Tavsiye kelimesinin kökeni Arapça dilidir.
Tavsiye kelimesi aynı zamanda tavsiye etmek sözcük grubu üzerinden ele alınmakta ve bu şekilde kullanılmaktadır.
TAVSİYE NE DEMEK:
1- Öğütleme, yol gösterme: 2- Bir şeyin, bir kimsenin iyi, işe yarar olduğunu ilgili kişiye söyleme, referans.
sağlam - Nişanyan Sözlük. Türkiye Türkçesi sağla- “takviye etmek” fiilinden Türkiye Türkçesi +Im ekiyle türetilmiştir.
Zaruri kelimesi etimolojik olarak ''darurat'' sözcüğünden türetilmiş durumdadır. Arapçada zorunluk, kısıtlama, sıkıntı anlamında kullanılan bir sözcüktür. Bir kişi ''Bu zaruri bir iş'' dediğinde kişinin o işin yapılmasının zorunlu olduğu manasını ortaya çıkmaktadır.
İlgili 17 soru bulundu
Dilimize Arapçadan geçmiş olan elzem kelimesi lüzum sözcüğünden türetilmiştir. Lüzum, gerekli ve şart anlamına gelirken, elzem, en lazım, en gerekli olan demektir. Bu kelime, vazgeçilmesi mümkün olmayan ve hayati önem taşıyan şeyler için de kullanılır.
Çetrefilli kelimesi zorlu bir sürece anlatmaktadır. Herhangi bir olay veya durum karşısında bunun anlaşılması ve çözüme kavuşmasının zor olduğunu gösteren bir ifadeye sahip.
Çince, farklı biçimlerde kurallara sahip bir dildir. Dünya nüfusunun yaklaşık beşte biri Çince konuşmaktadır. Ancak, bu dilin öğrenilmesi oldukça zordur. Yazım şekli ve harfleri oldukça değişik olan Çince, dünyanın en zor dili olarak ünlenmeyi başarmıştır.
Söz konusu verilere göre, dünyanın şu anda en zengin dili, 6 milyon 96 bin 983 kelimeye sahip olan İngilizce. Listede ikinci sırayı Madagaskar'da konuşulan ve 5 milyon 824 bin 781 kelimeye sahip olan Madagasî, üçüncü sırayı da 3 milyon 543 bin 158 kelimeyle Fransızca alıyor.
Bu nedenle, İngilizce'nin dünyanın en zengin dilleri arasında yer aldığına dair bulgular ortaya çıkmaktadır. Benzer şekilde, İspanyolca, Fransızca, Almanca ve Çince de dünyanın en zengin dilleri arasında yer almaktadır.
Öneri sözcüğü ile aynı anlama gelen ancak birbirinden tamamen farklı yazılan iki eş anlamı bulunmaktadır. Bu kapsamda tavsiye ve teklif sözcükleri, öneriyle aynı anlamda kullanılabilmektedir.
Türk Dil Kurumuna göre tavsiye sözcüğünün anlamını şöyle sıralayabiliriz: Öğütleme, yol gösterme.
Salık kelimesi bir konu için tavsiye vermek ya da bir olay için haber vermek anlamına gelmektedir.
Deyim. [1] Çoğalmak. [2] Büyümek. [3] Soy sop edinerek geniş bir aileye sahip olmak.
Arapça'daki “kavvad” kelimesinden gelmekte olan bu kelime “gizli ve yasal olmayan cinsel ilişkilere aracılık eden kimse” anlamında kullanılır ve bir hakaret sözcüğüdür. Aynı zamanda “godoş, dümbük, muhabbet tellalı” gibi anlamlarla da benzerlik gösterir.
TDK'ya göre klişe kelimesinin doğru yazımı klişe şeklindedir. Klişe kelimesi k harfi ile başlar.
Sözkonusu verilere göre ise Türkçe dili ise 334.473 kelimeyle 20'inci sıraya yerleşti. Dünyanın en büyük dijital sözlüğü Wikipedia'da yayımlanan listeye göre Kürtçe dünyadaki en zengin 10 dil arasında yer aldı. Kürtçe 721.599 kelime ile dünyanın en fazla kelimeye sahip 9. dili oldu.
En kolay öğrenilen diller sıralaması İngilizce, İspanyolca, Portekizce, İtalyanca, Fransızca ve Almanca şeklinde olacaktır. İngilizceyi dünyada yaklaşık 427.000.000 kişi konuşmaktadır. İngilizceden sonra öğrenmesi en kolay dil olarak İspanyolcayı örnek verebiliriz.
İngilizce 2021 yılı güncel verilerine göre dünyada en çok konuşulan diller sıralamasında birinci sıradadır. 379 milyon kişi İngilizce'yi anadili olarak konuşmaktadır.
Türkçe de zorluk derecesi olarak bu kategoriye dahil. Bu diller 44 haftalık yani 1100 saatlik bir çalışmayı gerektiriyor. Dilbilimi “dağının” zirvesindeyse öğrenilmesi en zor dillerin yer aldığı Kategori V bulunuyor. Bu en zorlu grubun içinde Arapça, Çince – Mandarin ya da Kantonca – Korece ve Japonca yer alıyor.
Türkçe ise listede kendisine 18. sırada yer buldu.
İhtilal, halk tarafından yapılan bir harekettir. İhtilal kelimesinin TDK sözlük anlamı ülkenin siyasi, ekonomik, sosyal yapısını ve yönetim düzenini değiştirmek için halkın yaptığı ayaklanma ya da harekettir.
Müphem kelimesi 'açık ve belirgin olmaksızın' biçiminde ifade edilebilir. Hem sıfat hem de zarf şeklinde kullanılabilen bu kelime genel olarak TDK bünyesinde belirsiz şeklinde tanımlanmaktadır. ''O çok müphem konuşuyor.''
Muamma, âşık edebiyatı geleneğinde âşıkların sorduğu, bütünüyle manzum bilmeceleri karşılayan bir terim olarak kabul edilirken lugaz ise daha çok divan şairlerinin yazdıkları manzum bilmece metinlerini adlandırmak için kullanılmıştır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri