Araç üzerinden çıkan motor modelinden daha düşük bir model motor takılamaz. Bu, Türk Standardları Enstitüsü (TSE) tarafından onaylanmaz. Araçta yakıt değişimi olmaz. Benzinli motordan dizel motora, dizel motordan benzinli motora dönüşüm olmamaktadır.
Mümkün değil. Yakıt türü değişikliği yapamazsınız.
Peki, benzinli arabaya mazot koyulursa ne olur? Benzinli araca dizel koyma durumunda yakıt tutuşması çok daha zor gerçekleşir veya hiç gerçekleşmez bu durumda da motor çalışmayabilir. Yanlış yüklenen yakıt konusu benzinli araçlarda da hasara sebep olur.
Büyük olasılıkla aracınızın Vuruntu Sensörü arızalıdır (Alm. KLOPFSENSOR), bu nedenle ateşleme zamanı ayarsız olduğundan aynı silindir içerisinde iki defa ateşleme gerçekleşiyor, birincisi ısınan benzin/hava karışımının başlattığı, ikincisi de bujinin kıvılcım ile başlattığı ateşleme.
Bu nedenle benzinli araçlara dizel yakıt yüklenmesi oldukça zordur. Ancak yine de imkansız değildir. Böyle bir durumla karşılaşıldığı zaman ise araçta çeşitli arızalar açığa çıkabilir. Benzin, motorine göre çok daha hızlı tutuşan bir maddedir.
İlgili 25 soru bulundu
Komple Motor Değişimi için Yasal Kural
TÜVTÜRK araç muayenesindeki yetkili tek kuruluş olması nedeniyle; TÜVTÜRK istasyonunda ilk aşamada kroki hazırlanması gerekmektedir. Krokiler aracın ve motorun muayenesi sırasında sağlıklı ilerlenebilmesi için ehliyetli mühendisler tarafından hazırlanmaktadır.
Aracın motoru, kullanıma bağlı olarak eskimekte ve performansını düşürmektedir. Performansın canlandırılması ve yenilenmesi için rektifiye işlemleri yapılmaktadır. Bu işlemler sayesinde araç, eski performansına kavuşmaktadır.
Motor Beyni Değişince km Sıfırlanır Mı? “Motor beyni değişince kilometre sıfırlanıyor mu?” sorusunun cevabı hayır. Kilometre sayacı motora bağlı değildir ve bu nedenle motorun değiştirilmesi kilometreyi sıfırlamaz.
Arabanın dizel mi yoksa benzinli mi olduğunu anlamak için debriyaj ve gaz pedalı size referans olabilir. Benzinli araba ile sadece debriyaj ile kalkmaya çalıştığınız zaman araç çok daha fazla titrer hatta bazen stop edebilir. Dizel araçta ise, sadece debriyaj kullanarak kalkışı gerçekleştirebilirsiniz.
Mazottaki biriken su ise yakıt filtresinden geçerken hazneye daha fazla suyun filtrelenmesine sebebiyet verir. Yakıt sisteminde su bulunması pompaya ve enjektörlere zarar verir. Bu sebeple de yakıtların içine karışan suyun ayrıştırılması için araçlarda özel bir parça bulunur. Bu parça yakıt filtresidir.
Birbiri ile muazzam derecede uyumlu çalışan bu mekanik aksam yağsız kalırsa pistonlar rahat hareket edemez hale gelecek ve kısa bir süre sonra motora yapışacaklardır. Eğer araba motorunun yağsız kalması durumu uzar ve motor çalışmaya devam ederse silindir kapağı hasar görebilir ve piston yerinden çıkabilir.
Motor rektefiye işlemleri genelde 1 hafta sürerken bu tercih ettiğiniz teknik servisin durumuna göre dee değişiklik gösterebilir.
Kilometrenin orjnal olduğunu anlamanın en kesin yolu, aracı bir elektronikçiye götürmektir. Kilometre düşürme işlemi, gösterge paneli üzerindeki chip'i kandırmak yolu ile yapılmaktadır. Yani bir aracın gösterge paneli arıza yapsa da yenisi veya çıkması ile değiştiğiniz takdirde aracın kilometresi orjinal kalacaktır.
Bir aracın motor ömrü kaç km? Geçmişte 150.000 km seviyelerinde olan araç motor ömrü günümüzde benzinli araçlar için 300.000 kilometreyi aşarken dizel araçlar için de 500.000 kilometre seviyelerin görmekte. Öyle ki kimi dizel araç motorlarının 1 milyon kilometreyi devirdiği de görülmekte.
Araç motor tadilat projesi alındıktan sonra tüvtürk araç tadilat muayenesi yapılması zorunludur, tüvtürk'ten araç tadilat muayenesi yapıldıktan sonra araç ruhsat değişimi yapmak için ruhsat değişimi yapmak zorunludur. Notere başvuru yapılarak ruhsat değişimi yapılarak yeni motor numarası ruhsata işlenmiş olur.
Motosiklet Rodaj Aşamasında Çok Yakar Mı? Motosiklette rodaj sürecinde dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, aracı düşük devirde kullanmak olabilir. Bu sayede yakıt tasarrufu da sağlanmış olur. Genel olarak bakıldığında rodaj aşamasında motosiklet yakıt tüketimi söz konusu değildir.
Yeni motorun ruhsata işletilebilmesi için satın almış olduğunuz çıkma motorun belgesi ile aracı Tüvtürk muayene istasyonuna götürüp göstermeniz ve sonrasında yeni ruhsatınızı çıkartmanız gerekir.
Sandık motor değişiminin ruhsata işlenmesi için motor alınan yerden fatura almak yeterlidir. Faturanın alınmasının ardından gümrük vergisi, işçilik ücreti ve motor ücreti gibi ödemeler yapıldıktan sonra resmi belgeler ile vergi dairesine gidilir ve cüzi bir miktar karşılığında motorun kayıt işlemi tamamlanır.
Motoru yenilenen araç, oto ekspertize danışılarak, işinde bilgili ve tecrübeli kişilerden bilgi tavsiyesinde bulunularak satın alma işlemi yapılabilir. Burada bilgisine güvenilir, görüşüne önem verilir bir oto ekspertizle anlaşmak gerekir.
Ülkemizde motosiklete "motor"dendiği için , gerçek anlamdaki motor belirtilmek istendiğinde motosiklet ile karışmaması için için "kelle motor" tabiri kullanılır.
Benzinli Araçların Motor Ömrü Ne Kadardır? Benzinli motorlu araçların motor ömürleri dizel motorlara göre biraz daha uzun olsa da, gerekli bakım yapıldıysa aralarında çok fazla fark yoktur. Doğru kullanıldığında, benzinli araçlar 500.000 ila 600.000 kilometre yol kat edebilir.
Motor üflemesi, segmanların aşınması nedeniyle araçtaki motorun yeterince basınç oluşturamamasıdır. Motor üflemesi kişisel araçlarda olduğu gibi Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama işi yürüten firmaların araçlarında da meydana gelebilen bir sorundur. Motor patlama anında yeterli basıncı sağlayamadığı için üfler.
Rektifiye Zararlı Mıdır? Profesyonel kişiler tarafından yapılacak olan motor rektifiye işlemi için herhangi bir zararlı durum söz konusu değildir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri