Bebek çantasında olması gereken malzemeler arasında emzik, mama, oyuncak, bebek bezi, ıslak mendil, çıngırak, oyuncak, küçük kitaplar yer alabilir. Kendi kişisel eşyalarınızı da çanta içerisine yerleştirerek iki farklı çanta taşıma derdinden kurtulabilirsiniz.
Doğum çantası, erken doğum ihtimaline hazırlıklı olmak için en geç 32. haftada hazırlanmalıdır. Doğum çantası hazırlamadan önce ilk olarak yapmanız gereken şey, doğum yapacağınız hastanenin size sağlayacağı hizmetleri öğrenmektir.
Anne bebek çantaları, bir anne ve baba için olmazsa olmaz ürünlerden biridir. Öylesine önemlidir ki bebek daha dünyaya gelmeden, anne karnındayken hazır tutulmalıdır. Son dakika telaşına girmeden, bebeğin ihtiyaçlarını kolayca karşılamak için her anne ve baba bu çantalardan edinmelidir.
Çorap, eldiven ve şapka. Şapka ve battaniye dahil eve gidiş giysisi. Prima Yenidoğan gibi özellikle yeni doğan için yapılmış yaklaşık 20-30 bebek bezi.
İlgili 31 soru bulundu
1 numara bebek bezi çeşitleri oldukça fazladır. Bu çeşitlilik kalite bakımından da farklılık gösterir. Numara olarak değişiklik gösterse de yeni doğan için bir numara idealdir ve ilk altı ay kullanıma müsaittir.
1-3 ay aralığındaki çocukların vücut ölçüleri, kiloları ve ergonomik yapıları göz önünde bulundurularak uygun boyutlarda üretilen 2 numaralı seçenekler güvenle kullanılır.
Bebek çantasında olması gereken malzemeler arasında emzik, mama, oyuncak, bebek bezi, ıslak mendil, çıngırak, oyuncak, küçük kitaplar yer alabilir. Kendi kişisel eşyalarınızı da çanta içerisine yerleştirerek iki farklı çanta taşıma derdinden kurtulabilirsiniz.
Kumaş olarak daha çok pamuktan yapılan ve terletmeyen kumaşları tercih etmelisiniz. Doğumdan sonra giyeceğiniz giysiler, kaliteli olmalı. Diğer türlü kalitesiz giysiler terletir, çabuk renk atar ve sağlıksızdır. Bir anne adayı hem doğacak bebeğinin hem de kendisinin sağlığını her şeyden önce düşünmeli.
Hastane çıkışında bebeğinize set olarak satılan bebek hastane çıkışı giysilerini giydirebilirsiniz. Tulum, alt üst takım, çıtçıtlı body ile çorap, bebek şapkası ve eldiven gibi aksesuarlardan oluşan setler bebeğinizi pratik bir biçimde giydirmenizi sağlar.
Hastane çıkış setleri 3'lü, 5'li ve 10'lu gibi farklı büyüklükte ve çeşitli parçalardan oluşan setler olabilir. Bazı yeni doğan hastane çıkış setleri içinde birkaç parça olabileceği gibi bazılarında zıbın, eldiven, şapka, çorap, body, önlük, mendil, battaniye, tulum gibi çeşitli parçalar da bulunabilir.
Hastane çıkışı setlerinde bebeğinizin ihtiyaç duyacağı bütün giyim parçaları olduğu için tek seferde bütün ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Bu nedenle, doğumdan önce bebeğiniz için hastane çıkışı setlerinden en az iki tane satın almalısınız.
Çantanıza bebeğinizin doğumu sonrasında sizin ve bebeğinizin ihtiyaç duyabileceğiniz giysileri ve eşyaları koymanız gerekiyor. Doğum çantalarının olmazsa olmazı hastane çıkış setleridir. Bebeğiniz dünyaya geldikten sonraki birkaç günü karşılayacak ihtiyaçlarını bebek hastane çıkışı seti ile giderebilirsiniz.
6. Hastanede giymek için terlik: Doğumdan sonra ayaklarınız şişebileceği için mümkünse rahat, belki bir numara büyük bir terlik tercih edilebilir. Çorap, sabahlık, ped, emzirme sütyeni, doğumdan sonra giyilecek rahat kıyafetler de çantaya konması gerekenlerden..
Bebek kıyafetlerini yıkamak için en ideal zaman, doğum çantası hazırlığına giriştiğin haftalar olabilir. Yani gebeliğinin 32. haftasına itibarıyla hazırlıklara başlayabilirsin.
2-5 Kg bebekler için uygun bebek bezi numarası 1'dir. Eğer bebeğiniz 6 kilo ise ve alacağınız bebek bezinin üzerinde 3-6 kilo arasındaki bebekler için uygun olduğuna dair bir işaret varsa tercih etmeniz gereken bir numara büyük bebek bezi olmalıdır. Aksi takdirde bez bebeğinizin hareket alanını kısıtlayabilir.
Büyüyen bebeğiniz 7-14 kg arasındaysa 4 numara bebek bezi tercih edebilirsiniz. Bu aralıklarda bebeğinizin boyu da hesaba katılarak ona göre seçim yapmak daha doğru olacaktır. 11-18 kg arasında olan bebekler için 5 numara ve son olarak 15-25 kg arasındaki bebekler için 6 numara bezler tercih edilebilir.
Yeni doğan bebek, günde 6-8 kez bezini ıslatabilir. Bazı bebekler günde bir, bazıları da her emzirme sonrası kaka yapabilir. Yeni doğan bebeklerin bez bölgeleri uzun süre ıslak kaldığında tahriş olur. Bu nedenle bebeğin, bezinin 3-4 saatte bir değiştirilmesi gerekir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri