Yıkama Talimatlarını Gözden Kaçırmayın Bebek giysilerini yıkarken etiketlerdeki yıkama talimatlarına dikkat edip uygulamak en iyi sonucu almanızı sağlayacaktır. Bakteri ve mikropların ölmesi için genellikle 40 ile 60 derece arasında sıcaklığın yeterli olduğunu unutmayın.
Yıkama talimatında buna aykırı bir durum yoksa özellikle pamuktan üretilmiş bebek kıyafetlerini 300 kısa programda yıkamalıyız. Yüksek dereceli programlar kıyafete zarar verebilir. Unutulmamalıdır ki zarar gören kıyafetler hassas ciltlere sahip miniklerimizin cildi için birer tehdit olabilir.
Yenidoğan bebek giysileri kaç derecede yıkanır sorusuna yanıt olarak, yenidoğan bebeğinizin giysilerini çamaşır makinesinde 30- 40 derece aralığında yıkayabilirsiniz. Yıkama işlemi sonrası çamaşır kurutma makinesi yerine açık havada kurutarak güneşin o muhteşem hijyen sağlama gücünden de faydalanmayı unutmayın.
Bebek kıyafetleri yıkanırken mutlaka bebekler için üretilen organik olan deterjanlar tercih edilmelidir. Yumuşatıcıların içerisinde birçok kimyasal ve parfüm bulunmaktadır. bu sebeple bebeklerin kıyafetlerinin içeresine asla atılmaması gerekmektedir.
Ancak düşünülenin aksine, bebek kıyafetlerini yıkamak için maksimum sıcaklıklar şart değil! Esasen, temizliği ve hijyeni sağlayan asıl şey, kullandığın deterjan. beyaz ve günlük çamaşırlarını 40 derecede, renkli ve hassas çamaşırlarını 30 derecede yıkayarak gerekli hijyeni sağlayabilirsin cevabı verebiliriz.
İlgili 27 soru bulundu
Yeni ve etiketli bebek kıyafetleri daha düşük sıcaklıklarda yıkanabilir. Yani lekesi olmayan kıyafetlerin 30 derece su sıcaklığı ile temizlenmesi mümkündür. Fakat bebek kıyafetleri 60 derecede yıkanır mı sorusunun yanıtı da evet olarak yanıtlanabilir.
Bebek Banyo Suyu Kaç Derece Olmalı? Suyun sıcaklığını, kolunuzun iç kısmını suya daldırarak test edebilirsiniz. Ayrıca banyo termometresi de kullanabilirsiniz. En ideal su sıcaklığı 37-38 C'dir.
Bebeğinizin ilk banyosu için enfeksiyon risklerine karşı önce göbeğinin düşmesini beklemenizi öneriyoruz. Göbek düştükten sonra bebeğinizi yatırır pozisyonda, 20-30 derece açı olacak şekilde yıkamanız uygundur.
Bebeğin ilk banyosunda herhangi bir şampuan, sabun kullanmanız önerilmez. Ama daha sonrası için yenidoğan şampuanı ve yenidoğan sabunu kullanılabilir. Bu ürünler, yenidoğan bebeğin hassas cildine özel geliştirilmiş olmalıdır. Bebeğin banyodan sonra giyeceği her şeyi de yakın bir yere hazırlayın.
Bu yüzden bebekler doğduktan hemen sonra yıkanmamalıdır. Bebek için ilk banyo, üç dört gün sonrasında yapılabilir. Bu süre içerisinde yumuşak, nemli bir bezle cilde zarar vermeden temizlenebilir.
Bebek banyosundan önce ilk akla gelen sorulardan biri bebeğin yıkanacağı suyun sıcaklığının nasıl olması gerektiği. Bir bebeğin banyosu için ideal sıcaklık 35 ile 37 derece arası olarak kabul ediliyor. En basit yöntemle anne dirseğini hafifçe suya değdirerek sıcaklık seviyesi hakkında genel bir fikir edinebilir.
Bebek kıyafetlerinin yıkama ve kurutma işlemi bittikten sonra ütüleme işlemi yapılmalıdır.
Bebek çamaşırlarının; boyasız ve alerjen etkileri en aza indirilmiş sıvı deterjanlarla yıkanması tavsiye edilir.
Hassas cilde sahip olan bebeklerin kıyafetleri için birçok anne - baba deterjan kullanır. Ancak tercih edilen deterjan yetişkinlerde kullanıldığı gibi değildir. Genellikle bitkisel içerikli, kimyasal maddelerden uzak, tamamen bebek cildine göre üretilen çamaşır deterjanları kullanılarak kıyafetler yıkanabilir.
O yüzden bebek kıyafetleri yıkanırken yumuşatıcı kullanılır mı sorusuna hitaben hayır cevabını vermek gerekir. Çünkü bu ürünlerin kimyasal içeriği bulunur ve parfüm etkisi sağlar. Bebeklerin çamaşırını yıkarken mümkün olduğu kadar kokulu ürünlerden uzak durmak gerekir.
Mesela narin kumaşlar için 30 derecede yıkamak daha doğru olacaktır. Çok kirli olanlar için ayarlama 40 derece olabilir. Daha fazlası renklerin solmasına etki eder. Bunun için 30 – 40 derece idealdir.
Göbek bağı düştükten sonra çocuğa ilk banyosu yaptırılabilir. Halk arasında doğru kabul edilen bir diğer yanlış ise bebeklerin kırklarının çıkana kadar yıkanmaması gerektiğidir.
Uzmanlara göre bebek günün her saatinde yıkanabilir.
Bebek, banyo sırasında onu döndürüp çevirirken biraz yorulur. Bu esnada çok hassas olan sindirim sistemi de onu rahatsız edebilir. Bu nedenle bebeğini banyodan önce değil de sonra emzirmen daha doğru.
Banyo saati için en uygun vakit, bebeğin rahat ve uzun uyumasına olanak sağlayan bir zaman dilimi öncesidir. Bu yüzden bebeği beslemeden veya besledikten 1-1,5 saat sonra yıkamak daha doğru olur. Su sıcaklığı bebeğin vücut ısısına yakın olmalıdır. Bu nedenle su sıcaklığının en ideali 36,5 °C'dir.
Bebeklerin cilt sağlığı için ise bazı önlemler alınabilir. Bebeklere, haftada bir kez banyo yaptırmak yeterli olacaktır.
Göbek bağının olduğu bölgenin açıkta kalması için göbek bağı oyuntulu yenidoğan bezlerinden kullanabilir ya da bezini göbeğinin altından bağlayabilirsiniz. Doktorunuzun tavsiyesini aldıktan sonra göbek bağı düşmeden de bebeğinizi yıkayabilirsiniz. Ancak göbek bağının düştüğü gün banyo yaptırmamanızda fayda vardır.
24 derece ortam sıcaklığında bebeğinize sadece uzun kollu bir body giydirmeniz yeterli olacaktır. Hava sıcaklığı 25 derece ve üstüne çıktığı zaman kumaş kalınlığı 0.5 tog olan ürünlere geçmenizi tavsiye ederiz. 25 derece ortam sıcaklığında 0.5 tog kalınlığa sahip uzun kollu body tercih edebilirsiniz.
Bebeğin saçlı derisi haftada bir veya iki kez, gözleri yakmayan bebek şampuanlarıyla yıkanmalıdır. Yıkandıktan sonra sabun artığının kalmamasına dikkat edilmelidir. Banyo bitiminde nemlendiricilerin sürülmesi gerekir. Sürülen nemlendiricilerde katkı maddesi olmaması, kokusuz ve parfümsüz olmasına dikkat etmelisiniz.
Başını yıkarken kulaklarına dokunmazsanız içine su kaçmayacaktır. Aksine oynarsanız kulağına su kaçabilir. Bebeklerinizi her gün yıkayabilir veya gün aşırı yıkayabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri