Danışman olarak görevlendirileceklerin en az dört yıllık yüksek öğrenim kurumlarından mezun olması şarttır. Danışman olarak görevlendirilme, memuriyete geçiş, sözleşmeli veya işçi statüsünde çalışma dahil, ilgililer açısından herhangi bir hak teşkil etmez. Danışmanların görev süreleri sözleşme süresi ile sınırlıdır.
Danışman olmak için hangi okul bitirilmeli sorusu şöyle cevaplanabilir: Danışman olmak için bitirilmesi gereken belirli bir bölüm yoktur. Danışmanlık yapılmak istenen alana göre İşletme, İktisat, Pazarlama, Muhasebe, Hukuk, Halkla İlişkiler vb. pek çok bölümde eğitim alınabilir.
5216 sayılı Büyükşehir Belediye Kanununun 20 inci maddesinde ise; "Nüfusu iki milyonu aşan büyükşehir belediyelerinde on, diğer büyükşehir belediyelerinde beşi geçmemek üzere başkan danışmanı görevlendirilebilir.
İş tanımında; hizmetin yürütülmesi için daha önce tamamlanmış hizmet ve araştırmaların listesi verilir ve bunların sonucunda danışmandan rapor, veri, harita, araştırma, tasarım, ihale dokümanı hazırlanması gibi hangi hizmetlerin beklendiği belirtilir.
Danışman; herhangi bir konu üzerinde bilgisine ve tecrübesine başvurulan kişi demektir. Antik çağdan beri insanlar danışmanlık hizmetine başvurmuştur. O zamanki danışmanlar yani filozoflar; insanlara hayata dair tavsiyeler verip yol göstererek danışmanlık misyonlarını yerine getirmişlerdir.
İlgili 37 soru bulundu
Türkiye'de danışmanların ortalama maaşı, yaklaşık olarak 15.000 TL ile 40.000 TL arasında değişebilir.
Üniversitelerin psikoloji, sosyoloji, sosyal hizmet, psikolojik danışmanlık ve rehberlik ile çocuk gelişimi gibi ilgili bölümlerden mezun olmak.
Danışma görevlisi, hizmet almak isteyenlere gerekli bilgiler sunan ve yönlendirmelerde bulunan kişidir. Çalıştığı kurum veya kuruluşun çeşitli departmanlarını yakından tanır. Çaycı ve temizlikçilerden idari personele kadar, tüm çalışanlar hakkında bilgi sahibidir. Danışma görevlisi, danışman olarak da isimlendirilir.
Danışmanlar; yönetim, finans, teknoloji, insan kaynakları, pazarlama ve daha pek çok alanda uzmanlaşabilirler. Rolleri genellikle kapsamlı analizler yapmayı, sorunlu alanları belirlemeyi, stratejiler geliştirmeyi ve çözümlerin uygulanmasına yardımcı olmayı içerir.
a) 1 inci dereceli kadrolardan ek göstergesi 5300 ve daha yukarıda olanlar için en az 12 yıl, b) 1 inci ve 2 nci dereceli kadrolardan ek göstergesi 5300'den az olanlar için en az 10 yıl, c) 3 üncü ve 4 üncü dereceli kadrolar için en az 8 yıl, hizmetinin bulunması ve yükseköğrenim görmüş olması şarttır.
Belediye Başkanı maaşları kıdem ve çalışılan kuruma göre değişiklik gösterebilmektedir. 2023 yılı itibari ile 13 kişinin paylaştığı veriler ışığında aylık ortalama Belediye Başkanı maaşları 87160 TL'dir. En düşük Belediye Başkanı maaşı 69720 TL iken, en yüksek Belediye Başkanı maaşı 128810 TL'dir.
Belediyelerde başkan yardımcıları, norm kadro esaslarına göre memur kadrolarında ya da belediye başkanınca zorunlu görülmesi halinde norm kadrolarla bağlı kalmaksızın belediye nüfusuna göre belirlenecek sayıda belediye meclis üyeleri arasından görevlendirme ile istihdam edilmektedirler.
4.6. Henüz Danışmanı atanmayan öğrencilerin ders ekle / bırak süreci ve danışman onayları kim tarafından gerçekleştirilir? Danışmanı atanmayan öğrencilerin ders ekle / bırak süreci ve danışman onayları Anabilim Dalı Başkanlığı'nca gerçekleştirilir.
Hasta danışmanı olmak için 2 yıl üniversite eğitimi alınır. Fakat hasta danışmanı pozisyonunda çalışmak için üniversite eğitimi şart değildir. Örneğin lise mezunu olup Tıbbi Sekreterlik ve Hasta Kabul Danışmanlığı Eğitimi alan kişiler de bu mesleği yapabilir.
Danışman onayı için öğrencinin şahsen gelmesi veya vekalet vermesi gerekmekte ders kesinleştirme işlemi yapıp imzasını atmak zorundadır. Danışman, onaya gönderilen ders kaydını onaylama veya yine sistem üzerinden iade etme hakkını kullanabilir.
Bunun için bireysel olarak veya gruplar halinde psikolojik danışma ve rehberlik hizmeti verirler. Mezunlar, resmi ve özel okullarda, dershanelerde, rehberlik ve araştırma merkezlerinde, özel eğitim kurumlarında, halk eğitim merkezlerinde, çocuk yuvalarında görev alabilmektedirler.
Danışmanlık ya da müşavirlik, danışman ya da müşavir sıfatındaki kişilerin yapmakta oldukları meslektir. Finansal, ticari, yasal, teknolojik, teknik ve uzmanlık faaliyetleri alanında çok çeşitli konularda yöneticiler ve başkanlar için uzman faaliyetleridir.
Yönetim danışmanları, görev yaptıkları iş yerlerinde büyümeyi en üst düzeye çıkarma, nesnel tavsiyelerde bulunma ve değer kazandırma gibi görevlerden sorumludur. İşletme becerilerini kullanır ve gerekli alanlarda uzmanlıklarını ortaya koyarlar.
Danışma görevlisi olmak için resmi bir eğitim zorunluluğu bulunmamaktadır. Genellikle en az lise mezunu olan, dış görünümüne özen gösteren, temel bilgisayar kullanımı bilgisine sahip olan kişiler bu mesleği yapar. Fakat ilkokul mezunları da danışma görevlisi olarak çalışır.
Kurumsal danışman; kurumun verimliliği, kurum sisteminin uyumlu bir şekilde çalışması ve kurumun üretkenliği için danışmanlık hizmeti veren kişilerdir.
Kurum ve kuruluşların danışma hizmetleri bünyesinde halen çalışan veya çalışmayı düşünen personelin eğitilerek nitelikli hale gelmesi, iş akışı ve belge yönetimi, müşteri karşılanması gibi unsurların hızlı ve etkili şekilde işlemlere ve kurumlara yük getirmeyecek şekilde konumlandırılması kursun amacıdır.
Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, üniversitelerde Eğitim Fakültesi kapsamında eğitimi verilmekte olan ve yalnızca Eşit Ağırlık puan türünden öğrenci kabul eden 4 yıllık bir lisans bölümüdür.
MADDE 25 – (1) Rehberlik ve psikolojik danışma servislerinde görevli rehber öğretmen/psikolojik danışmanların çalışma süreleri bir iş saati 60 dakika olmak üzere haftalık 30 iş saatidir.
Üniversitelerin İnsan Kaynakları Yönetimi Bölümü'nden mezun olan kişiler yönetim danışmanı olarak çalışabilir. Bu bölümde eğitim almayıp sertifika programlarına katılarak da yönetim danışmanı olarak çalışılabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri