Kanunun maddelerine dikkat ettiğimizde bekçilerin eş durumu tayini ile ilgili de bilgi bulunmamaktadır. Ama Emniyet Genel Müdürlüğünün yayınlamış olduğu yazıda eğer bekçi gerekli şartları sağlarsa eş durumu yapabileceğini görmekteyiz.
Emniyet Genel Müdürlüğü illere gönderdiği yazıda, Çarşı ve Mahalle Bekçilerinin, mazeretleri yoksa il dışı nakil haklarının olmadığını belirtti.
Memurların eş durumundan tayin istemeleri için eşlerinin de memur olmasına gerek yok. Bu konuda yapılan değişiklikle bu şart kaldırıldı. Dolayısıyla eşi SSK'lı çalışan veya kendi işini yapan bir memur da eş durumundan tayin isteme hakkına sahip.
Kadrolu memur eş durumu tayini için öncelikli olarak talepte bulunulması gerekir. Nikâh akitleri gerçekleşmiş olan memurlar eş durumundan tayin haklarını kullanabilmek için başvuruda bulunabilirler. Örnek olarak öğretmen eş durumu tayin şartları doğrultusunda Milli Eğitim Bakanlığı üzerinden başvuru gerçekleştirilir.
Eş durumu tayininden yararlanmak isteyenlerin bazı şartları da karşılaması gerekir. Başvuracak kişinin son iki yıldır en az 360 günlük prim şartını karşılamış olması yeterlidir. Eş durumu tayini için 2017 yılı öncesinde istenen hizmet puanı şartı artık talep edilmiyor.
İlgili 17 soru bulundu
EŞ DURUMU MAZERETİ BAŞVURUSUNDA GEREKLİ BELGELER;
gösteren belge, Evlilik cüzdanı örneği, • Başvuru tarihleri arasında alınacak eşine ait ikametgâh belgesi, • Başvuru tarihleri arasında E-Devlet üzerinden alınacak hizmet belgesi.
Özel sektörde çalışan eşin bulunduğu ilde dört yıl boyunca 720 gün sosyal güvenlik primi ödenmiş olması ve tayin isteyeceğiniz zaman halen çalışır olması gerekir. 720 gün prim dört yıl içerisinde kesintili olabilir, aynı il içerisinde iş değişikliği yapabilir.
B - 2. BOŞANMA DURUMUNA BAĞLI TAYİN (16. MADDE 2. FIKRA (C ) BENDİ) - D ve C hizmet grubu illerden birine ya da halen görev yaptığı hizmet bölgesi ve grubu esas alınarak alt bölge tayini ile boşanma tarihinden itibaren bir yıl içerisinde, bir defaya mahsus olmak üzere atanabilir.
Duyuruya göre, başvurular iki aşamalı olarak sistem üzerinden alınacak. Öğretmenler birinci aşamada 2-8 Ocak 2024 tarihleri arasında belgeleri ile birlikte mazeretlerini bildirecek. Ön başvurusu onaylananlar, ikinci aşamada 13-17 Ocak 2024 tarihleri arasında MEBBİS üzerinden eğitim kurumu tercihinde bulunacak.
Sağlık Bakanlığı eş durumu tayinleri için başvurular 30 Ocak 2024 – 05 Şubat 2024 tarihleri arasında alındı.
Sözleşmeli personelin aile birliği mazeretine dayalı yer değişikliği talebinde bulunabilmesi için fiilen en az 1 (bir) yıl çalışmış olması, talep edilen yerde aynı unvan ve niteliği haiz boş pozisyonun bulunması gerekmektedir. Boş pozisyon bulunmaması halinde yerleştirilme talebi hiçbir şekilde karşılanamayacaktır.
Eş Durumu Nedeniyle Tayin Talebi Usulü Ve Şartları
Yeniden veya yer değiştirme suretiyle yapılan bir atama olması, Kurumlar arasında gerekli koordinasyonun sağlanması, Memur olan diğer eşin de isteğinin bulunması, Atanacak eş memurun da Kanun'un 74 ve 76. maddelerindeki esaslara göre atanması.
Merhaba, bekçiler kadrolu mu çalışıyor yoksa sözleşmeli mi? Kadrolu.
eleman.net verilerine göre, Gece Bekçisi 2024 yılı itibariyle aylık ortalama 28.000 TL maaş alıyor. Gece Bekçisi, 2024 yılında en düşük 19.300 TL alırken, en yüksek 42.800 TL maaş alıyor.
“Jandarma Hizmetleri Sınıfında yer alan çarşı ve mahalle bekçileri hakkında, Emniyet Hizmetleri Sınıfında yer alan emsali çarşı ve mahalle bekçilerinin mali ve sosyal hakları aynı usul ve esaslar çerçevesinde uygulanır.
Şart kaldırıldı, artık eşi memur olmayan da 'eş durumundan tayin' isteyebilir. Ancak bu durumdaki kişiler için son iki yılda en az 360 gün prim şartı aranıyor. Aile birliğinin sürdürülebilmesi için memurlarda eş durumundan tayin hakkı söz konusudur.
Düzenlemeyle 28 Kasım 2022'den önce sözleşmeli olarak göreve başlayanlar, herhangi bir bekleme süresine tabi olmadan, doğrudan bulundukları kurumlarda memur kadrosuna geçebilecek. Bu kapsamdakilerin, memurluğa geçmelerinin ardından 1 yıl süreyle aynı kadroda çalıştıktan sonra tayin hakkını elde edebilecekler.
Eşi özel sektörde çalışanların eş durumu nedeniyle atanabilmeleri için "son 2 yılda 360 gün prim ödeme" şartı, "son 4 yıl içinde 720 gün sigorta primi ödeme" şeklinde değiştirildi.
EŞ DURUMU ATAMALARINA BAĞLI SÜREKLİ GÖREV YOLLUĞU ÖDEMELERİNDE, ÖZEL DURUMLAR DİKKATE ALINMALIDIR. Her ikisi memur olan eşlerin, görev yerlerinin değişmesi durumunda 6245 Sayılı Harcırah Kanunu'na göre eşlere sürekli görev yolluğu ödemesi yapılmaktadır.
Ne yazıkki, işlemin devlet memuruna tebliğ edilmesinde bir süre bulunmamaktadır. Zaten personel mevzuatlarında, istisnai düzenlemeler dışında, idari işlemlerin yapılması hususunda ve bu işlemlerin ilgililere tebliğinde düzenlenmiş bir süre sınırlaması mevcut değildir.
Bu nedenle idarenin ret kararının eş durumu nedeniyle tayin talebinde bulunan eşe tebliğinden itibaren 60 gün içerisinde ret kararını veren idarenin bulunduğu yerdeki İdare mahkemesinde eş durumu tayin talebinin reddinin iptali davası açılarak idarenin vermiş olduğu kararın iptali sağlanabilir.
5- Eşi kamu personeli olan naklen atanması mümkün olmayan veya zorunlu yer değiştirmeye tabi tutulan görevde bulunan sözleşmeli personel, boş vizeli pozisyon bulunması ve fiilen en az bir yıl çalışmış olması kaydıyla eş durumu tayini talebinde bulunabilecek.
Eş durumu tayininde hizmet puan şartı aranmayacak.
Başvurular, "mebbis.meb.gov.tr" veya "personel.meb.gov.tr" adreslerindeki "MEBBİS Mazeret Durumuna Bağlı Yer Değiştirme Başvuru Formu" doldurularak yapılacak ve belgeler eğitim kurumu müdürlüğüne teslim edilecektir. Başvuru formu eğitim kurumu müdürlüğünce onaylanacak ve bir örneği öğretmene verilecek.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri