Bebek yatağı kaç cm olmalı? Bizim tavsiye ettiğimiz kalınlık minimum 10 cm'dir.
Orta sertlikte olan yatakta bebek rahat edecektir. Yatağın boyutları da dikkatle seçilmelidir. Yeni doğan bebekler için 60*120 santim boyutlarında bir yatak yeterli olur. Bebek büyüdükçe yatağın boyutlarının da büyütülmesi gerekmektedir.
Kısacası yatak seçerken bizim önerimiz %100 lateks veya kaliteli bir sünger yatağı tercih etmeniz olacaktır. Yaylı ve visco yataklar bebeğinizin kemik gelişimi açısından olumsuz sonuçlar doğurabilir. Yatağın kumaşı ve nevresimi pamuklu, yatak ise orta sertlikte ve ortalama bir büyüklükte olmalıdır.
Bir kişinin yatağı rahat bir şekilde kullanacağı özelliklere sahip olması gerekir. Bu yükseklik ise genel olarak 40 cm ile 55 cm arasında tanımlanır. Eğer almayı düşündüğünüz yatak süngerse çok kalın bir yapıya sahip olması bir şey ifade etmeyecektir. 20 cm kalınlığa sahip olan bir yatakta bu anlamda ideal olabilir.
Yatağın Sertliği: Çoğu kişi bebekler için en uygun yatağın yumuşak olması gerektiğini düşünür. Fakat bu doğru değildir. Bebeklerin kemik gelişimleri için en doğru yatak seçimi orta sertlikteki yataklardır. Çok yumuşak yataklarda bebek yatağın içine gömüleceği için kemik gelişimi açısında uygun değildir.
İlgili 44 soru bulundu
Yeni doğan bir bebeğin yatağı en az 60x120 cm boyutlarında olmalıdır. Bir diğer önemli nokta bebek yatağının kumaşıdır. Sentetik ve doğal olmayan yatak kumaşları bebeğin rahat uyumasına engel olur ve ona sağlıksız bir ortam hazırlar. Yatağın kumaşı tamamen pamuk malzemeden üretilmiş ve doğal özlü olmalıdır.
Visco süngerler çocuk gelişimi için uygun değildir ve uzmanlar tarafından önerilmemektedir.
3. Yatak Kalınlığı
Bunun yanında yatak kalınlığı da uyku kalitesini etkileyen önemli faktörlerden biridir. Örneğin kilolu insanların ince yataklarda yatması, rahat bir uyku uyumalarını önleyecektir. Buna benzer şekilde daha hafif insanların da kalın bir yatakta uyuması, konfor seviyesini önemli ölçüde etkileyecektir.
Yatağımızın tercihi kadar yataklarımızı incelerken sertlik derecelerini de dikkat ederiz. Araştırmalar yataklarımızın ne çok yumuşak nede çok sert olmaması gerektiğini söylüyor. İdeal yatak sertlik düzeyi ise 5.6 'dır.
Eğer çift olarak uyuyor iseniz ve fazla kilolara sahiğ değilseniz 140x200 ölçüsü ile 200x200 yatak ölçüleri arasında odanıza ve bazanıza en uygun ölçüde tercih yapabilirsiniz. Partneriniz ile uyuyor ve kilolarınız yüksek ise 160x200 ve 200x200 ölçüleri arasında tercih yapmanızı öneririz.
Yenidoğan bebek düz zemine yastıksız yatırılmalıdır. İlk yenidoğan sürecinde yastık kullanmak bebeğin yediklerini çıkartma ihtimali ve kusma sonrası boğulma riski nedeniyle sakıncalıdır. Yenidoğan bebeğin altına serilen çarşaf gergin olmalı veya lastikli çarşaflardan kullanılmalıdır.
Yumuşak Olmalıdır
Bebeğin cildine zarar vermeyen, yumuşak dokuya sahip bir yastık seçilmelidir. Her zaman pamuklu bir yastık seçmek faydalı olacaktır. En iyi bebek yastığını bu şekilde seçebilirsiniz.
Doğal kumaşlar ile üretilen yataklar, çocuklar için ideal kabul edilir. Pamuk ve bambu gibi cilt ile en uyumlu kumaşlar, terlemeyi azaltmaya yardımcı olması, hava geçirgenliğinin yüksek olması ve sağlıklı olması, açısından çocuk yatağı seçiminde büyük önem taşımaktadır.
Yapılan araştırmalar sonucunda yumuşak olmayan yatakların özellikle yeni doğanlar için çok verimli bir uyku ortamı sağladığı görülmüştür. Yenidoğan bebek için pamuk yatak değil sert sünger bebek yatağı tercih etmelisiniz.
Bebek yatakları genel olarak, 70X140, 70X130 veya 60X120 ölçülerindedir. Ancak, piyasada talep karşılamak adına üretilmiş 80X130 ve 60X95 gibi bebek yatağı ölçüleri olan daha geniş veya daha dar modeller de mevcuttur. Bunun yanı sıra yatağın 18-20 cm arası bir kalınlığa sahip olması gerekir.
“. 3. Organik Yataklar; sağlık koşulları için en elverişli yataklardır denilebilir. Bu yataklarda kullanılan at kılı, Hindistan cevizi kabuğu lifi, pamuk gibi malzemeler nedeniyle sağlık açısından tamamen doğal koşullar oluşmaktadır.
Kilolu olup aynı zamanda bel ve boyun fıtığı bulunan kişiler için sert yataklar tedavi edicidir. Sağladığı omurga ve sırt desteği ile ağrıları azaltmaya yardımcı olur . Üstelik sert yatakların dayanıklılıkları, diğer yatak türlerine göre daha fazladır. Bu da onların daha uzun ömürlü olmaları anlamına gelir.
Farklı kilo ve yatış pozisyonlarında optimum konfor sağladığı için piyasada genelde “orta-sert” sertlikte yataklar satılmaktadır. Sert Yatak (7-8) – Yatakta batma/gömülme hissi oluşmaz. Kilolu veya yüz üstü uyuyan kişiler için uygundur. Çok Sert Yatak (9-10) – Aşırı kilolu kişilerin tercih etmesi uygundur.
Lateks yataklar, hareket kabiliyetini sınırlamaz ve uykudaki kişinin daha sık dönmesine imkan sağlar. Visko yataklar ise, kişinin uyku pozisyonunu hatırlar, sık dönmelerin önüne geçer ve sık dönmekten rahatsız olanlar için idealdir.
İdeal yatak seçimi, bireysel ihtiyaçlarınıza ve tercihlerinize göre değişiklik gösterebilir. Vücut hatlarınıza uyum sağlayan ve hareket transferini sınırlayan bir yatak istiyorsanız visco yatak; serin bir yatak yüzeyi ve ekonomik bir çözüm arıyorsanız yaylı yatak sizin için daha uygun olabilir.
Sonuç olarak, %100 lateks veya sünger yatakları tercih etmenizde fayda var. Yatak seçimi konusunda tavsiyemiz, tercihinizi %100 lateks veya yüksek kalitede bir sünger yatak yönünde kullanmanızdır. Yaylı ve visco yatakların, bebeğinizin kemik gelişimi açısından olumsuz sonuçlar doğurabilir.
Bebek yataklarında 28 dns ve 32 dns Yumuşak sünger kullanımını öneriyoruz.
Yaylı yatak kullanmak gelişim çağındaki bebeklerde sağlık sorunlarına neden olabilmektedir. Bu yüzdendir ki bebeklerin kemik gelişimlerinin sağlıklı bir şekilde gerçekleştiğinden emin olmak için yaysız yatak kullanılması önerilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri