Benjamin çiçeği, tropikal bir bitki türü olan Ficus benjamina'nın çiçek açmış halidir. Bu bitkinin yaprakları, parlak yeşil renkte ve uçları sivridir. Çiçekleri ise küçük, beyaz ve kokusuzdur. Benjamin çiçeği, evlerde ve ofislerde dekoratif amaçlarla kullanılan bir bitkidir.
Benjamin aydınlık alanları sevse de güneş ışınlarını direk almayı sevmez. Evlerde bakılan Benjamin, düşük ışık koşullarına dayanıklıdır. Çok fazla ışık almasa da yaşayabilir. Koyu yeşil yapraklı olan Benjaminler kapalı alanlar için daha uygundur.
Benjamin bitkisi bir çok kişi tarafından tercih edilen bir iç mekan bitkisidir. Hem evlerin hem de işyerlerinin ofislerin en güzel yerlerini süsler ve bulunduğu ortama otantik bir hava katar. Benjamin (Ficus) bitkisi normalde tabiatta doğal yaşam alanlarından kocaman 30 metreye kadar büyüyebilen heytbetli bir ağaçtır.
Benjamin çiçeği, ev ve ofislerde dekorasyon için sık sık tercih edilen, yemyeşil, canlı yapraklarıyla son derece dikkat çeken bir bitki türüdür. Çiçeğin anavatanı Asya ve Avustralya'dır.
İlgili 41 soru bulundu
Mis kokusu doğal şekilde alanın daha hoş kokmasına imkan tanır. Diğer yandan yüksek sesi emmesi ile bilinen Benjamin bitkisi, aynı zamanda motivasyon arttırıcı bir etki oluşturmaktadır. Hafızayı güçlendirir ve birçok farklı hastalığa karşı da korur. Özellikle kış aylarında soğuk algınlığına karşı etkilidir.
Genellikle yeşim bitkisi, şanslı bitki, para bitkisi veya para ağacı olarak bilinen Crassula ovata, Güney Afrika'nın KwaZulu-Natal ve Doğu Cape eyaletlerine ve Mozambik'e özgü küçük pembe veya beyaz çiçekleri olan etli bir bitkidir; dünya çapında bir ev bitkisi olarak yaygındır.
Oldukça hassas bir çiçek olan Benjamin, kırılmaya ve yaprak dökmeye oldukça elverişlidir. İç mekanları renklendiren Benjamin bitkisi doğru bakıldığı takdirde yıllarca sağlıklı bir şekilde yaşar.
Benjamin bitkisinin çoğaltılması nispeten kolaydır. Kök oluşumu için gübre gerektirmez. Ayrıca ilkbaharda dallar ve tohumlar ekilerek dikimi gerçekleştirilir. Toprağa dikildiğinde ağaç çiçek açar ve tozlaşmadan sonra çiçekler kırmızı meyvelere dönüşür.
Meyve Yenilebilir, Ancak Bitki Genellikle Meyvesi İçin Yetiştirilmez. Yapraklar Işıktaki Küçük Değişikliklere Çok Duyarlıdır. Döndürüldüğünde Veya Yerini Değiştirdiğinde, Yapraklarının Çoğunu Bırakarak Ve Yeni Işık Yoğunluğuna Uyarlanmış Yeni Yapraklarla Değiştirerek Tepki Verir.
Köklerin fazla suya maruz kalması çürümeye yol açar ve bu gibi durumlarda kök, gövde ve yaprağa su taşıyamadığı için yapraklarda sararma görülmeye başlar. Bu yüzden yaprak sararması görülen bitkilere daha fazla su vermek bitkinizin ölmesine neden olacaktır.
Benjamin ağacı uygun koşul ve iklim şartlarında 35 metreye kadar büyüyebilmektedir. Ama iç mekânlarda boyu 3 metreyi geçmez. Benjamin ağacının anavatanı güney ve güneydoğu Asya'dır.
Ortam ısısı; Benjamin bitkilerinde çok önemlidir. Eğer ortam ısısı 10 derece ve 10 derecenin altına düşmeye başladıysa bitki bu ısıdan etkilenir ve yapraklarını dökmeye başlar. Benjamin bitkisini koyduğunuz ortam; hava akımını yoğun olduğu yer ise bitki bu durumdan etkilenir ve yapraklarını dökmeye başlar.
Dallanıp budaklanma yapmayan bu bitki çok nadir dipten sürgün verir. ⏩ Araceae familyasından olan Dieffenbachia 200 kadar türe sahiptir. ⏩ Bitki zehirli bir tür olduğundan, öz suyunun elinize bulaşması halinde ellerinizi bol suyla yıkamalısınız.
Benjamin çiçeğinin sulanması
Benjamin çiçeği sulama açısından sizi zorlamayan ve kolaylık sunan yapısı ile biliniyor. İlkbahar mevsiminde toprak ve saksı değişimi yaptıktan sonra sulama işlemi yapabilirsiniz. Toprağın nemini kontrol ederek uygun zamanlarda eşit bir şekilde sulayabilirsiniz.
Yapılması gereken çiçeğin mutlu olacağı aydınlık bir yer seçmek, çok ayak altında olmasını engellemek ve hafta 1-2 kez sulamak. Çiçeğin saksı değişimini gerekmedikçe 2 yıla bir yapmanızı öneririz. Saksı seçimizin olduğundan hep bir boy büyük olmalıdır. Ficus Benjamin yaklaşık 2,5 metreye kadar uzayabilir.
Hamur işlerinin vazgeçilmezi kuru mayadır. Çiçek ve bitkilerin kısa zaman içinde sağlıklı ve canlı görünmesine yardım eder. Bu durum için tek yapmanız gereken; üç litre suya bir yemek kaşığı kadar kuru maya ekleyerek harmanlamak ve üretilen suyla çiçekleri sulamak.
Diğer çiçek türlerinde olduğu gibi Benjamin çiçeğini de yetersiz suladığınız zaman bitkinizin kurumasına neden olabilirsiniz. Çok sulama yaptığınız zaman ise bitkinizin yapraklarının dökülmesine neden olabilirsiniz.
Un biti veya yaprak biti yaprakların yapış yapış olmasına neden olan yaprak zararlılarındandır. Bitkinin özsuyunu emerken salgıladıkları madde yapışkanlığa neden olur. Yapraklar parlak ve yapışkan bir görünüm alırken bu durum gittikçe yayılabilir ve bitkiniz istila edilebilir.
Uzun cevap: Çoğu kesme çiçek normal koşullar altında bir iki hafta yaşar. Fakat “vazo ömrü” büyük oranda çeşitlilik gösteriyor. Genetik tabii ki büyük role sahip ama bitkinin nasıl yetiştirildiği ve kesildiği de önemli. Kesilme anında bitki sapında depolanmış şekerler ve nişastalar bulunuyor.
Barış çiçeği yılda iki defa, ilkbahar ve sonbahar aylarında çiçek açar. Yeterli güneş ışığı almayan barış çiçekleri, çiçek açmaz.
Uzun ömürlü çiçek çeşitleri arasında en öne çıkanlar ; gelincik çiçeği, ezan çiçeği, çan çiçeği, ekinezya çiçeği, kasımpatı çiçeği ve haseki küpesi olarak sıralanabilir. İlk olarak çan çiçeğini inceleyelim.
Mor çiçekleri ile oldukça ün kazanan safran çiğdem çiçeği, nadir bulunan bir tür olduğu için listenin başında yer alıyor.
Aşkın, sevginin sembolü olan gül, dünyanın en güzel çiçeği olarak kabul edilir.
*Lale Çiçeği Anlamı
Lale çiçeği zarif, asil ve aşk anlamını ifade eder. Lale çiçeği insanlara rahatlık hissi uyandırır. Gururlu çiçek olarakta adlandırılabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri