Bu nedenle bir bebek küveti almanızı öneririz. Bebek küvetleriyle yenidoğanlar için banyo fileleri kullanılır. Bu file, bebeği üzerine yatırarak yıkamanıza olanak verir. Böylece küvetin içine bebeği sokmak zorunda kalmazsınız.
Elde veya makinada yıkanabilir. Yaklaşık 6-8 aya kadar kullanılır. Hitap ettiği yaş aralığı 0-8 aydır. Bakteri tutmaz ve çok kolay kurur.
Bebeğinizi nerede yıkamak istiyorsanız, küveti açıp, uygun sıcaklıktaki su ile doldurmanız yeterlidir. Bu küvetlerle uyumlu olarak üretilen fileleri küvete geçirerek, bebeğinizi fileye yatırabilirsiniz. Böylece tek elinizle tuttuğunuz bebeğinizin küvetin içine kayma ihtimalini ortadan kaldırabilirsiniz.
Bebeğinizin sağlığı için, alacağınız banyo küvetinin malzemesinin zararlı ham maddelerden üretilmemiş olmasına özen göstermek gerekir. Dayanıklı plastikten yapılmış küvetler bebeğinizi güvenle yıkamanıza olanak sağlar.
Bebek Küveti Sıkça Sorulan Sorular
%15 indirimle Skip Hop Moby 3'ü 1 Arada Akıllı Küvet 1.599 TL'ye, %42 indirimle Babyjem Desenli Giderli Şeffaf Banyo Küveti Beyaz 212 TL'ye, %19 indirimle Babyjem Katlanabilen Bebek Küveti 439 TL'ye, %5 indirimle Tiny Miny Art Katlanır Bebek Küveti 399 TL'ye sahip olabilirsiniz.
İlgili 38 soru bulundu
Muhtemelen bebek yaklaşık 6 aylık olana kadar veya gelişimsel olarak oturamayana kadar bir bebek küvetine ihtiyacınız vardır. Bazı küvetler ise daha uzun süre kullanım olanağı sunar ve sizi ek masraflardan kurtarır. Bebeğinizle birlikte büyüyebilen küvetler, en azından 2 yaşa kadar kullanım imkanı sağlar.
Bitkisel gliserin: Gliserin, baloncukları hızlandıran bileşendir. Daha fazla köpük oluşturmaya yardımcı olur ve ayrıca baloncukların daha uzun süre dayanmasına yardımcı olur. Uçucu yağlar: Köpük banyosuna hoş bir koku vermenin doğal bir yolu esansiyel yağ kullanmaktır. Ayrıca terapötik olarak da kullanılabilirler.
Her banyoda mutlaka şampuan ya da sabun kullanmak zorunda değiliz. Bazen sadece ılık su akıtmak bile bebeği çok rahatlatır. Sabun ve şampuanla olan banyolar 2-3 günde bir yapılabilir.
Bebek Banyo Oturağı Kaç Aylıkken Kullanılır? Bebeklerin banyo yaparken sağlıklı koşullarda olması için 6 aydan sonra oturak kullanılabilir. Bu süre bebeğinizin fiziksel özellikleri ve gelişim süreçleri değerlendirilerek doktora danışılarak da belirlenebilir.
Yenidoğan Bebek Banyosu
Göbeği düştükten bir gün sonra bebek banyo yaptırılabilir. Göbek genelde doğumdan sonra 1-2 hafta içinde düşer. Düşünceye kadar yumuşak bir bezle cildini kaynamış ılımış su ile silin ve kurulayın. Bu işlemi gün aşırı yapabilirsiniz.
Bebekler yeni doğduklarında, bedensel koordinasyonlarını kontrol edebilmekte zorlanırlar. Bu nedenle bebek küveti ilk 6 ay kullanılabilir. Bebeklerin zarar görmesini engellemek ve daha kolay yıkamak için bebek küvetleri ideal bir seçimdir.
Ortalama bir küvetin su kapasitesi, boyutlarına ve tasarımına bağlı olarak değişir. Ancak genellikle bir standart küvet, yaklaşık 150-200 litre su alabilir.
33 litre, 38 litre, 40 litre gibi farklı hacimlerde seçenekleri bulabilirsiniz. Özel teknolojiler ile geliştirilen bu malzemeler oldukça işlevseldir. Derin bebek küveti seçenekleri bebeğin etkili biçimde yıkanmasına katkı sağlar. Belirli bir seviyeye kadar su doldurarak uygun ortam hazırlanabilir.
Banyo öncesi bebeğiniz aç ya da tok olmamalıdır. Aç olması huzursuzlanıp ağlamasına, fazla doymuş olması ise banyo esnasındaki hareketler sebebiyle kusmasına neden olabilir. Bu sebeple son beslenmesinin üzerinden 1-1.5 saat geçtikten sonra bebeğinizin ilk banyosunu yaptırabilirsiniz.
Uykuya dalarken, uyandıktan hemen sonra, banyo sonrası bebeğinizi emzirmek için çok uygun zamanlardır. Ayrıca bebeğinizle bol bol ten teması kurup sizin kokunuzu almasını sağlamak da bebeğinizin emme güdüsünü tetikler.
Başını yıkarken kulaklarına dokunmazsanız içine su kaçmayacaktır. Aksine oynarsanız kulağına su kaçabilir.
Bebeklerin sağlıklı ve güvenli şekilde banyo yaptırılabilmeleri için bebek banyo oturakları kullanılır. Bu doğrultuda 6. aydan sonra her bebek için uygun olduğunu söylemek mümkün. Zira bu dönemden sonra minik yavrular artık ek gıdaları kullandığı için hareket yetenekleri daha da güçlü hale gelir.
Bebek altıncı ayına geldiğinde ve duruş açısından belirli gelişimlerini tamamladığında, mama sandalyesine hazır hale gelir. Bu oturabilme döneminde ek gıda kullanan bebekler sandalyeye oturarak yemek yemeği öğrenir ve vaktinin çoğunu da yine burada geçirir.
3. Ayın Sonunda: Artık bebeğiniz karnı üzerindeyken başını 45 derece dik tutabilmelidir. Yüzüne 15 cm uzaklıktaki nesneyi her yönde takip edebilmelidir. Bebeğiniz yüksek sesle gülebilir, karnının üzerindeyken başını 90 derece dik tutabilir, kendiliğinden gülebilir, dik oturtulduğunda başını dik tutabilir.
1 Aylık Bebek Gelişim Tablosu
Bu tabloya göre 1 aylık kız bebeğin boyu, en düşük 50 cm. en yüksek 59 cm olmalı ve kilosu 2950 gr. ila 5400 gr. arasında olması beklenir. 1 aylık erkek bebeklerin ise boyu 51 ila 60 cm. aralığında, kilosu ise 3000 gr. ila 5750 gr. arasında olması gerekir.
Bebeğinizin göbek bağı düşmeden önce (doğumdan 10 gün ila üç hafta sonra), göbek bağının ıslanmasını önlemek için sabun banyosu yaptırmak en iyisidir.
Yenidoğan bebeğin boyu ve kilosu ne olmalı? Bebekler ortalama 3 kilo ağırlığında ve 50 cm boyunda dünyaya gelir. İlk hafta yüzde 5-10 kilo kaybı normal karşılanır. Doğumu takip eden ilk haftada doktor kontrolü ve kilo takibi yapılır.
Çünkü küvet sürekli yenisi alınan bir ürün değildir. Uzun yıllar kullanılabilmeleri için kaliteli ve dayanıklı malzemeden imal edilmiş olanları tercih etmelisiniz. Küvet seçerken akrilik malzemeden üretilenleri tercih etmeniz oldukça önemlidir. Çünkü akrilik, hem hijyenik hem de dayanıklıdır.
Nasıl ki banyo köpüğü duş jeli olarak kullanılamıyorsa, duş jeli de banyo köpüğünün görevlerini tam anlamıyla yerine getiremez. Su dolu bir küvete duş jeli döktüğünüzde hem istediğiniz köpürme hem de beklenen ortam sağlanamaz. Bu yüzden bu iki ürün farklı amaç ve alanlarda tercih edilmelidir.
Yıkanmak için kullanılan tekne şeklindeki araçlar genel olarak küvet diye adlandırılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri