Belediye veya valilik, başvuru tarihinden itibaren en geç on beş gün içinde yapı ruhsatını verir.
Yapı ruhsatı için gerekli belgeler yetkili birimlerle paylaşıldıktan sonra belgelerde hata veya eksik olmaması durumunda 30 gün içerisinde inşaat izni alınır. Bu süreçte eğer belgelerde eksik varsa 15 gün içerisinde belediyeden tarafınıza dönüş yapılarak gerekli düzenlemelerin yapılması talep edilir.
Aracınızın ruhsatını almak için randevu almanıza gerek yoktur. Çoğunlukla herhangi bir sorun yoksa aynı gün noterden ruhsatınızı teslim alabilirsiniz.
Belediye veya valiliklerce ruhsat ve ekleri detaylı incelenerek eksik veya yanlış̧ dosya bulunmadığı takdirde müracaat tarihinden itibaren en geç otuz gün içinde yapı ruhsatı verilmektedir.
Buna göre, Bodrumsuz konutlarda Belediye'ye, Teknik Uygulama sorumlularına ve Şantiye şefliği için toplam 18.745,00TL, Bodrumlu konutlarda ise Belediye'ye, Teknik Uygulama sorumlularına ve Şantiye şefliği için toplam 20.770,00 TL kdv dahil ödenecektir.
İlgili 38 soru bulundu
Belediyelerden iş yeri açma ve çalışma ruhsatı alma için ruhsat biriminin belirttiği ilgili başvuru evrakları hazırlanır. Ön incelemenin yapıldığı kontrol birimine teslim edilir. Teslim edilen evrakların kontrolü yapıldıktan sonra eksiksiz olduğu anlaşılınca başvuran kişiye teslim alındığına ilişkin belge verilir.
RUHSAT TÜRÜ SÜRESİ HARÇ ÜCRETİ Silah Bulundurma Ruhsatı 5 Yıl 7.390.30 TL. Silah Taşıma Ruhsatı 5 Yıl 23.093.00 TL. Yivli Av Tüfeği Bulundurma Ruhsatı 5 Yıl 7.390.30 TL.
Ruhsat genelde 3. iş günü çıkıyor ve gidip alıyorsunuz. Plaka için de ilçenin Şoförler Odası plaka basım yerine gidip plakayı hemen bastırabilirsiniz.
İnşaat ruhsatı inşaat yapılabilmesi için zorunlu belgelerden olup, ruhsat işleminin onaylanmasından itibaren 5 yıl süre ile geçerlidir. Bu süre içerisinde inşaat işlemleri tamamlanamamış ise, mevzuata göre inşaata devam edilemez.
3194 sayılı İmar Kanunu kapsamına giren bütün yapılar için (27. madde de belirtilen istisna hariç ) yapı ruhsatı alınması zorunludur. İnşaatın ilk aşaması olan hafriyat işlemine dahi ruhsat alınmaksızın başlanamaz.
Belediye tarafından; hazırlanan projeler ve evrakların ilgili yönetmeliklere uygunluğu tespit edildikten sonra inşaat ruhsatı için Yapı denetim ve Belediye harçlarının yatırılması talep edilir ve sonrasında ruhsat yazılır. Tüm bu işlemler 30 ile 60 gün arasında sürebilir.
Herhangi bir sebepten dolayı ruhsat zarar gördüyse ya da kaybolduysa geçici belge başvurusunda bulunabilirsiniz. Bu süreçte öncelikle ruhsatın kaybolduğunu ya da artık kullanılamaz hale geldiğini emniyete bildirmeniz gerekiyor. Orada düzenlenen belge ile kısa bir süre geçici ruhsata sahip olabilirsiniz.
3194 sayılı İmar Kanunu'nun 29. maddesine göre inşaatına başlanıp da her ne sebeple olursa olsun, ruhsat süresi dahil 5 yıl içinde bitirilemeyen yapılara ilişkin inşaat ruhsatı hükümsüz hale gelir. Yani inşaat 5 yıl içinde tamamlanıp iskan ruhsatı alınmalıdır.
İmar durum belgesi, her türlü inşa faaliyeti hakkında ruhsat alınması esnasında gerekli olan bir belgedir. Alınan bu belge güncel olmalıdır. Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği'ne göre başvuru tarihinden itibaren iki iş günü içerisinde ilgili idare bu belgeyi verir.
Yapı Kayıt Belgesi için yapı maliklerinden herhangi birisi veya vekili tarafından e-devlet üzerinden de müracaat edilebilmektedir.
Noter devir işlemlerinden sonra ruhsatınızı 15 gün içinde noterden alabilirsiniz.
Araç ruhsatın kaybolduğunda en kısa sürede notere başvurman gerekir. Önceden İl Emniyet Müdürlükleri'nden randevu alınarak yapılan tescil işlemleri artık her semtte bulunan noterlerden hızlıca tamamlanabilmektedir. Noter, Araç Tescil Sistemi (ARTES) ile bütün ruhsat işlemlerini yürütmelidir.
Yeni Ruhsat İçin Başvuru İşlemleri
Eskiden İl Emniyet Müdürlükleri'nden randevu alıp tescil işlemleri yapılırken artık her semtte bulunan bir noterden işlemler hızlıca tamamlanabiliyor.
Ruhsatsız Araç Kullanmanın Ceza Sistemi
– İlk kez ruhsatsız araç kullanmak için 725 TL para cezası verilir. – İkinci kez ruhsatsız araç kullanmak için 1.450 TL para cezası verilir. – Üçüncü kez ruhsatsız araç kullanmak için 2.900 TL para cezası verilir ve araç trafikten men edilir.
İmar durum belgesi alma ücreti 66 TL'ye çıktı. Yeni yapı ruhsatı alınmasına ilişkin 1000 metrekareye kadar konut, rezidans metrekare başına 10.68 TL'den 11.75 TL'ye ulaştı.
Belediye İşyeri Açma Ruhsatı Vermezse Ne Yapılmalıdır? Belediye, işyeri açma ve çalışma ruhsatlarına ilişkin yönetmelikte geçen hususların tamamlanmasına ve hükümlere uygun olmasına karşın ruhsat vermezse bu işleme karşı süresinde idare mahkemesinde dava açılır.
13.07.2005 tarih ve 25874 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren, 3.7.2005 tarihinde kabul edilen 5393 Sayılı Belediye Kanunu, gerçek ve tüzel kişilerin faaliyetleri ile ilgili olarak kanunlarda belirtilen izin veya ruhsatı vermek ve denetlemek yetkisini belediyeleri yetkili kılmıştır.
İl özel idaresi veya belediye tarafından uygun olarak işyeri açma ruhsatı alınmadan işyeri açmanız mümkün değildir. İşyeri açma ruhsatı alınmadan açılmış olan işyerleri yine özel idaresi veya belediye tarafından kapatılmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri