"Yatılı ve/veya pansiyonlu eğitim kurumlarında belletici olarak görevlendirilen kadın öğretmenlerin hizmet puanlarına bu kapsamda fiilen görev yaptıkları her ay için 2, erkek öğretmenlerin hizmet puanlarına ise bu kapsamda fiilen görev yaptıkları her ay için 1 puan eklenir."
Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği'ne göre yatılı bölge okullarında görev yapan kadın öğretmenlerin hizmet puanlarına, bu okullarda görev yaptıkları her yıl için ayrıca 12 puan, erkek öğretmenlerin hizmet puanlarına her yıl için ayrıca 6 puan verilmektedir.
MADDE 13- (1) Yatılı ve pansiyonlu okullarda öğrencilerin yeme, yatma, dinlenme, eğitim-öğretim ve benzeri hizmetlerinin yürütülmesinde belletici olarak görevlendirilen öğretmenlere her belleticilik görevi için 4 saat ek ders ücreti ödenir.
"Zorunlu hizmetini tamamladıktan sonra, öğretmen orada kalırsa, onlara da ek hizmet puanı vereceğiz. Burada öğretmenin, birinci yıl için yüzde 25, ikinci yıl için yüzde 50, üçüncü yıl için ise yüzde 100 hizmet puanı artırılacak. Bu özellikle puanı yüksek olan okullarda, görev yapan öğretmenlerimize avantaj sağlayacak.
Milli Eğitim Bakanlığı, 19 Haziran 2020 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan düzenlemeyle, Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğini değiştirmişti. Bu değişiklikle doktora, yüksek lisans, ikinci lisans, makale gibi durumlarda öğretmenlere ek hizmet puanı verilmesi kararlaştırılmıştır.
İlgili 24 soru bulundu
"Yatılı ve/veya pansiyonlu eğitim kurumlarında belletici olarak görevlendirilen kadın öğretmenlerin hizmet puanlarına bu kapsamda fiilen görev yaptıkları her ay için 2, erkek öğretmenlerin hizmet puanlarına ise bu kapsamda fiilen görev yaptıkları her ay için 1 puan eklenir."
HİZMET BİRLEŞTİRME İÇİN GEREKLİ BİLGİ VE BELGELER
öğretmen veya yönetici olarak çalıştığına dair hizmet cetvelinin aslı ( faks ve fotokopi olmayacak ) [Özel öğretim kurumlarında ödenen prim gün sayısının 2/3'ü terfide, tamamı emeklilik süresinde ve öğretmenlik puanında (30 güne yaklaşık 1 puan) değerlendirilir.]
- Başarı belgesi alan öğretmen ek hizmet puanı
Ancak, yönetmeliğin bu maddesiyle ilgili olarak Danıştay tarafından yürütmenin durdurulması kararı verilmiştir.
görevlendirilen kadın öğretmenlerin hizmet puanlarına bu kapsamda fiilen görev yaptıkları her ay için 2, erkek öğretmenlerin hizmet puanlarına ise bu kapsamda fiilen görev yaptıkları her ay için 1 puan eklenir.
" hükümlerine göre zorunlu hizmet yükümlülüğünü yerine getiren öğretmenlere hizmet alanı için öngörülen puan dikkate alınarak azami çalışma sürelerinin üzerinde geçen ilk yıl için %25, ikinci yıl için %50, üçüncü ve sonraki yıllar için %100 artırımlı hizmet puanı verilmektedir.
yürütülmesinde belletici olarak görevlendirilen öğretmenlere her belleticilik görevi için 4 saat ek ders ücreti ödenir. Bunlardan 24 saat süreyle nöbet tutanlara ilave olarak 2 saat daha ek ders ücreti ödenir.
118 BELLETİCİLİK % 25 FAZLA : Özel öğretime muhtaç öğrencilerin eğitim ve öğretim gördüğü kurumlarda, yatılı ve pansiyonlu okullarda öğrencilerin yeme, yatma, dinlenme, eğitim-öğretim ve benzeri hizmetlerinin yürütülmesinde belletici olarak görevlendirilen öğretmenlere her belleticilik görevi için ödenecek ek ders ...
g) Hafta sonu belleticilik görevi yanında DYK görevi de olan öğretmenlere iki görevi de fiilen yapmaları durumunda, iki görev içinde ayrı ayrı ücret ödenebilecektir.
Belletmen öğretmen ne demek sorusu, eğitim kurumlarında etüt ve ders zamanlarını kontrol eden kişi, olarak yanıtlanabilir. Öğrencilerin okul dışı zamanlarını planlayan kişilere verilen mesleki bir unvandır. Gözetmen öğretmen anlamına gelen bu unvan, okul yurtlarında ders dışı etkinlikleri düzenler.
MADDE 7- Nöbetçi belletici öğretmenlerin tamamı 24 saat süre ile nöbet tutarlar.
Puan aylık olarak verilir. 1 nöbet de tutsanız 8 nöbet de tutsanız erkekler için 1, bayanlar için 2 puan verilir. Ekim ayında hiç nöbet tutmazsanız ekim ayı için puan alamazsınız.
Taslağa göre öğretmenler, aynı eğitim kurumunda en fazla toplam 8 yıl görev yapabilecek. 8 yılını dolduran öğretmenler ders yılının sonunda en fazla 2 ay içinde il içinde tercihte bulunacak.
Zorunlu doğu görevi, öğretmenlerin mesleki deneyimlerini artırmaları, farklı kültürel ortamlara uyum sağlamaları ve öğrencilere daha geniş bir perspektif sunmaları amacıyla uygulanmaktadır. 2023 yılında zorunlu doğu görevi sınıf öğretmenleri için 2 yıldır.
1) 4 üncü hizmet alanındaki eğitim kurumlarında en az 5 yıl, 2) 5 inci hizmet alanındaki eğitim kurumlarında en az 4 yıl, 3) 6 ncı hizmet alanındaki eğitim kurumlarında en az 3 yıl, çalışmakla yükümlüdür.
Madde 6- (1) Üstün Başarı belgesi, üç defa başarı belgesi alan personele verilir.
işini layıkı ile yapan öğretmenleri sevindirmeyen ödüldür. 3 defa başarı belgesi alan memur üstün başarı belgesi ile ödüllendirilir. para ödülü verilip verilmeyeceği ise mülki idari amirlerinin (valilerin) önerisi üzerine şekillenir. yani bu belgelere istinaden bir para ödülü alınacak diye bir şart yok.
Başarı Belgesi, Üstün Başarı Belgesi ve Ödül belgesi olan öğretmenler aldıkları ek puanlarla norm fazlası olmaktan kurtulacaklar ama Teşekkür Belgesi, Takdir Belgesi ve Aylıkla Ödül Belgesi olan öğretmenler ise ek puan alamayacakları için norm kadro fazlası olacaklardır.
Aşağıdaki işlem adımlarını takip ediniz. 1) MEBBİS 2) e-Personel Modülü 3) İlgili öğretmenin TC kimlik numarası ya da adı-soyadı personel arama ekranına yazılarak bilgi ekranlarına giriş yapılacaktır. Öğretmenin bilgilerine ait ekrana giriş yapıldıktan sonra; 4) Hizmet Puanı 5) Hizmet Puanı Hesaplama ekranı açılır.
Malum olduğu üzere, hizmet birleştirmede kişinin SSK (4a), BAĞ-KUR (4b), Emekli Sandığı (4c) kapsamında hizmetleri olabilir.
Destekleme ve yetiştirme kurslarının hizmet puanı eklenmesi nerede yapılır? Destekleme ve yetiştirme kurslarındaki hizmet puanı eklenmesi İl/İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri İnsan Kaynakları birimlerince aylık yada dönemlik yapılmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri