Benzin filtresi yakıtta bulunan toz ve partiküllerin motora gitmesini engeller. Bu partiküller motora mekanik hasar vererek motorun yıpranmasına yol açar. Benzin filtresinin değişmemesi aynı zamanda motorda performans kaybında da yol açacaktır. Filtre tıkandığı zaman motora giden yakıtta kesilme meydana gelir.
Benzin filtresi arızası, aracın verimsiz çalışmasına ve hatta hiç çalışmamasına neden olabilir. Benzin filtresi bir aracın en önemli parçaları arasında yer alır. Benzin filtresi arızası, aracın verimsiz çalışmasına ve hatta hiç çalışmamasına neden olabilir.
Boru hattı tıkanır ve motor ateşleme yapamaz. Yakıt filtresi tıkanırsa araç stop edebilir. Rölantideyken sorun yaşanır. Araç tekleme yapabilir.
İlgili 33 soru bulundu
Yakıt pompası gerekli yakıtı ve basıncı motora iletmezse motor düzgün çalışmayacaktır. Düşük yakıt basıncı, çalıştırmada, hatalı ateşlemede, rölantide, hatalı ateşlemede ve durmada zorluklara neden olur. Yakıt enjeksiyonlu motor, yakıt basıncına ve hacmine çok duyarlıdır.
Genellikle yakıt filtresini her 30bin ya da 40bin kilometrede bir değiştirmek gerekmektedir. Eğer bu kilometre değeri tamamlanmamış olursa o zaman da filtresinin her 2 yılda bir değiştirilmesi gerekir. Benzin filtresinin düzenli olarak değiştirilmesi motorun ömrünü uzatmaya yardımcı olacaktır.
Ya ateşleme yapılmıyor ya da benzin motora ulaşmıyordur. Benzin pompasının çalışıp çalışmadığını, sessiz bir ortamda kontağı açarak ve dinleyerek anlaşır. Aracın arkasından uğultu gibi kısa süreli bir ses gelmesi gerekmektedir.
- Benzin pompası, aracın arka koltuğunun altında bulunan bölmeden çıkarılmalıdır. - Ardından benzin pompasının filtresi sökülmeli ve filtre, aerosol gibi bir temizleyici ürün ile temizlenmelidir.
Yakıt filtresini tıkanması çok sık karşılaşılan bir durumdur. Buna sanayi jargonunda filtre şişmesi de denebilir.
Tıkalı Hava Filtresi Belirtileri
Yakıt tüketiminin normalin üstünde olması Motor sesinde oluşan değişiklik. Motor arıza lambasının sürekli yanması Motor performansının fark edilecek boyutta azalması
Tıkalı bir mazot filtresi, yabancı maddelerin yakıt yoluyla motora akmasını engelleyemez ve zamanla aracın pompa, enjektör ve motorunda kalıcı hasarlar oluşmasına sebep olur.
Araçlarda filtreler çok önemli bir işleve sahiptir. Polen filtresi, yağ filtresi, benzin filtresi, yakıt filtresi, hava filtresi gibi parçalar, süzme, temizleme gibi bir işlevle ilgili parçaların sorunsuz çalışmasına ve uzun ömürlü olmasına yardım eder.
Tıkalı bir mazot filtresi, yabancı maddelerin yakıt yoluyla motora akmasını engelleyemez ve zamanla aracın pompa, enjektör ve motorunda kalıcı hasarlar oluşmasına sebep olur.
Filtre, rutin bakım sırasında değiştirilir. Bu görüşmeler markaya göre 10.000 km ile 30.000 km arasında veya 1 yıl arasında değişmektedir. Rutin bakımlar yetkili serviste yapıldıysa bu servisler orijinal yedek parçalar kullanılarak yapılmıştır.
kontrollü ortak yakıt sisteminin aşınan bir parçası olan yüksek basınç yakıt pompası ve ona hareket veren itici fincanı (febi no: 37162) inceliyoruz. Bu parçalar hasar aldığı veya aşındığı zaman motor sesi artışı, motor performans kaybı, düzensiz çalışma ve tekleme belirtileri görülebilir.
ELO LPG - Benzin Pompası Rölesi, benzin pompasını sadece ihtiyaç duyulduğu zamanlarda çalıştırarak, aşırı ısınmadan ve/veya yıpranmadan kaynaklanan arızaların önüne geçer.
Seyir halindeyken aracın çekiş gücünün ve performansının düşmesi veya egzozdan siyah duman gelmeye başlaması gibi durumlar da EGR valfinin doğru çalışmadığının göstergesi olabilir. Araç performansını yükselten EGR valfinin kirlenmesi ya da arızalanması halinde, tekleme ve ani hızlanma sorunları olabilir.
karburatöre giden benzin hortumunu çıkartıp ucunu körleyerek aracı lpg de çalıştırmamızdır. Bu şekilde işlem yaptıktan sonra araç lpg de çalışırken sarsıntı ve tekleme kaybolduysa benzin kesiciniz arızalı demektir değişmesi gerekir.
Gösterge yalnızca belirli pozisyonlarda düzgün çalışır: Şamandıra kısmı arızalı ise yakıtın bazı seviyelerinde düzgün çalışabilir. Örneğin, tam dolu bir depoyu yarısına kadar sağlıklı bir şekilde ölçüp daha sonra ölçümü kesebilir. Bu durumda yakıtınız yarımın altına düştüğünde çalışmayıp sabit kalacaktır.
Cevap: LPG'li araçlarda benzin pompası çalışmalı mı? Pompa çalışmaya devam etse LPG ile benzin tüketimi de olur ki bunu farkedersiniz.
Kirli veya hasarlı bir hava filtresi, aracınızın motoruna akan hava miktarını sınırlayarak daha fazla çalışmasına neden oluyor ve bu da daha fazla yakıt kullanımını beraberinde getiriyor.
Lpg kullanıcıları benzin filtresi için kilometreden ziyade senelik kullanım ömrünü baz alabilir.
Yakıt filtresi her periyodik bakımda değişen bir parça değil. Yakıt filtresi yalnızca suyu değil akaryattaki tortuları da filtreleme özelliğine sahiptir. Ne kadar iyi akaryakıt almaya özen gösterirseniz gösterin bu tortular olacaktır. Bu tortuların zamanla filtrelere zarar verebilmektedir.
Yakıt filtresi, yağ filtresi, polen filtresi ve hava filtresi olmak üzere dört temel araba filtresi bulunur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri