200 bar basınçlı su üreten pompa mevcuttur. Tetikli güvenlik sistemi mevcuttur. Sistem çalışsa bile tetiğe basılmadan motor ve pompa devreye girmez. 90 Lt'lik tank kapasitesi vardır.Çalışma basıncı 5 bar'dır.
Ortalama 150 bar basınca sahip su, kısa mesafede vücuda temas ettiğinde kemik kırılmasından ciltte yırtılmaya, damar parçalanmasına ve delik açılmasına kadar birçok ağır yaralanmaya yol açabilir.
Basınçlı yıkama makineleri fazla su tüketiyor gibi gözüksede standart hortumla saatte 3000 litre su harcanırken makine ile ortalama 500 litre su harcanır – %80 su tasarrufu sağlanırken daha hızlı ve etkin temizlik yapılmış olur.
Su basıncının şiddetine ve aracın boyasının yaşına/dayanıklılığına göre su yakından tutulduğunda deformasyonlar gözlemlenebiliyor. Özellikle küçük taş izlerinin veya boya kalkmasının olduğu alanlarda çok dikkatli olmak gerek.
Oto yıkama işletmelerinde araba yıkama makinesi olarak kullanılan basınçlı yıkama makineleri genellikle 200 barlık oto yıkama makineleridir. Büyük araç yıkama ve iş makinesi yıkama işlemlerinde ise 250-300 barlık makineler tercih edilmektedir. En çok tercih edilen makine ise HC 200 barlı modeldir.
İlgili 16 soru bulundu
Pompa basınç ayarı basınç ayar regülatörünün ayar vidasını (+) ve (-) yönlerinde çevirmek suretiyle yapılır. Ayar vidasının altındaki kontra somonu gev ettikten sonra (-) yöne çevrilerek dü ürülür, (+) yöne çevrilerek arttırılır.
Basınçlı Makinalar; oto yıkamada sektöründe, fabrika temizliklerinde ve birçok alanda kullanılmaktadır. İsteğe göre elektrikli, dizel ve benzinli modeller mevcuttur.
Köpük bütün arabaya tamamen uygulandıktan sonra ilk köpük atılan yerden başlanarak tüm araç basınçlı su ile yıkanır. Araç üzerinde hiç köpük kalmayana kadar basınçlı su ile yıkanır.
Araba Motor Tazyikli Suyla Yıkanır Mı? Basınçlı su, su hasarına ve hassas bileşenlere zarar verebileceğinden, araba motorunun yıkanması için önerilmez. Bunun yerine motor bir hortum ve yağ giderici solüsyonla yıkanmalıdır.
Farklı basınç alanlarından yüksek basınç sağlayarak suyu yukarılara sevk eden yapısıyla, mevcut olan bölgeden daha uzaklara taşıyan borularla birlikte sağlıklı ve verimli bir çalışma gerçekleştiren yüksek basınçlı su pompaları diyafram kısmına dolan basınçlı hava ile çalışmaktadır.
Bir araç için ortalama 200 litre su tüketilir. Basınçlı sistemlerde de araç için ortalama 60 litre ila 80 litre miktarında su tüketilir. Çalışan, suyu aracın üzerine yöneltmekle sorumludur.
Araç yıkama sıklığının; arabanızın kirlenmesine, mevsim koşullarına ve daha birçok nedene bağlı olmakla beraber ortalama olarak 2 haftada bir olması gerekmektedir. Kışın, havaların genelde yağışlı olmasından dolayı daha az yıkamanız gerekebilir.
Keser hocam. Sadece su ile kesebildiği gibi, abrazif aşındırıcılarla çalışan su jetleri de var. Aman arkadaşlar çok dikkat edin elinize ayağınıza. Adamlar tazyikli suyla demir kesiyor.
Oto yıkama maliyetleri arsa, ekipmanlar ve bina inşaatını kapsar. Bazı işletme sahipleri aşağı yukarı 25.ooo TL'lik başlangıç sermayesi ile işe başlarlar. Ancak bu fiyata sadece inşaatı hazır oto yıkama alanı dahildir. Aksi takdirde arsa ve inşaat masrafları içinde aşağı yukarı 50.000 TL'lik yatırım yapmanız gerekir.
Otomatik yıkamalarda fırçalar uzun bir süre değiştirilmiyor, sertleşiyor ve daha kötü çizmeye başlıyor. Fırça yeni olduğunda da fırçaların içine birikmiş olan çamurun boyayı çizme riski var.
Oto hava kompresörleri lastik basıncını ayarlamak için kullanılır.
Ülkemizde oto yıkama hizmeti veren istasyonlarda kullanılan tazyikli suyun basıncı ise genellikle 2000-2200 PSI civarında oluyor, bu da ortalama 150 bardır. Oysa bunun 130 bar civarında yani 1900 PSI olması gerekir. Daha yüksek basınçla püskürtülen su aracın boyasına, plastik bazlı aksamına, lastiklerine zarar verir.
Teknik olarak yeterli bilgiye sahip olmayan kişiler tarafından yapılması durumunda motor temizliği araca ciddi zararlar verebilmektedir. Bu nedenle sürücüler tarafından motorun yıkanması önerilmez. Temizlenmek yapmak zorunda kalındıysa da basınçlı su ya da sıcak su kullanılmamalıdır.
Motosikletlerin en kirli yanı tabii ki de jantlarıdır. Jantların temizliği motosikletin bakımlı görüntüsünü ön plana çıkarır. Pratik ve zahmetsiz bir temizlik için Asperox Sarı Güç ultra yağ ve kir çözücü, motosikletinizin en iyi yol arkadaşı olacak.
Ilık su, araba temizliği için en uygun olandır. Önce dış temizliği, ardından iç temizliği yapmalısınız. Eğer araba yıkamak için uygun bir alanınız yoksa (garaj, bahçe vb) bu işlemi oto yıkamacılarda gerçekleştirmeniz daha uygun bir seçenektir.
Geniş bir kova içerisine bir miktar su doldurun. Yarım çay bardağı şampuan ve saç kremini ilave ederek iyice karıştırın. Arabanızın çizilmesini önlemek için sert uçlu fırça kullanmamaya özen gösterin. Yumuşak uçlu bir fırça ya da sünger yardımı ile hazırladığınız karışımı arabanıza sürün.
Bulaşık ya da çamaşır deterjanı kullanmayın
Deterjan araçtaki kiri çıkarmak için etkili bir temizleyicidir. Fakat kirlerle beraber araç yüzeyindeki koruyucu kaplamayı akıtıp aracın boya ömrünün kısalmasına neden olur. Bu nedenle aracınızı deterjan yerine otomobil şampuanı ile yıkamayı tercih edin.
Birçok oto yıkama makinesi, yüksek basınçlı su püskürtme yeteneğine sahiptir. Bu özellik, aracınızdaki inatçı kir, çamur veya lekeleri kolayca temizlemenize yardımcı olur. Yüksek basınçlı su jeti sayesinde aracınızın alt kısmındaki kirleri ve tuz birikintilerini de temizleyebilirsiniz.
Buharlı koltuk yıkama makinesi ile yapılır. Uygun yıkama aparatı ile koltuğun tüm bölümlerine jet buhar uygulanarak aynı anda vakum yapılarak koltuk kir, leke ve bakterilerden arındırılır. Oldukça iyi sonuçlar veren bir yıkama sistemidir. Sulu sistem koltuk yıkama derinlemesine temizliği garanti eden bir sistemdir.
Buharlı oto yıkama teknolojinin son ürünlerinden olan gelişmiş buharlı yıkama makineleri ile yapılan bir uygulamadır. Gelişmiş bu cihazlar herhangi bir kimyasal gerektirmeden aracınızı kusursuzca temizler. 180°C'ye ulaşan buhar sıcaklığı il yapılan temizlik ile tüm zararlı bakteri ve virüsler yok olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri