Her yakıt türünün farklı bir ömrü vardır. Genellikle benzinin ömrü 3 ile 5 ay arasındadır. Dizel yakıtların ömrü ise, 6 ile 12 ay arasındadır. Ancak kullandığınız yakıtın ne kadar eski veya ne kadar yeni olduğunu söylemek oldukça zordur.
DEpo kapağın kapalı olduğu sürece sorun olmaz. Boş kalmasından çok daha iyidir.
Uzun süre bekleyen benzinde ateşleme olmaz. Sadece bu kadar. Depoya ya yeni yakıt eklersiniz, araç biraz vuruntulu çalışır ya da depo boşaltılır yerine yeni yakıt koyarsınız sıkıntısız çalışır motor.
Kısacası benzin, güvenli depolama koşullarından çıkartıldığı an bozulmaya başlar. Bir analiz yapmadan tam olarak bozulma süresinin ne olacağını belirlemek zor olsa da, bir aracın deposunda uzun bir süre bekledikten sonra istediğiniz performansı göstermeyeceğini rahatlıkla söyleyebiliriz.
Merak ettiğim konu şu uygun şartlarda (Plastik ya da Metal benzin bidonlarında) benzin ne kadar süre saklanabilir. Biz 1.5 ay hava almadan bekleyen plastik bidonda bekletip kullanmıştık bi problem çıkmadı. Aynı şekilde 1 aydır güneş ışığından uzak soğuk yerde bekleyen 1 bidon daha var biz öyle depoluyoruz.
İlgili 39 soru bulundu
Benzin depoda da dursa açıkta da dursa nispi olarak buharlaşma olur. Amiyane tabirle uçar yani.
Benzin ve diğer yakıtlar son derece alev alıcı olan buhar salar ve bu yüzden çok dikkatli hareket edilmesi gerekmektedir. Evde yada iş yerinde yakıtların depolanmalarıyla ilgili yasal düzenlemeler ilgili makamlardan mutlaka öğrenilmelidir. Yakıtların konulduğu konteynırlar saklama amaçlı tasarlanmış olmalıdır.
Benzin yeterli kalitede plastik bidonlarda da saklanabilir, taşınabilir. Benzin veya herhangi bir yakıt türü (LPG dahil) düzgün depolandığında patlamaz. Ayrıca benzin bidonunda firar olması benzini belli bir süre sonra bozacaktır. Benzin buharı kaçıp yanma kalitesini etkileyecektir.
Korozyon: Yakıt deposu, zamanla korozyona uğrayabilir ve çürüyebilir. Bu durum, yakıt deposunda deliklerin oluşmasına ve yakıt sızıntılarına neden olabilir. Eğer korozyon önlenemezse yakıt deposunun değiştirilmesi gerekir.
Ya benzine dayanıklı bidon al ya da cam şişe kullan. Normal plastikler benzinde çözünür, hem kendini hem benzini bozar.
Günümüz araçları, lpg ile kullanılsa dahi ilk çalıştırma benzinde gerçekleştiği için aracı devamlı benzinde kullanmak bir sorun oluşturmayacaktır. Aksine motor için oldukça iyi olacaktır. Ancak eski model karbüratör sistemine sahip araçlarda bulunan lpg sistemi ile birlikte araç direkt olarak lpg'de çalışır.
Diğer bir önemli husus, bidon içindeki mazotunuzun bekleme süresinini bir kaç ayı geçmemesi... Beklemiş mazot/yakıt iyi değildir, oksidasyona uğrar.
Yüzeydeki ince tabaka benzinin ya da sabun köpüğünün yüzey kalınlığına bağlı olarak farklı renkleri soğurur ve bu da renk farklılığını meydana getirir yani farklı katmanlardaki ışınlar farklı dalga boylarında oldukları için çarpıştıklarında girişim yaparlar ve rengarenk olma durumu bu karmaşadan meydana gelir.
*İyi bir benzin kullanıyorsanız motorunuzun rölanti sesi son derece sağlıklı çıkacaktır. *Kaliteli bir benzin kullanıyorsanız yokuş iniş ve çıkışlarında aracınız sessiz bir şekilde çalışacak ve çok zorlanmayacaktır. *Benzin beklediğinizden daha kısa sürede tükenmez.
Yakıt deposu, yoğun bir yakıtın olduğu ve genellikle 45-65 litre arasında bir alandır. Bu alanda bulunan yakıt fazla olacağı için yakıt deposu ağzının yarım açık olması ile benzin kokusunu koklamanıza neden olacaktır.
Depoyu fullemek zararlı mı? Yani deponun mantığına bakınca yakıt içinde dursun diye üretildiği açık. Aracın deposunun dolu olması genellikle aracın hiçbir yerine zarar vermez.
Örneğin, havanın serin olduğu günlerde veya sabah saatlerinde benzin almak daha iyidir. Çünkü hava serinken benzin soğuk nedeniyle sıkışmış formda olduğundan buharsız olarak satın alınır. Bu da aynı miktar paraya daha fazla litre benzin almanızı sağlar.
benzının oktanı düşer yanıcı özellıgı azalır. ilk çalıştırmada zor alır,belkı çalışmaz. İçine yağ veya herhangi bir madde karıştırılmamışsa bozulmasına imkan yoktur...
Bugün ispatlanmış kullanılabilir petrol rezervleri 1189 milyar varil ve doğal gaz rezervleri 2,7 trilyon m3'tür. Mevcut global tüketim trendleri dikkate alındığında, petrol rezervlerinin ömrü 41 yıl, doğal gaz rezervlerinin ömrü 67 yıl olarak öngörülmektedir.
Ambulanslar bu sene petrol ofisiyle anlaştı. Tüm yakıtlarımızı petrol ofisinden alıyoruz. 15 yıllık çalışma hayatım boyunca farklı benzin istasyonlarıyla anlaşma sağlandığı için yakıtımızı aldığımız her benzin istasyonu personeli yıllardır yakıt fişini ambulansa getirir.
Yakıtlar sıcak havada genleşir. Dolayısı ile de yakıt almak istediğiniz zaman genelde soğuk havaları tercih edin. Yazın soğuk havayı bulmak pek mümkün olmadığından akşamları yakıt almaya özen gösterebilirsiniz. Böylece sıcak havada alacağınızdan az da olsa daha fazla yakıt alırsınız.
şişe vb. kaplarla ya da açıktan yakıt alımı ve satımı yasaklanmıştır.
Mazotun son kullanma tarihi yoktur bekleyen mazotun rengi değişir kalitesi artar. Benzin öyle değildir 6 ay sonra kullanılamaz hale gelir tortu yapar dıştan takma motorlardaki arızaların sebebi budur. Mazottan korkmayın.
Sıcaklık -20 derecenin altına düştüğünde dizel yakıt, -40 derecelerde ise benzin donar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri