindeki necaset miktarına göre namaza mani olma çokluğuna ulaşan miktarda bedene ya da elbiseye sürülürse namaz bu sebeple sahih olmaz.
Kaş almak için en iyi zaman ne? Kaşları almak için en ideal zaman duştan sonradır. Duştan sonra gözeneklerin açık olması ve cildin esnekliği acınızı azaltır.
Alınan bölgeye sürekli temas etmek, o bölgenin mikrop kapmasına yol açmaktadır. Kaş alma işlemi sonrası, kaş bölgesine tonik uygulaması yapılmalıdır. Tonik sayesinde genişleyen gözeneklerin sterilize edilmesi mümkün hale gelmektedir. Böylece enfeksiyon riski en aza indirilmektedir.
Hayır kıllar alındıkça daha kalın çıkmaz. Fakat soruda belirttiğin gibi jilet veya benzeri bir aletle yüzeyden kesim yapıldığında kıl kesildiği kısımdan büyümeye devam eder. Bu da bizlerde kalınlaştığı yönünde bir göz yanılgısı oluşturur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri