Berra ismi, Arapçada bereket kökünden türetilmiş olan bir isimdir. Anlam olarak gittiği yerlere ise, bolluk ve bereket sunan kişi anlamına gelir. Aynı zamanda bu sözcük, hayır işleyen kişi anlamına da gelir. Bu isim, doğru söz söyleyen, güvenilir kişi anlamında da sıkça kullanılır.
Berra ismi, Arapça bereket kökünden türetilmiştir. Anlam olarak gittiği yerlere bolluk ve bereket sunan kimse demektir. Bunun yanı sıra sözcük, hayır işleyen kişi anlamına gelmektedir. Bu isim, doğru söz söyleyen, güvenilir kimse manasında da kullanılır.
Pek çok kişi bu yüzden internet üzerinden Berra isminin Kur'an'da geçip geçmediğini öğrenmeye çalışmaktadır. Bera ismi Kur'an'da geçer. Üstelik Berra isminin Kur'an'daki anlamı 'Temize çıkarılmış' olarak bilinmektedir. Kur'an'da Ahzap suresi 69. ayette yer alır.
BERRA İSMİ KURAN'DA VAR MI, GEÇİYOR MU? Berra ismi Kur'an-ı Kerim'de (Ahzab Suresi 69. Ayet) geçmektedir ve Berra ismini koymak caizdir.
Serra ismi Kur'anda (Âl-i İmrân, 3/134 ve A'râf, 7/95) bu iki ayette bolluk, bereket ve saadet anlamında geçmektedir. Bolluk, ferahlık, saadet anlamına gelen Serra isminin anlamı kadar özellikleri de önemlidir. Duygusal bir kişiliğe sahiptir ve en belirgin özelliği duyguları ile hareket eden yapıda olmasıdır.
İlgili 33 soru bulundu
Latince Petra kelimesinden türeyen Pera, bu anlamda 'Sağlam, güçlü ve kararlı' anlamına da gelir. Hem erkek hem de kız çocuklarda kullanılan Tansu ismi ile aynı anlamı taşıdığı söylense de Tansu, "Şafağın aydınlattığı su gibi parlak ve temiz olan" anlamındadır. Pera isminin bir diğer çeşidi ise İbranice Peri ismidir.
Azra ismi Arapça kökenli bir kelime olarak bilinmektedir. Arapça bir kelime olmasına rağmen ise Kur'an'da geçmeyen isimler arasında yer almaktadır.
Ebî Seleme'nin adı Berre idi. Nefsini tezkiye ediyor denildi. Bunun üzerine Hz. Peygamber (asm) onu Zeyneb diye isimlendirdi.3 Demek ki buradaki çirkinlik, mananın çirkinliğinden gelmiyor.
Berra, Arapça kökenli bir isim olarak ön plana çıkar. Dilimize yerleşmiş ve Türkçede yer alan isimler arasında yer alır.
Berra, Arapça kökenli olup, çok güzel anlam taşımaktadır. Anlamının güzel olması nedeniyle ise birçok anne, baba adayının tercih ettiği isimlerdendir.
Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm) Ya'la, Bereket, Eflah, Yesâr, Nâfi ve benzeri isimlerin kullanılmasını yasaklamayı arzu etmişti. Süveyda, Sergen, Alev, Senem gibi isimlerin de bebeklere koyulması anlamları itibariyle uygun görülmemiştir.
Cüveyriye bint-i Haris, İslam peygamberi Muhammed'in eşidir. Muhammed ile evlenmeden önce adı Berre idi. Muhammed tarafından kendisine "küçük kadın, kızcağız" anlamlarına gelen Cüveyriye adı verildi. Muhammed'den yedi hadis rivayet etmiştir.
Ebu Dâvud merhum der ki:
"Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) Âsi, Aziz, Atele (şiddet, sertlik), Şeytan, Hakem, Gurâb (karga) Habbâb, Şihab isimlerini değiştirdi. Şihâb'ı Hişam, Harb'i Silm (sulh), Muzdaci'ı (yatan) Münbais (kalkan) yaptı.
Mihra isminin Türk Dil Kurumu verilerine göre anlamı hoşgörü sahibi, muhabbeti iyi, iyi niyetli ve iyiliksever, sevecen yapılı anlamlarına gelmektedir. Bunların yanı sıra Mihra ismi tutulan anlamında da kullanılmaktadır.
Bu bilgiler dahilinde, Corduene veya Karduya'yı proto-Kürt bölgesi ve Kürtlerin ataları olarak kabul görülmüş ve bu görüş bazı akademik bulgular ile desteklenmiştir.
Aynı zamanda Hazreti Muhammed'in üvey kızının adı da Berre iken, peygamberimiz onun da ismini Zeynep olarak değiştirmiştir. Berre Kuran'da hayırlı ve iyi kimse, cömertlik eden kişi anlamında da kullanılmaktadır. Aynı zamanda Berre ismi, kendi nefsini kendi temizleyen anlamında da kullanılmaktadır.
Berru isminin ilk anlamı "İlk Yağan Kar" demektir. Bu ismin ikinci anlamı "İyilik eden, çok cömert ve lütuf sahibi olan" Allah'ın 99. isminden biri (Berr)dir. Berru isminin üçüncü anlamı; " İyilik eden, iyiliği ve mükâfâtı çok olan, sözünü yerine getiren" anlamına gelir.
Anlam itibariyle ay gibi ışık saçan demektir. Bu isim, bir ayın ilk günleri için de kullanılmaktadır. Son dönemde yaygınlaşan bu isim, kız çocuklarına verilir. Miray ismi, yumuşak başlılığı, güzel huyu temsil eder.
Defne ismi, bilinen en eski yazılı kaynaklardan günümüze ulaşmayı başarmıştır. Sözcük Yunanca kökenlidir. Kaynağı Yunan Mitolojisindeki anlatılara dayanmaktadır. Bu isim yüzyıllardan bu yana saflığın ve masumiyetin simgesi olmuştur.
Bir çeşit çiçek.
1.Ay Yüzlü Güzel. 2.Lavinya bir çiçek ismidir ve "Ölüm çiçeği" manasına gelmektedir. 3.Özgürlük, hayalimdeki muhteşem sevgili anlamlarınada gelmektedir. 4.Roma mitolojisinde Lavinia, Latinus ve Amata kızıdır ve Aeneas son eşi.
İsveç kökenli olarak Türkçeye geçen Lavin ismi, son dönemlerin en popüler adları arasında yer almaktadır. Özellikle kız çocukları için kullanılan bir isim olarak öne çıkıyor. Lavin ismi 'çığ' ve 'heyelan' anlamlarına gelmektedir. Aynı zamanda Kürtçede 'güzel' olarak da bilinir.
Aren ismine ait tüm detayları derledik. Aren ismi, Farsçada parlak renkteki kum tanesi anlamındadır. Bu ifade ile kastedilen kum, çöl kumudur. Ve Aren çöl ortamında yer alan en görkemli ve parlak kum tanesinin adıdır.
12665 (1) Ashabdan biri olan Ebu Vehb b. el-Cüşemi'nin bildirdiğine göre Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) şöyle buyurmuştur: ''Peygamberlerin isimlerini kullanın, Allah'ın en sevdiği isimler; Abdullah ve Abdurrahmanıdır.
Dinen mekruh sayılan isimler de olduğunu vurgulayan Öztürk, sözlerini şöyle sürdürdü: 'Resul, Nebi, Cebrail, Azrail, Mikail, İsrafil isimleri konulmamalı, hoş değil. Samet ismi, hiç kimseye muhtaç olmayan demektir. Bu sadece Allah'a mahsus bir durumdur, isim olarak kullanılamaz.
Değerli kardeşimiz, "Muhammed" ismi çocuklara verilebilir. İsmin çocuğa ağır gelmesi diye bir durum yoktur. Ayrıca çocuğa "Muhammed!.." diye seslenildiğinde, salavat getirmek de şart değildir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri