Kısacası yatak seçerken bizim önerimiz %100 lateks veya kaliteli bir sünger yatağı tercih etmeniz olacaktır. Yaylı ve visco yataklar bebeğinizin kemik gelişimi açısından olumsuz sonuçlar doğurabilir. Yatağın kumaşı ve nevresimi pamuklu, yatak ise orta sertlikte ve ortalama bir büyüklükte olmalıdır.
Bebekler için yatak seçimi yaparken, en güvenli tercih sünger yatak olabilir. Ancak, tüm sünger yataklar aynı kaliteye sahip değildir. Sünger yatak alırken aşırı yumuşak olmamasına dikkat etmek önemlidir. Ayrıca, doğal materyallerle zenginleştirilmiş bir sünger yatak, bebeğinizin vücut yapısını destekleyecektir.
Yuvarlak köşelere sahip, herhangi bir sivri çıkıntısı olmayan yatak mobilyası tercih edilmelidir. Mobilyada çatlak veya kırık kısımlar olmamasına özen gösterilmelidir. Kolay yıpranan mobilya malzemesi tercih edilmemelidir. Yatağın boyutları, çocuğunuzun rahat edebileceği boyutlarda olmalıdır.
Yatağın kumaşı tamamen pamuk malzemeden üretilmiş ve doğal özlü olmalıdır. Bebek yatakları birden fazla çeşitte olabilir. Şimdi biraz da bu yatakların içeriklerini inceleyelim. Bebeklerde kas gelişimi 6 aya kadar ettiği için mide kapakçığı görevini tam olarak yapamamaktadır ve mide içeriği boğaza kaçabilmektedir.
Doğal kumaşlar ile üretilen yataklar, çocuklar için ideal kabul edilir. Pamuk ve bambu gibi cilt ile en uyumlu kumaşlar, terlemeyi azaltmaya yardımcı olması, hava geçirgenliğinin yüksek olması ve sağlıklı olması, açısından çocuk yatağı seçiminde büyük önem taşımaktadır.
İlgili 39 soru bulundu
Özellikle yaylı yataklarda terleme ya da ısınma gibi sorunlar oluştukları için kişilerin uyku kalitesinde ciddi düşüşler söz konusu olmaktadır. Bebek ve çocukların sağlıklı fiziksel ve zihinsel gelişimlerinin sağlanması için lateks yataklar ihtiyaç duyulan tüm özellikleri sağlayabilirler.
Park yatak modelleri, yeni doğan bebekler için en çok tavsiye edilen yataklardır. İskelet sistemini destekleyen park yataklar, iskelet yapısının doğru gelişim göstermesini sağlar. Park yataklar; doğal maddeler kullanılarak üretilir, kimyasal barındırmaz, sağlıklıdır.
Visco yataklar ve yaylı yataklar yanlış bir şekilde bebeklere tavsiye edilmektedir. Bebekler için yatak seçerken bu ürünlerden uzak durulmalıdır. Visco yataklar sanıldığı gibi rahat yataklar değil aksine yapıları gereği fazla yumuşak oldukları için kas ve kemik gelişimine zararlı yataklardır.
Yatakta 30 derecelik açıyla uyumaları gerekir. Bu, reflüyü önler ve bebeğin rahat uyumasını sağlar. Bu amaçla yenidoğan bebek yastıklarını kullanabilirsiniz. Yatakta kullanılan nevresimler, tamamen pamuk kumaştan dokunmuş olmalıdır.
Yapılan araştırmalar sonucunda yumuşak olmayan yatakların özellikle yeni doğanlar için çok verimli bir uyku ortamı sağladığı görülmüştür. Yenidoğan bebek için pamuk yatak değil sert sünger bebek yatağı tercih etmelisiniz.
Bebek yatağı nasıl seçilmeli araştırıldığında yumuşak yatak olmamasına dikkat edilmelidir. Orta sertlikte olan yatakta bebek rahat edecektir. Yatağın boyutları da dikkatle seçilmelidir. Yeni doğan bebekler için 60*120 santim boyutlarında bir yatak yeterli olur.
“. 3. Organik Yataklar; sağlık koşulları için en elverişli yataklardır denilebilir. Bu yataklarda kullanılan at kılı, Hindistan cevizi kabuğu lifi, pamuk gibi malzemeler nedeniyle sağlık açısından tamamen doğal koşullar oluşmaktadır. Malzemelerinin dayanıklılığı sayesinde de uzun süreli kullanım için uygundur.
Yaylı yatak kullanmak gelişim çağındaki bebeklerde sağlık sorunlarına neden olabilmektedir. Bu yüzdendir ki bebeklerin kemik gelişimlerinin sağlıklı bir şekilde gerçekleştiğinden emin olmak için yaysız yatak kullanılması önerilmektedir.
Bebek Sünger Yatak Kaç Dansite Olmalı? Bebek için tercih edilecek olan sünger yatağın kalınlığının 10 cm olması ve dansite değerinin en az 28 en fazla 32 DNS olması gereklidir.
Rahat hareket ve pozisyon olanağı sunmayan sünger yatak, ortopedik açıdan da tavsiye edilen bir yatak çeşidi değildir. Anatomik açıdan vücudu desteklemeyen sünger yatağın, bebekler için de yararlı olduğu söylenemez.
Bir diğer önemli konu ise park yatak içine nasıl yatak almalı sorusunun cevabıdır. Yaylı yapıda olmaması gerekir. Yaylı yataklar bebek ve çocuk gelişimi üzerinde son derece ciddi sorunlara neden olabilmektedir. Yaylar, yapıları gereği sert ve direnç gösteren yataklardır.
Bebekler yan şekilde yatak pozisyonuna uygun şekilde yatırılmalıdır. 0-6 aylık süreçte bebeklerin mide gelişimi devam ettiğinden bebek için reflü yatağı kullanmaya devam edebilir. Eğer bebek yüzüstü yatmaya eğilimliyse delikli geçirgen nefes almayı kolaylaştıran yastın tercih edilmelidir.
Bebeğinizin uykuya dalması için gereken tek şey sağlam bir beşik yatağı ve lastikli bir çarşaftır. Bunların dışında bebeğinizin yatağına bir yatak pedi koymak bir zorunluluk değildir, ancak temizliği kesinlikle kolaylaştırır. Ayrıca, su geçirmez bir yatak pedi yatağı sızıntılardan, nemden ve küften koruyacaktır.
Büyüyen Beşik Kaç Yaşına Kadar Kullanılır? Büyüyen beşik kaç yaşına kadar kullanılır sorusu ebeveynler tarafından merak edilerek araştırılıyor. Seçilen büyüyen beşiğin boyutuna göre kullanım süresi değişkenlik gösteriyor. Örneğin; 60x120 cm boyutlarındaki beşik karyolaya dönüştürülerek 10 yaşına kadar kullanılabiliyor.
İdeal yatak seçimi, bireysel ihtiyaçlarınıza ve tercihlerinize göre değişiklik gösterebilir. Vücut hatlarınıza uyum sağlayan ve hareket transferini sınırlayan bir yatak istiyorsanız visco yatak; serin bir yatak yüzeyi ve ekonomik bir çözüm arıyorsanız yaylı yatak sizin için daha uygun olabilir.
Yaylı yataklardan çok daha konforlu bir uyku ortamı sunan yaysız yataklar, günümüzde kaliteli ve kesintisiz uyku arayanlar kadar sağlıklı bir uykuya kavuşmak isteyenler tarafından da tercih edilmektedir. Yaysız yataklar, yaylı yataklara göre hem daha sağlıklı hem de uzun ömürlüdür.
Bebek yataklarında 28 dns ve 32 dns Yumuşak sünger kullanımını öneriyoruz.
Bebeğiniz için gönül rahatlığıyla tercih edebileceğiniz bir diğer yatak çeşidi de lateks yataktır. Lateks, kauçuk ağacının özü çıkartılarak üretilen bir maddedir. Kimyasal içermemesi ve doğal içerikli olması nedeniyle lateks içeren yataklar çok fazla tercih edilir.
Visco yataklar yumuşak yataklar oldukları için kemik gelişimini tamamlamamış yani 15 yaşına gelmemiş çocuklar için uygun değildir. Yumuşak bir yatakta ya da visco gibi vücut şeklini alan yatakta, kemik gelişimi tam olarak sağlanamayabilir ve ileride fiziksel omurilik sorunlarına yol açabilir.
Bebeklerin sağlıklı bir şekilde gelişimlerini sağlamak adına yaysız yatak bebekler için uygun yataklar olarak öne çıkmaktadır. Çünkü yaysız yataklarda doğal destekleyiciler bulunur ve bu destekleyiciler sayesinde bebeğin hem zihinsel hem de fiziksel gelişimi verimli bir şekilde gerçekleşir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri