Bebek pudrası cilt bakım alanında da çok fazla kullanılmaktadır. Sivilcelerin görünümünü azaltabilir. Sivilceleri kurutmada da etkili olan bebek pudrası birçok karışımla birlikte cilde maske olarak da uygulanabilmektedir.
Makyajınızın uzun süre kalıcı olması ve bozulmaması için bebek pudrasını fırçanızla yüzünüze dağıtabilirsiniz. Yapılışı: Küçük bir kapta bebek pudrasını ve suyu karıştırınız. Pürüzsüz kıvam alana kadar karıştırınız. Yüzünüze sürerek yarım saat bekletiniz.
Makyaj pudrası cildinde pürüzsüz bir görünüm sağlar ve ten makyajında kullandığın ürünlerin kalıcılığını artırır. Özellikle yağlı bir cilde sahip kişilerin en büyük yardımcılarıdır. Çünkü ciltte normalden fazla yağ üretimi olduğunda oluşan parlama görüntülerini de yok ederek cilde mat bir görünüm kazandırır.
Talk pudra olarak da adlandırılan bebek pudrası geleneksel olarak bebeklerde pişiği engellemek ve cildin yumuşak olmasını sağlamak için senelerdir kullanılan bir tozdur. Bu özelliklerinin yanı sıra kadınların da cilt bakımından makyaja, saçtan sivilce problemine kadar pek çok alanda kullandığı da üründür.
Özellikle cildinde renk eşitsizliği ya da güneş lekesi gibi sorunlar varsa beyazlatıcı pudra sayesinde bunların tümünden kurtulabilirsin. Cildinin derinlemesine beyazlamasını sağlayan pudra, cildinin beslenmesini de katkıda bulunur.
İlgili 32 soru bulundu
Ciltte renk farklılığı yaratmaz. Kapatıcılık özelliği olmayan bu ürün, makyajınızı sabitlemenize yardımcı olur.
Bebek pudrası ve kolonyası bezin yaptığı tahrişleri ve bebeklerin sahip olduğu isilikleri geçirmede ebeveynler tarafından oldukça kullanılmaktadır. Elbette tek kullanıcı bebekler değildir. Bebekler haricinde yetişkinler de bu mucizevi ürünü birçok amaçla kullanabilmektedir.
Yoğun terlemeyi ve ter kokusunu önler
Duştan çıktıktan sonra koltuk altına uygulanan pudra hem ter yoğunluğunu azaltıp kuru tutacaktır, hem de ter kokusunu engelleyecektir.
Oluşan bu kararmayı önlemek evde yapacağınız bir karışımla mümkün... Uygulama: Malzemelerin tamamını karıştırdıktan sonra koltukaltına sürün ve kurumasını bekleyin. Kuruduktan sonra sonra yıkayıp bebek pudrası sürün. Koltuk altındaki kararmalar zamanla geçecektir.
Öncelikle bebekler için kullanılan pudranın ne olduğuna değinmek gerekir. Pudra yerine “talk” olarak da duyabileceğiniz bu madde, aslında bir mineraldir. Bir çeşit maden olan talk içerisinde; magnezyum, silikon ve oksijen gibi maddeler bulunur. Kullanım alanları söz konusu olduğunda çok geniş alanlara yayılabilir.
·Pudrayı sürdükten sonra 5-10 dakika arası bekleyin. Pudra doğal ısınızla pişsin, cildinizle bütünleşsin. Bu arada göz makyajınızı yapabilirsiniz. ·Bekleme süresi bittikten sonra yumuşak uçlu sık bir fırçayla pudrayı tüm yüzünüze dağıtın.
Pürüzsüz cilt için her makyajında mutlaka pudra kullanmanı öneriyoruz. Pudrayı dilersen fondötenin üzerine sürebilir veya sadece pudra kullanarak ten makyajını tamamlayabilirsin.
Eğer toz formda bir transparan pudra kullanacaksan, önce kapağını aç ve kapağının içine az miktarda pudradan dök. Geniş bir pudra fırçasını kapağın içinde gezdir ve fazla pudrayı fırçadan silkele. Fırçayı yüzünde yağlanan ve parlayan bölgelere nazikçe uygula.
Seçilen ürünler ya komedojeniktir yani ciltte gözenekleri tıkar ve sivilce oluşmasına neden olabilir ve bu durum akne eğilimli ciltler için hiç uygun değildir ya da özellikle fondöten ve pudra birlikte kullanıldığında ciltteki gözenekleri tıkar ve bu durum yine akne problemine neden olur.
Fondoten ya da pudra kullanımı sivilceyi sadece kapatır. Ancak güzel görünmek için yaptığınız bu uygulama yeni sivilce oluşmasına neden olur. Özellikle siyah nokta veya beyaz nokta tarzındaki komedojenik sivilcelerin ortaya çıkması kaçınılmaz olabilir.
Hem temizlikte hem de kişisel bakımda onlarca sorunun çözümü olan karbonat, pudra olarak da kullanılabilir. Birçok insan deodorant yerine karbonat kullanmakta. Yukarıdaki malzemelerden daha iri taneli bir çözüm arıyorsanız yulaf ununu da deneyebilirsiniz.
Bebek pudrası, güzellik uzmanları tarafından test edildi ve elde edilen sonuçlara göre yağlı saçları önlemeden, cilt bakımına hatta ciltteki lekeleri gidermeye kadar oldukça etkili olduğu kanıtlandı.
Genital bölgedeki nemlenmeyi gidermek için kullanılan talk pudrası yumurtalık kanseri riskini arttırdığı için KESİNLİKLE kullanılmamalıdır.
Genital bölge beyazlatma işlemi, karbondioksit lazer yöntemi ile yaklaşık 30 dakika içinde gerçekleştirilir. Lazer, bölgedeki melanin yapımını engeller. Böylece vajina bölgesi etkili şekilde beyazlatılır. Lokal anestezi altında yapılan prosedür ile çoğunlukla tek seansta sonuç alınır.
Çeşitli şampuanlar ve bakımlar sonucu yağlanmasını önleyemediğiniz saçların belirli bir süre için kontrol altına alınmasını pudra ile sağlayabilirsiniz. Saçların köklerine çok az miktarda gezdirerek dökeceğiniz pudra, saç köklerinden yağı bir süreliğine emecektir.
Elma sirkesi ve karbonat karışımı
Duştan sonra bir havlu ya da pamuk yardımıyla da koltuk altınıza sürebilirsiniz. Karbonat da hem koltuk altı kokusunun hem de koltuk altı kararmasının önüne geçmenize yardım eder. Karbonatı koltuk altınıza sürüp 10 dakika beklettikten sonra yıkayabilirsiniz.
Terleyince hemen duş almak, kasıkların kuru kalması için ilaçlı pudra (talk pudrası değil) kullanılması, bunu sağlar. Sık sık iç çamaşırının değiştirilmesi, banyodan sonra kaşınan bölgelerin iyice kurulanması önerilir.
Bir diğer adı talk pudrası olan bebek pudraları bebeklerde meydana gelen pişikleri geçirmek veya yeni pişik oluşumunu önlemek için kullanılıyor.
İddialı bakışlara sahip olabilmek için daha dolgun kirpikler istiyorsanız bebek pudrasından yardım alabilirsiniz. Rimel sürmeden önce kirpiklerinize kulak temizleme çubuğu yardımıyla bebek pudrası uygulayıp daha sonra rimel sürerseniz kirpiklerinizin daha uzun ve dolgun görünmesini sağlayabilirsiniz.
Çünkü pudranın tanecikleri ve sonrasında oluşan küçük pudra kümecikleri en hareketli bölge olan kasık bölgesinde ve kıvrımları arasında sürtünmeye bağlı cilt travmasını artırarak pişik gelişimine zemin hazırlar. Bunun yerine her alt temizliğinden sonra pişiği önleyici kremler sürülmeli.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri