Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Tavsiye edilen tüketim tarihi nasıl yazılır?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Tavsiye edilen tüketim tarihi nasıl yazılır?

“1) Tavsiye edilen tüketim tarihi, 'Tavsiye edilen tüketim tarihi' ifadesi açık bir şekilde kullanılarak veya '… tarihinden önce tüketilmesi tavsiye edilir. ' şeklinde belirtilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: resmigazete.gov.tr

Tavsiye edilen tüketim tarihi son kullanma tarihi mi?

Tavsiye Edilen Tüketim Tarihi (TETT) ise uygun şekilde muhafaza edildiğinde, gıdanın kendine has özelliklerini koruduğu süreyi gösteren tarihi ifade etmektedir. Bu tarih, son tüketim tarihinden farklı olarak gıdanın; tazelik, tat, aroma gibi duyusal özelliklerine dayanarak belirlenmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tarimorman.gov.tr

TETT tarih nedir?

Türkçe'de TETT açılımı, “Tavsiye Edilen Tüketim Tarihi” anlamına gelmektedir. Sağlık Bakanlığı'nın her ürün için son kullanma tarihi kapsamında uygulanmaktadır. Fakat TETT, bundan farklı olarak ürünün tarihi geçse bile özelliklerini koruduğu takdirde tüketilebileceği tarihi belirtir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: electrojet.com.tr

TETT 03 25 ne demek?

Tüketicilerin TETT ile SKT terimlerini birbirine karıştırmamaları gerekiyor. Son Tüketim Tarihi, bir ürünün tüketilmesi gereken nihai tarihi gösterir. Örneğin bir gıda ürününün üzerinde STT 03.07.2022 yazıyorsa, 04.07.2022 tarihi itibariyle tüketilmesi sakıncalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cnnturk.com

TETT ne SKT farkı?

TETT, bir ürünün uygun koşullarda saklandığında hangi tarihe kadar tüketilebileceğine dair bir tavsiyedir. O tarih geçse dahi, ürün kontrol edilerek tüketilebilir. SKT ise ürünün son kullanılabileceği/tüketilebileceği tarihi ifade eder. Bu tarih geçtiğinde, ürün kesinlikle kullanılmamalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: electrojet.com.tr

Son Tüketim Tarihi (STT) ve Tavsiye Edilen Tüketim Tarihi (TETT) arasındaki fark nedir?

İlgili 30 soru bulundu

Soru cevap kısmı

TETT 1 ay geçerse ne olur?

''TETT GEÇSE DE GIDAYI ÇÖPE ATMAYIN''

Etikette belirtilen TETT gününe kadar gıda, kalitesini en iyi şekilde muhafaza edebilmektedir. Fakat bu tarihten sonra gıdanın kalitesi ve besin değeri azalmaya başlayabilir. Özellikle bakliyat, çay, şeker gibi raf ömrü daha uzun olan gıdaların etiketinde TETT yer almaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yenisafak.com

TETT geçmiş ürün satılır mı?

Son Kullanma Tarihi geçen gıdanın besin içeriği, etikette öncesinde belirtilen değerlerle aynı olmayabilir. Bu durumda Son Tüketim Tarihi (STT) geçmiş gıdaların etiketinde yer alan tarihten sonra tüketilmemesi, satın alınmaması ve satılmaması gerekiyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mustafatayar.com

TETT son kullanma tarihi mi?

TETT tavsiye edilen tüketim tarihi anlamına gelir. TETT, Türk Gıda Kodeksi Etiketleme Yönetmeliği'ne göre, uygun şekilde muhafaza edilmesi durumunda gıdanın kendine has özelliklerini koruduğu süreyi gösteren tarihtir. Etikette belirtilen TETT gününe kadar gıda, kalitesini en iyi şekilde muhafaza edebilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cumhuriyet.com.tr

TETT nasıl yazılır?

Tavsiye edilen tüketim tarihi için etiket üzerinde başka bir yere “Tavsiye edilen tüketim tarihi (TETT):” şeklinde atıfta bulunuluyorsa atıf yapılan yerde “TETT:…” kısaltması kullanılarak tavsiye edilen tüketim tarihi bildirilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: resmigazete.gov.tr

STT mi TETT mi?

tarihinden önce tüketilmesi tavsiye edilir. ' şeklinde belirtilebilir. Stt daha çok hayvansal orijinli gıdalarda geçerli iken, Tett bitkisel kökenli gıdalarda kullanılmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kirklareli.tarimorman.gov.tr

Ürünlerin üstünde yazan TETT ne demek?

TETT tavsiye edilen tüketim tarihi anlamına gelir. TETT, Türk Gıda Kodeksi Etiketleme Yönetmeliği'ne göre, uygun şekilde muhafaza edilmesi durumunda gıdanın kendine has özelliklerini koruduğu süreyi gösteren tarihtir. Etikette belirtilen TETT gününe kadar gıda, kalitesini en iyi şekilde muhafaza edebilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yenisafak.com

TETT hangi ürünlerde kullanılır?

STT veya TETT Kullanımı

Mikrobiyolojik açıdan kolay bozulabilen ve bu yüzden kısa bir süre sonra insan sağlığı açısından tehlike teşkil etmesi muhtemel olan kanatlı eti ve ürünleri, balık, kırmızı et ve ürünleri, süt ve süt ürünleri gibi gıdalarda STT kullanılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tarimorman.gov.tr

TETT nasıl okunur?

Tavsiye Edilen Tüketim Tarihinin Belirtilmesi

1) (Değişik:RG-3/9/2013-28754) Tavsiye edilen tüketim tarihi, 'Tavsiye edilen tüketim tarihi' ifadesi açık bir şekilde kullanılarak veya '… tarihinden önce tüketilmesi tavsiye edilir. ' şeklinde belirtilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.linkedin.com

Tavsiye edilen tüketim tarihi geçmiş ürün satılır mı?

Buna göre, eğer alıcı ürünün son kullanma tarihine bakmışsa ve bunun geçmiş olduğunu bilerek satın almışsa satıcı bu ayıptan sorumlu olmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mgc.com.tr

Tavsiye edilen tüketim tarihi hangi ürünlerde kullanılır?

Tavsiye edilen tüketim tarihi, bir gıda maddesinin kalitesini (örneğin lezzeti) en üst düzeyde korumasının makul olarak beklenebileceği sürenin uzunluğudur. Tavsiye edilen tüketim tarihi bulunan gıdalara örnek olarak, konserve, kurutulmuş ve dondurulmuş gıdalar verilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: diatek.com.tr

Son kullanma tarihi hangi harfle gösterilir?

Son Kullanma Tarihi (SKT) Nedir? Bu ifade son kullanma tarihi (SKT) veya son tüketim tarihi (STT) olarak ifade edilir. Bu bir ürünün sağlıklı ve kaliteli bir şekilde en son kullanılabileceği tarihi ifade eder.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ecos.com.tr

Tüketim tarihi nerede yazar?

Üstelik ürünün üzerinde yer alan bilgiye de bunu açıkça yazMAmışlar: “Son tüketim tarihi(STT) ve seri numarası ambalaj üzerindedir.” Üretim tarihini yazmadıkları ürünün fotoğraflardan fark edeceğimiz üzere son kullanma tarihi kapak kenarındadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tusoder.org.tr

Son kullanma tarihinde EXP ne demek?

Exp date, son kullanma tarihi anlamına gelmektedir. Exp date ifadesi, son kullanma tarihini belirten kısaltılmış bir ifade olarak bilinmektedir. Satın alınan ürünlerin üzerinde exp date ifadesi yer almaktadır ve alınan ürünün o tarihten önce kullanılması gerektiğini ifade etmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: milliyet.com.tr

EDT tarihi ne demek?

İlaç son kullanma tarihi, bir ilaçın üretildiği gibi kullanıma uygun olmayabileceği tarihtir. Tüketiciler, son kullanma tarihi için ilaç ambalajını kontrol ederek bir ilacın raf ömrünü görebilir. Raf ömrünü geçen ilaçlar etkisiz ve hatta zararlı olabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.wikipedia.org

TETT ne olur?

Tavsiye Edilen Tüketim Tarihi (TETT); Uygun şekilde muhafaza edildiğinde, gıdanın kendine has özelliklerini koruduğu süreyi gösteren tarihtir. O tarihe kadar ürün kalitesini en iyi şekilde muhafaza eder. Fakat belirtilen tarih geçtikten sonra ise kalitesi ve besin değeri azalmaya başlar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bilimup.com

Hangi ürünlerin tarihi geçmez?

Son Kullanma Tarihi Geçmeyen Yiyecekler Nelerdir? Bu 9 Gıdanın Raf Ömrü Bitmiyor
  1. Tuz. En bilindik saklama yöntemlerinin ana kahramanı olan tuz, uygun koşullarda saklandığında hep kullanılabilir.
  2. Pirinç. ...
  3. 3. Soya sosu. ...
  4. Bitter çikolata. ...
  5. Kuru bakliyatlar. ...
  6. Şeker. ...
  7. 7. Kahve. ...
  8. 8. Bal.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: onedio.com

Son kullanma tarihi 2 ay geçmiş ilaç kullanılır mı?

''İlaçların içeriğindeki etken madde, belli bir süre sonra parçalanır ve değişime uğrar. Bu nedenle, son kullanma tarihi geçmiş ilaçların kullanılmasını kesinlikle önermiyoruz. Süresi geçmiş ilaçların kullanılması hem etki azalmasına yol açarken, hem de istenmeyen reaksiyonlara neden olabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: medimagazin.com.tr

Ambalaj üzerindeki TETT ne demek?

Türkçe anlamı üzerinde TETT ''Tavsiye edilen tüketim tarihi' olarak bilinmektedir. Bu durum Sağlık Bakanlığı bünyesinde her ürün için son kullanım tarihini kapsamında eklenmektedir. Bu konuda son tüketim tarihi STT ile karıştırılmaması gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Sigara bir gıda mıdır?

Türk Gıda Mevzuatına göre tütün ve sadece ilaç olarak kullanılanlar hariç olmak üzere; içkiler ve sakızlar ile hazırlama ve işleme gereği kullanılan maddeler dahil, insanlar tarafından yenilen ve/veya içilen ham, yarı mamul veya mamul her türlü madde gıda maddesi olarak kabul edilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gidaguvenligi.ankara.edu.tr

Son kullanma tarihi 1 gün geçmiş ürün yenir mi?

Aldığımız besinlerin son kullanma tarihine bakmanın oldukça önemli olduğuna dikkat çeken Gıda Uzmanı Hatice Elif Önal, raf ömrü dolan ve SKT tarihi geçen gıdaların tüketilmemesi gerektiğini, ağır gıda zehirlenmeleri ile sonuçlanabileceğine dikkat çekti.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ilkha.com
Önceki makale
Böbrek ne temizler?
Sonraki makale
IPhone 8 sürümü ne zaman bitecek?

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT