İyi kalite bir gülsuyu ile banyo sonrası silmek lezyonların yatışmasını sağlayacaktır. Bebeğimizin tırnaklarını keselim. Böylece isiliklerini kaşıyıp tahriş etmesini önlemiş oluruz.
Sıcak su cildin daha çok kurumasına yol açar. Editörün önerisi: Yenidoğan cilt bakımında zeytinyağı, gül suyu gibi içerikler bebeğin cildinde hassasiyet yaratabilir. Bebekler için kullandığın cilt bakım ürünlerinin dermatolojik testlerden geçtiğine, hipoalerjenik olduklarına emin olmalısın.
Bebeklerin yüz ve boyun bölgesini temizlerken nemli bir tülbent, yumuşak bir bez veya pamuktan yardım alabilirsiniz. Bebeğinizin yüzünü ve boynunu temizlerken kaynatıp ılıttığınız su ile ıslattığınız pamuk kullanarak yüzünü nazikçe silebilirsiniz.
Gül suyunun faydaları denilince bizim aklımıza ilk olarak nemlendirme etkisi gelse de, gül suyu cilt temizliğinde de çok etkili! Gözeneklerin derinlemesine temizlenmesine yardımcı olan gül suyunu biz cilt bakım rutinimizde mutlaka kullanıyoruz.
Gül Suyu Yüzde Kaç Dakika Bekletilmeli? Yüzünüze sürdükten sonra yaklaşık 10 dakika bekletip cildinizi soğuk suyla durulayabilirsiniz.
İlgili 31 soru bulundu
Özellikle kuru bir cilde sahipseniz, bu karışımı günde 1 kez uygulayabilirsiniz. Temizleyici olarak; Saf gül suyunu bir sprey şişesine boşaltın. Gözlerinizi kapatın ve yüzünüze sıkın. 20 saniye boyunca bekleyin.
Gül suyu: İltihap önleyici özelliği olan gül suyu cildi ferahlatarak kızarıklıkları azaltır. Bu yüzden cilt beyazlatma yöntemleri arasında gösterilir.
Gül suyunun saymakla bitmeyen faydalarından biri, koltuk altlarınızdaki kokuyu nötralize etmek için kullanılabilecek antibakteriyel özelliklerdir. İhtiyaç duyduğunuzda koltuk altlarınıza uygulayabilirsiniz.
Sivilce ve koyu lekelerin giderilmesi için yanında limon suyu ile kullanıldığında büyük fayda sağlıyor. Hassas ciltlerde kullanım için uygun olan gül suyu, kızarıklığı ve tahrişi hafifletiyor.
Göbek deliğini gül yağı ile temizlediğinizde mikroplardan kurtulursunuz. Göbek deliğinizi yağlamanız kanınızı arındırmaya ve cildinizi beslemeye yardımcı olur. Gül yağı, enfeksiyon ve iltihabı geçirmede etkilidir. Adet ağrılarınızı doğal olarak azaltmak için göbek deliğinize yağ ile masaj yapabilirsiniz.
Anne Sütü Cilt Maskesi Nasıl Yapılır? Anne sütü ile cildinize maske yapabilir ve anne sütünün peeling etkisinden de yararlanarak cildinizin ölü derilerden arındırılmasını sağlayabilirsiniz. Anne sütü ve bentonite kille yapılan yüz maskesini deneyerek cildinizi şımartabilirsiniz.
Yeni doğan bebeğin derisi çok hassastır ve derinin temiz tutulması önemlidir. Kaynamış ılımış suyla ıslatılmış pamuk, pamuklu tülbent veya yumuşak gazlı bez kullanılarak cilt silinebilir ve iyice kurulanır.
Yenidoğan döneminde bez bölgesinin temizliğini sadece su ve pamukla yapmak bebeğin cildi için önem teşkil eder. Yaz aylarında ıslak mendilin yenidoğan bebeğinizin cildini tahriş etmemesi için ılık suyla duş önerilir.
Bebeklerin yüz ve boyun bölgesini temizlerken nemli bir tülbent, yumuşak bir bez veya pamuk kullanabilirsiniz. Bebeğinizin yüzünü temizlerken kaynatıp ılıttığınız su ile ıslattığınız pamuk kullanarak gözlerini, alnını, çenesini ve yanaklarını nazikçe silin.
Ilık ve sabunlu bir bez kullanmak bebeğin cildi için önemlidir. İçten dışa doğru burnu, kulak, kulak arkaları, yüz çevresi, ağzı, başı dikkatli bir şekilde temizlenir. Her bölgede bezin farklı bir kısmını kullanmak önemlidir. Farklı bir bez yardımı ile bebeğin ön ve arka vücudu temizlenir ve bebek durulanır.
Günlük olarak bebeğinizin boynunun altını ve parmak aralarını ıslak pamuklu bir bezle silebilirsiniz. Bebeğinizin hassas cildinin kurumaması için alkali sabun içermeyen banyo köpüğü ve yumuşak formüllü bebek sabunları kullanın. Cildi için parfüm içeren bebek bakım ürünleri ve pudra kullanmayın.
Sabahları uyandıktan sonra buzdolabından çıkardığınız gül suyunu yüzünüze püskürterek hem şişlikleri azaltıp hem kendinizi ferahlatabileceğiniz gibi, makyaj sonrası makyaj temizlemek, gözenekler için kullanmak hatta yaşlanma karşıtı bakım için bile kullanabilirsiniz.
Gül suyu, sentetik kimyasallar içeren ürünlere alternatif olarak kullanabileceğiniz doğal bir çözümdür. Ayrıca, gül suyu, cildin pH dengesini koruyarak ve gözenekleri temizleyerek, sivilce ve siyah nokta oluşumunu önleyebilir.
Gül suyu, gözleri yatıştırır, serinletir ve yorgun gözlerin rahatlamasına yardımcı olur. Ayrıca, göz altındaki şişlikleri azaltabilir. Ayrıca, içindeki A vitamini de göz kuruluğu riskini azaltır. Saf gül suyuna bir top pamuk batırın ve kapalı göz kapaklarınıza uygulayın.
4) Banyo Keyfi Yapın
Tüm vücudunuzu taze tutabilmek için su doldurduğunuz küvetin içerisine 2 bardak kadar gül suyu boşaltın ve küvetin içerisine girin. Bu şekilde doğal tonik sayılan gül suyu ile cildinizi temizlemiş, beslemiş ve canlandırmış olun.
"KARARAN KOLTUK ALTLARI İÇİN DE KULLANILIYOR."
Gül suyunun bu soruna da çare olduğunu söyleyebilirim. Örneğin sandal ağacı tozu ile gül suyunu karıştırarak bir macun hazırlayıp düzenli olarak kullanırsanız kararma sorunundan kısa süre içinde kurtulursunuz."
Gerçek gül suyunun rengi şeffaftır. Gerçek gül suyunun rengi pembe olmaz. Pembe gül sularına katkı maddesi katılmaktadır. Doğal gül suyu yapılırken kokulu ve doğal gül yaprakları kullanılır.
10. Güneş yanıklarını yatıştırır. Gül suyu, güneş yanıklarını yatıştırmaya ve iyileştirmeye yardımcı olur. Güneş koruyucunuzu unutursanız ve kötü bir yanma yaşarsanız, gül suyu iyileşme sürecini hızlandırabilir ve cildinizi yatıştırmaya yardımcı olabilir.
Gül suyu her cilt için uygundur. Yağlı cildin nem dengesini sağlar, kuru cildi nemlendirir, akne ve sivilcelerle savaşır. Gül suyunun cilde diğer bazı faydaları ise şunlardır; ciltteki kızarıklık ve şişkinliği alır, tıkanmış gözenekleri açar, cilde ışıltı-enerji verir, sivilceleri kurutur, cilt kuruluğunu önler.
Yıllar önce keşfedilen gülsuyu ile cildinizi bahara hazırlayabilirsiniz. Öncelikle gülsuyunun mucizevi gücünden faydalanmak için, yüzde yüz doğal olması gerekiyor. Doğal gülsuyunu tonik, nemlendirici, cilt temizleyici, makyaj temizleyici olarak kullanabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri