Bebeklerin gaz sancılarını yatıştırmak için ideal bir üründür. Kiraz çekirdekleri ısıyı uzun süre muhafaza eder ve yavaşça dışarı vererek bebeğinizi rahatlatmaya yardımcı olur. İçerisinde doğal kiraz çekirdekleri bulunan minderi ısıtıp reflü yatağı içindeki bölmesine koyarak gaz sancılarını yatıştırabilirsiniz.
Hangi Mağazada Var? e&e Anti-Kolik Bebek Reflü Yatağı, sağladığı pozisyon ile mide asitinin kaçışını engeller. Yan kısımlarında bulunan yastıklar bebeğin yan yatış pozisyonunu destekler. Karın bölgesinde gaz çıkarmayı kolaylaştıran masaj özelliği vardır.
Şık Sevi Bebe Çok Fonksiyonlu Gaz Giderici Reflü Yatağı
Isıyı uzun süre muhafaza eden bir yapıya sahiptir. Sevi Bebe çok fonksiyonlu gaz giderici bebek reflü yatağı ekrunun kiraz çekirdekli torbası mikrodalga fırınlarda 600 watt'da 2 dakika ısıtılarak, normal fırınlarda ise 150 derecede 15 dakika ısıtılarak kullanılır.
Yatağın pozisyonu bebeğin yan yatışını destekleyecek şekilde tasarlanmıştır. Bebekler yan şekilde yatak pozisyonuna uygun şekilde yatırılmalıdır. 0-6 aylık süreçte bebeklerin mide gelişimi devam ettiğinden bebek için reflü yatağı kullanmaya devam edebilir.
Bebekler için reflü yatakları 0-6 ay arası kullanım için uygundur. Fizyolojik reflü sorunu bebeklerin 6. Ay gelişiminden itibaren yavaşça azalacaktır ve bu yüzden bebeğinizin artık reflü yatağında uyumasına gerek kalmayacaktır.
İlgili 18 soru bulundu
0-6 ay arası kullanıma uygundur. Ürünün içi yüksek kaliteli dansiteli süngerden oluşmaktadır.
Bebeğin Yatış Pozisyonunun Düzenlenmesi
Bebeğin yatış pozisyonu da reflü rahatsızlığında önemlidir. Eskiden reflüsü olan bebeklerin yüzüstü pozisyonda yatması tavsiye edilirken günümüzde bu anlayış geçerliliğini yitirmiştir. Reflü sorunu yaşayan bebeklerin sırt üstü yatırılması faydalı olur.
Reflü tanısı alan çocukta yatak başı 30 derece kadar yükseltilmelidir. Özellikle sol yan pozisyonda yatırılmaları reflüyü azaltır.
Yan yatış pozisyonunda yatırılan bebeğin baş kısmının yatağın yüksek kısmına gelmesi son derece önemlidir. Yan yatış pozisyonu sayesinde bebeğin baş kısmı yüksekte, ağzı ise yan konumda kalacağından hem reflü problemi önlenirken hem de ani kusmalara ve boğulma riskine karşı önlem alınmış olur.
Babyjem Reflü Yastığı, reflülü bebekleri en doğru pozisyonda sabit tutmanızda yardımcı olur. Reflülü bebekleri yatırmanın en doğru pozisyonu karnın altta kafanın yukarıda kaldığı şekildir. Reflüsü olan bebekler yemek borusuna kaçan mide asitlerinden rahatsız olur ve uykuları düzenli olmaz.
Reflü yatağı olabilen, yan yatış yastığı olarak kullanılabilen, boğulmayı önleyici yastık, gaz sancısı için ise kiraz çekirdekli torbası bulunan çok fonksiyonlu yataktır. İçinde ise yüksek dansiteli sünger bulunur. Ayak kısmında bulunan yastık sayesinde bebeğin aşağı doğru kayması önlenir.
Yenidoğan bebeklerin yatakları en fazla 10 derecelik bir eğime sahip olmalıdır. Yenidoğan için kesinlikle yastık kullanılmamalı ve sırt üstü yatırılmalıdır.
Henüz gelişmemiş olan sindirim sistemleri bebeklerin gaz çıkarmasını güçleştirir ve bu da gaz sancısına sebep olur. Bebekler gaz sancısı çektiklerinde ayaklarını karınlarına doğru çekerler, kızarırlar, yumruklarını sıkarlar ve sanki canları çok fazla yanıyormuş gibi ağlarlar.
Gaz sıkışmasına neden olan hastalıklar ve sorunlar nelerdir? Asitli mide salgısının yemek borusuna geri kaçmasıyla ortaya çıkan reflü de gaz sıkışmasına neden olan başka bir nedendir.
GAVISCON INFANT, diğer tüm bebeklere her öğünün sonunda bir kaşık veya biberon kullanarak verilir.
Reflü 4 ay civarında en yoğun şekilde görülürken, reflünün 12-18 ay arasında tamamen düzelmesi beklenir. 24 aylıktan büyük bebeklerde reflü belirtileri olması nadir bir durumdur ve altta yatan bir probleme bağlı olarak geçmeyebilir. Böyle bir durumda ailenin çocuk doktoruna başvurmasında yarar vardır.
Bebekleri yan yatarken, doğru uyku pozisyonunda tutmak için tasarlanmıştır. Bebeğin genişliğine göre cırt bantlar ile ayarlanabilir. Doğumdan itibaren 3 aya kadar kullanılabilir.
Doğumdan sonrası ilk 6 ay içerisinde bebeklerin yaklaşık %40 ile %60'ında görülen reflü hastalığı, çeşitli belirtiler ile gözlemlenen ve 6-12 ay arasında gerileyen bir hastalıktır.
Bebeklerde reflüye bağlı olarak oluşan kusma, beslendikten hemen ya da bir süre sonra ve genellikle ağızdan taşar tarzda olur. Bebeklerde emilen süt ya da mama peynirimsi görünümde ve ekşimsi bir kokudadır. Bebek ne kadar küçükse kusmaya bağlı olarak ortaya çıkabilecek sorunlar da o kadar tehlikelidir.
Mide içeriğinin yemek borusuna geri kaçma durumu olan reflü, bebeklerde doğumdan hemen sonra başlar ve en yoğun klinik belirtilerini ilk 6 ayda gösterir. 6. ayda bebeğiniz oturmaya ve katı ek gıdalara geçmeye başladığında ise sorunlar azalırken, 1 yaşına gelip yürümeye başladığında genellikle kaybolur.
Örneğin; yenidoğan ve bebek reflüsünde anlık solunum durmaları, hırıltılı solunum, burun tıkanıklığı, huzursuzluk, beslenmeyi reddetme, beslenmede güçlük (öğürme, boğazına kaçırma), beslenme sonrası ağlamalar, kilo alınımında duraksama gibi tipik olmayan belirtiler de olabilir.
Yenidoğan ve bebek reflüsünde anlık solunum durmaları gözlenebilir. Hırıltılı solunum, burun tıkanıklığı, huzursuzluk gözlenir. Beslenmeyi reddetme, beslenmede güçlük çekme olabilir. Öğürme veya sütü boğazına kaçırma sık ve yaygın şikayettir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri