Benzin filtresini ne zaman değiştirmek gerektiği bilgisini aracınızı bakıma götürdüğünüzde öğrenebilirsiniz. Yaygın bir bilgiye göre 2 periyodik bakımdan birinde benzin filtresi yenilemesi yapılmalıdır. Bu açıdan periyodik bakım ayrıca önemlidir. Benzin filtreleri hassasiyetlerine göre değerlendirilirler.
Benzinli araçlarda bujiler, marka ve malzemeye bağlı olarak bir veya iki servis aralığında değiştirilmelidir. Ancak LPG ile çalışan araçlarda oktan artışından dolayı bujilerin ömrü kısalmaktadır, bu nedenle filtreler kontrol edilmeli ve gerekirse değiştirilmelidir. Her servisten sonra hava filtreleri değiştirilir.
Tıkalı bir mazot filtresi, yabancı maddelerin yakıt yoluyla motora akmasını engelleyemez ve zamanla aracın pompa, enjektör ve motorunda kalıcı hasarlar oluşmasına sebep olur.
Bu nedenle de yakıt filtrelerinizi düzenli periyotlarda değiştirmeniz tavsiye edilir. Değişim süreci genelde her 30.000-40.000 kilometrede bir ya da iki yılda bir şekilde belirlenmiştir. Bu süre zarfında aracınızın yakıt filtresi çeşitli nedenlerden ötürü arıza da verebilir.
Teklemeler ve rölanti sorunları ortaya çıkabilir. Özellikle sabahları ilk çalıştırmanızda geç çalışma gibi sorunlar yaratabilir. Bu geç çalışma sorunu gün içinde başka çalıştırmalarda da görülmeye başlayabilir. Çok uzun süreler değiştirilmeyen yakıt filtresi artık görevini yerine getirememeye başlayabilir.
İlgili 18 soru bulundu
Yakıt filtrenizi her 30.000 ila 40.000 km veya iki yılda bir değiştirmelisiniz. Ayrıca rutin bakım aralıkları boyunca filtrenizin kontrol edilmesine de özen göstermelisiniz.
Tıkalı bir mazot filtresi, yabancı maddelerin yakıt yoluyla motora akmasını engelleyemez ve zamanla aracın pompa, enjektör ve motorunda kalıcı hasarlar oluşmasına sebep olur.
Öncelikle içten yanmalı motora sahip araçların hemen hepsinde bulunan bir parçadır.
Yakıt filtresi yakıt tüketimini etkilemektedir. Araç motorunuz temiz bir filtrede daha saf yakıt alacağı için hem performansını hem de cebinizi etkileyecektir. Tıkalı bir filtre kullanmak yakıt sisteminizi gereksiz yere zorlayacaktır.
Genellikle yakıt filtresini her 30bin ya da 40bin kilometrede bir değiştirmek gerekmektedir. Eğer bu kilometre değeri tamamlanmamış olursa o zaman da filtresinin her 2 yılda bir değiştirilmesi gerekir. Benzin filtresinin düzenli olarak değiştirilmesi motorun ömrünü uzatmaya yardımcı olacaktır.
Kirli veya hasarlı bir hava filtresi, aracınızın motoruna akan hava miktarını sınırlayarak daha fazla çalışmasına neden oluyor ve bu da daha fazla yakıt kullanımını beraberinde getiriyor.
-Öncelikle yakıt filtresinin kontrolleri yapılır. -Ardından filtreye gelen / giden boru sökülür. -Son olarak sökülen parçanın yerine yenisi takılır. -İşlemlerin bitmesinin ardından aracınız test edilir.
Yakıt filtresi, yağ filtresi, polen filtresi ve hava filtresi olmak üzere dört temel araba filtresi bulunur.
Benzin Filtresinin Tıkandığı Nasıl Anlaşılır? Vitesi boşa aldığınızda sürekli olarak araç stop eder. Araç çalıştırırken motor zorlanır. Motor yağ filtresi değişimi gibi benzin filtresi değişimi için de Otopratik mağazalarına uğrayabilirsiniz.
Benzin filtresi, benzinde bulunan partiküllerin tutulmasını sağlar. Bu sayede toz ve kir gibi partiküller tutulur ve bu partiküllerin motora gitmesi engellenir. Benzin filtresi, motora benzinin girdiği yerde bulunur. Filtrenin temiz olması, partikül tutma kapasitesini artırmaya yardımcı olacaktır.
Yakıt filtreleri, yakıt sistemleri ve motorlar için çok tehlikeli olan partiküllerden yakıtın temizlenmesini sağlar. Bu neden ile araçların ayrılmaz ve vazgeçilmez parçaları arasında yer alır. Yakıt filtresi, yakıt sistemine girmeden önce kiri, tozu ve kalıntıları toplar.
Tıkalı Hava Filtresi Belirtileri
Yakıt tüketiminin normalin üstünde olması Motor sesinde oluşan değişiklik. Motor arıza lambasının sürekli yanması Motor performansının fark edilecek boyutta azalması
Motor yağı değişimi sırasında filtrenin de değiştirilmesi önerilir. Motor tipine, aracın kullanıldığı iklim ve koşullara göre değişmekle birlikte genel olarak bir süre söylemek gerekirse yağ filtresinin motor yağı ile birlikte 1 yıl veya 10.000 – 15.000 kilometrede bir (hangisi önce dolarsa) değişmesi önerilmektedir.
Yakıt filtresinin su haznesinin dolması durumunda yollanan yakıt filtresinde su var uyarısı görüldüğünde haznedeki suyun boşaltılması gerekir. Bazı filtrelerde dolan suyun boşaltılması için elektronik bir valf bulunur. Bu uyarı sisteme düştüğünde sistem çalışır ve su otomatik olarak boşaltılır.
Yakıt pompası gerekli yakıtı ve basıncı motora iletmezse motor düzgün çalışmayacaktır. Düşük yakıt basıncı, çalıştırmada, hatalı ateşlemede, rölantide, hatalı ateşlemede ve durmada zorluklara neden olur. Yakıt enjeksiyonlu motor, yakıt basıncına ve hacmine çok duyarlıdır.
- Benzin pompası, aracın arka koltuğunun altında bulunan bölmeden çıkarılmalıdır. - Ardından benzin pompasının filtresi sökülmeli ve filtre, aerosol gibi bir temizleyici ürün ile temizlenmelidir.
Ya ateşleme yapılmıyor ya da benzin motora ulaşmıyordur. Benzin pompasının çalışıp çalışmadığını, sessiz bir ortamda kontağı açarak ve dinleyerek anlaşır. Aracın arkasından uğultu gibi kısa süreli bir ses gelmesi gerekmektedir.
Yakıt filtresi almış olduğunuz akaryakıtın içindeki tortuları ve suyu süzerek motora temiz akaryakıt gönderir. Aldığınız yakıt ne kadar iyi olursa olsun deponuzda zamanla tortular oluşacaktır. Bu tortuların yakıt pompası ve enjektörlere ulaşmaması için yakıt filtresi olmazsa olmazdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri