Giysileri, ortalama 6 yaşına kadar bebek deterjanı ile yıkanmalıdır. Çamaşırların iyi durulanması ve herhangi bir katkı kalmaması için, doğal hammaddelerden üretilmiş ve kalıntı bırakmayan deterjanlar tercih edilmelidir. Tüm kıyafetleri giydirilmeden önce mutlaka yıkanmalıdır, nemli bırakılmamalı ve ütülenmelidir.
Bu yüzden yenidoğan bebek çamaşırlarında bebeğinizin sağlığı için bebek deterjanı veya bebek çamaşır sabunu kullanmanız kesinlikle daha doğru bir seçenektir.
Özellikle yenidoğan bebekler için her çeşit deterjan uygun değildir. Eğer bebeğiniz hassas cilde sahipse mutlaka doğal bebek deterjanı kullanmanız gerekir. Doğal deterjanlar kimyasal içerik yerine, limon tuzu ve karbonat gibi maddelerle üretilir.
Hassas cilde sahip olan bebeklerin kıyafetleri için birçok anne - baba deterjan kullanır. Ancak tercih edilen deterjan yetişkinlerde kullanıldığı gibi değildir. Genellikle bitkisel içerikli, kimyasal maddelerden uzak, tamamen bebek cildine göre üretilen çamaşır deterjanları kullanılarak kıyafetler yıkanabilir.
Genel olarak, çamaşır deterjanı ne kadar doğal ise, bebeğinizde alerjik reaksiyonların tetiklenme ihtimali o kadar düşük olur. Bebek çamaşırlarının; boyasız ve alerjen etkileri en aza indirilmiş sıvı deterjanlarla yıkanması tavsiye edilir.
İlgili 16 soru bulundu
Bebek kıyafetleri kaç derecede sıkılır sorusu ile kaç derecede yıkanmalı sorusunun cevapları aynıdır. Yeni ve etiketli bebek kıyafetleri daha düşük sıcaklıklarda yıkanabilir. Yani lekesi olmayan kıyafetlerin 30 derece su sıcaklığı ile temizlenmesi mümkündür.
Türkiye'nin ilk bor mineral içeren markası olan Minoris Baby deterjan, tamamen bitkisel ve doğal içeriği ile bebekler için en iyi deterjanlardan biri.
Bebekler için özel olarak üretilmiş parfümsüz ve renksiz temizlik ürünlerini tercih edebilirsiniz. Bebeğinizin kıyafetlerini kendi kıyafetlerinizle birlikte yıkamamanız hijyen açısından daha uygun olabilir. Deterjan seçimi yaparken kokusuna önem vermeyin. Koku verici kimyasallar bebeğinizde alerjiye sebep olabilir.
Bebeğinizin kıyafetlerini temizlemek için temiz içerikli bebek çamaşır deterjanlarından faydalanabilirsiniz ancak bebeğinizin kıyafetlerinin kullanıma tam anlamıyla hazır olması için çamaşır deterjanlarının etkilerinin çamaşır yumuşatıcılar ile desteklenmesi gerekir.
Kıyafetlerin etiketleri kesilmeli, bebeğin giysileri yetişkinlerinkinden ayrı yıkanmalı ve özel bebek deterjanları kullanılmalıdır. İlk 6 aya kadar bebek giysilerinin dikiş yerleri içten ve dıştan ütülenmelidir.
Bebek Çamaşır Deterjanı Hangi Özellikleri Taşımalıdır? Bebek çamaşır deterjanı ham petrolden üretilmiş sentetik malzemeler içermemelidir. Bağımsız ve güvenilir test kuruluşlarında klinik testlerden geçmiş olmalıdır. Hassas ciltlere uygun ve enzim içermeyen formülle üretilmiş olmalıdır.
Normal deterjanlar, bebek deterjanlarından farklı içeriklere sahip olduğu için bebek kıyafetlerini yıkarken tercih edilmemelidir. Çünkü doğal içerikli olmayan normal deterjanların içerisinde farklı kimyasal maddeler yer alır.
Sentetik ürünlerinizi “Sentetikler” programında yıkayabilirsiniz.
O yüzden bebek kıyafetleri yıkanırken yumuşatıcı kullanılır mı sorusuna hitaben hayır cevabını vermek gerekir. Çünkü bu ürünlerin kimyasal içeriği bulunur ve parfüm etkisi sağlar. Bebeklerin çamaşırını yıkarken mümkün olduğu kadar kokulu ürünlerden uzak durmak gerekir.
Bebek kıyafetlerini yıkamak için en ideal zaman, doğum çantası hazırlığına giriştiğin haftalar olabilir. Yani gebeliğinin 32. haftasına itibarıyla hazırlıklara başlayabilirsin.
Bu noktada da renkli, parfümlü piyasa sabunları yerine bildiğimiz beyaz sabun yada zeytinyağı sabunu kullanmalısınız. Unutmayın ne kadar az kimyasal, o kadar sağlık. Deterjan konusunu çözdüğümüze göre geçelim yıkama esaslarına. Bebek kıyafetlerini çamaşır makinesinde rahatlıkla yıkayabilirsiniz.
Renklileri ve beyazları ayırın; bebeğinizin kıyafetlerini yıkamadan önce beyazlar ile renklilerin farklı sıcaklık derecelerinde yıkanabilmesi, boyasının çıkıp, renk solmaması için yıkama işlemini ayırarak yapın.
Bebek Kıyafetlerinde Yıkama Sonrası
Bu aşamada kurutma makinesinde ya da dışarda kurutma sağlanır. Bu konuda bebek kıyafetlerinin yeterli güneş ışınları ile kurutulması daha sağlıklı olacaktır. Kurutma süreçlerinde en önemli nokta kıyafetlerin gerekli güneş ışığını almasıdır.
Özellikle emekleme ve yürüme döneminde ortam temizliği önemli olup, bebeğin temas edeceği çevre kimyasal olmayan maddelerle temizlenmelidir. Çamaşır suyu, arap sabunu gibi ağır temizlik malzemelerinin gereksiz kullanımları hem gereken bakteri seviyesini azaltır hem de alerjik reaksiyonları meydana getirebilir.
Suyun sıcaklığını, kolunuzun iç kısmını suya daldırarak test edebilirsiniz. Ayrıca banyo termometresi de kullanabilirsiniz. En ideal su sıcaklığı 37-38 C'dir. Banyo ise 26-27 C olmalı.
Bebek kıyafetleri yıkama programı, hassas ve düşük sıcaklık seviyesine sahip olmalıdır. Minik yavrunuzun kıyafetlerini 30 ila 40 derecelik programlarda yıkamanızı öneririz. Bu sıcaklık seviyesi, bebek giysilerini kir ve lekelerden arındırmak için yeterlidir.
Bebeğin ilk banyosu doğum sonrası hemen yapılması yerine, doğum sonrası 12 ila 24 saat içinde yapılmalıdır. Bu süre zarfında bebeğin vücut sıcaklığı düzelir ve cilt bariyeri olgunlaşır.
Bebek Deterjanı Seçerken Dikkat Etmeniz Gerekenler
Organik deterjanlar seçilmelidir. Giysileri, ortalama 6 yaşına kadar bebek deterjanı ile yıkanmalıdır. Çamaşırların iyi durulanması ve herhangi bir katkı kalmaması için, doğal hammaddelerden üretilmiş ve kalıntı bırakmayan deterjanlar tercih edilmelidir.
Bebek deterjanı lideri Uni Baby, annelerin yenidoğan bebeklerinin sağlıklı gelişimi için hassas ciltlerine uygun doğal ve bitkisel içerikli temizlik arayışından yola çıkarak doğal kaynaklı Yenidoğan Sıvı Çamaşır Sabunu'nu geliştirdi! Doğal kaynaklı sıvı sabundur. Yıkandıktan sonra çamaşırda sabun kalıntısı bırakmaz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri