Genellikle ağrı ya da kramp hissedilmez, Az miktarda olur, 2-3 gün sürebilir.
Ancak bazı kadınlarda rahime yerleşme kanaması 2 ya da 3 güne ulaşabilir. Bu durumda 3 güne kadar süren yerleşme kanamaları normal kabul edilir. Ancak 3 günü aşarsa doktora başvurulmalıdır.
Yine gebeliğin erken dönemlerinde özellikle 4 ve 5. haftalarda embriyonun rahme yerleşmesine bağlı, şiddetli olmayan, genellikle batma tarzında hafif kasık ağrıları olabilir. Bu ağrılar çoğunlukla istirahatle geçer. Kanamanın eşlik ettiği şiddetli kasık ağrıları varsa mutlaka doktorunuza danışmalısınız.
İmplantasyon (Yerleşme) Kanaması: Gebeliğin en erken bulgusu olabilir. Oluşan embriyo rahim içine yerleşirken ilişkiden 6-12 gün sonra yani beklenen adet tarihinin son bir hafta lekelenme tarzında ya da biraz daha fazla kanama olabilir. Bazı kadınlarda kanama ile birlikte kramp tarzında ağrı olabilir.
Bebeğin rahim duvarına tutunması ile birlikte implantasyon kanaması olarak adlandırılan, hafif hafif birkaç gün devam eden kanama görülebilir. Ardından sık sık idrara çıkma, şişkinlik, mide bulantısı gibi ilk trimesterin son dönemine kadar devam edecek bazı gebelik belirtileri başlar.
İlgili 36 soru bulundu
8- Bel, karın ve kasık ağrısı
Fetusun rahme yerleşirken meydana getirdiği bu ağrılar hafif kasılma ve kramp şeklinde kendini hissettirebilir.
Yerleşmesini tamamlıyor, ana rahmine gömülüyor
Döllenmeden 6 gün sonra başlar ve ortalama 12 günde tamamlanır.
Rahmin yapısının değişmesi, döllenmiş yumurtanın rahme yerleşmesi, kabızlık ve gaz sorunları nedeniyle kramp şeklinde ağrılar ortaya çıkabilir. Ağrılar adet krampları gibi saplanan bir ağrı şeklinde hissedilebilir. Ağrıların hafif olması ve bir süre sonra geçmesi normaldir.
Döllenmiş Yumurtanın Rahme Yerleşmesi
Genellikle gebeliğin oluştuğu ilk haftalarda, rahimde hafif kasılma ve sancılanmalar sık görülür.
Hamilelik kadınlar için hormon değişimlerine bağlı farklılıkların en çok görüldüğü dönemlerden biridir. Bu dönem içerisinde adet (regl) dönemi gerçekleşmez. Ancak bazi gebeliklerde adet sancısına benzer ağrılar söz konusu olabilir.
Kadınlarda yerleşme kanaması yaşanırken genellikle bir ağrı ortaya çıkmaz. Bazı kadınlarda adet sancısına benzeyen hafif ağrılar görüldüğü de bilinmektedir. Yerleşme kanamasına bağlı olarak ortaya çıkan ağrılar kısa sürelidir. Bu süreçte uzun süreli ağrıların görülmesi başka sorunların olduğunu işaret edecektir.
Yerleşme kanamasından kaç gün sonra test yaptırılır sorusunun cevabı; yerleşme kanaması üzerinden yaklaşık 5 ile 6 gün geçtikten sonra idrarda gebelik testinin pozitif olarak gelmektedir.
Hamilelikte meme ağrıları genellikle gebeliğin 4 ila 7 haftasında hissedilir seviyeye ulaşır. İlk haftalarda gebeler memelerindeki değişimi fark edemese de hamileliğin 5. haftasına ulaşıldığında bu ağrılar artık yaşam kalitesini etkilemeye başlar. Bu ağrıların geçme süresi ise daha çok gebenin kendisine özeldir.
Bu kanama genel olarak 1-2 gün sürer. Hafif lekelenme ya da akıntı olarak görülür.
Sağlıklı şekilde gelişimini sürdüremeyen embriyonun vücuttan atılması gerekir. Rahme tutunamayan ve düşmek zorunda kalan embriyo çoğu zaman adet kanaması şeklinde bir kanama ile vücuttan atılır.
Erken sonuç verebilme niteliğine göre değişmekle birlikte döllenme sonrası 7-14 gün içerisinde ise yine Beta-HCG hormonunu ölçen ve evde yapılabilen idrar testleri uygulanabilir. Dolayısıyla yerleşme kanaması bittikten birkaç gün sonra kan testi ve erken sonuç verebilen idrar testleri yapılabilir.
Döllenmenin gerçekleşmesinin ardından bebeğin rahme yerleşmesi durumunda kramplar da yaşanabilmektedir. Bu kramplar adet kanamasında yaşanan kramplara çok benzer. O sebeple kadınlar bu durumu adet krampları ile karıştırabilmektedir. Hamileliğin erken dönemlerinde meydana gelen kramplar ve lekeler sorun teşkil etmez.
1 aylık hamilelikte adet benzeri kramplar görülebilir. Bu karın ağrısı yerleşme ağrısı olarak da bilinir ve adet döneminde daha çok hissedilir. Hafif sancılar ve hafif yerleşme kanaması, döllenmiş yumurtanın rahim duvarına tutunması sürecinde yaşanır.
Bunun sebebi %90 oranında genetik (kromozomal) faktörlerdir. Bu durumu yaşamak, sizlerde genetik hastalık olduğu sonucunu asla doğurmaz.
Yerleşme veya implantasyon kanaması; doğal adet döngüsüne göre beklenen kanama tarihinden genellikle 2 – 5 gün önce yaşanan, iç çamaşırda leke olarak görülebilen, pembe veya kahverengi renklerindeki akıntı şeklinde kanamaya denir.
Daha hiç görmediğiniz, sesini bile duymadığınız minik yavrunuzun varlığını ilk hissetmeye başladığınız anlar hamilelik döneminin en heyecanlı zamanlarıdır. Bebeğiniz varlığını ilk aylardan size hissettirmek için bazı tepkimeler verir. Bu da genellikle bebeğin karın içinde pıt pıt atması ile ilk olarak ortaya çıkar.
Genel olarak sol kasık ağrısı kadınlarda hamilelik bulgusu şeklinde düşünülebilir. Fakat yalnızca sol kasıkta ağrı oluşması gebelik olduğu anlamına gelmemektedir. Adet gecikmesi ile beraber kasıkta bir ağrı söz konusu olursa mutlaka olarak uzman bir doktora başvurup, hamilelik olup olmadığı test edilmelidir.
Hücre topu 2–3 gün daha uterusta yüzer. Hücre yumağı rahminizin iç yüzeyine yapışırsa buna implantasyon denir. Hamilelik resmen başlar. İmplantasyon genellikle döllenmeden yaklaşık 6 gün sonra başlar ve tamamlanması yaklaşık 3-4 gün sürer.
Yerleşme kanaması sırasında evde uygulanan bir gebelik testi yapabilirsiniz.
1 Haftalık Hamilelik Annede Nasıl Görünür? Gebeliğin 1. haftasında, annede herhangi bir fiziksel değişiklik görmek için henüz çok erkendir. Bununla birlikte, bazı kadınlar yorgunluk, mide bulantısı, hassas göğüsler ve sık idrara çıkma gibi erken gebelik belirtileri yaşayabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri