Beton yüzeyinde serbest su kaybolunca vernik uygulamasına başlanabilir. Beton üzerine su gelmeye devam ediyorsa kür-vernik uygulaması yapılmamalıdır. Beton Cilası uygulandıktan sonra yüzeye su dökülmemeli ve başka bir malzeme ile kürleme yapılmamalıdır.
Akrilik reçine esaslı, yüksek performanslı, taş,beton,tuğa vb. yüzeylerde çok amaçlı parlatıcı ve su itici koruma malzemesidir. Tek bileşenli olmasından dolayı uygulaması kolaydır.
Kuru yağ, solvent, reçine ve tiner gibi çeşitli maddeleri içeren vernik ahşap, metal veya boyanmış tüm yüzeylere uygulanabilir. Uygulandıkları yüzeyde isteğinize göre mat ya da parlak görünüm kazandırır. Sürüldüğü yüzeyin iklim şartlarına olan dayanıklılığının da artmasını sağlar.
Beton parlatma cilası, betona yeni cilalanmış görünümü vermek için kullanılan bir cila türüdür. Genel olarak beton parlatma cilası, betondaki çizikleri, oksidasyonu ve yüzey pasını gidermek için özel olarak tasarlanmış bir ciladır. Beton yüzeylerin ömrünü uzatmada ve solmuş renkleri eski haline getirmede de etkilidir.
Ahşap yüzeylerin yanında iç ve dış mekanlarda, cam, ahşap, plastik, porselen, seramik, kağıt, tuval ve karton sanayisinde kullanılmaktadır. Çok çeşitli kullanım alanına sahip akrilik vernikler otomobil sanayisi, mobilya sanayisi, plastik sanayi, makine ve endüstri sanayisinde sıklıkla tercih edilir.
İlgili 33 soru bulundu
Öncelikle nemli bir bez ile uygulama yapacağın alanın üzerinde tozu ve kiri temizlemelisin. Ardından kuru bir bez ile yüzeyi kurulamalı ve kuru olduğundan emin olmalısın. Zımpara atlanmaması gereken önemli bir detaydır. Tüm yüzeyi eşit şekilde zımpara kağıdı ile zımparaladıktan sonra çıkan tozları da temizlemelisin.
Vernik uygulaması öncesinde, yüzeyin temiz ve kuru olması gerekmektedir. Eğer yüzeyde eski bir vernik veya boya tabakası varsa bu tabakanın zımpara yardımıyla çıkarılması önemlidir. Zımpara işlemi sonrasında, yüzeyin tozdan arındırılması için bir bez ile silinmesi tavsiye edilir.
Beton parlatma işlemi yapılırken sırasıyla önce beton kazıma işlemi daha sonra honlama işlemi ve en son olarakta parlatma işlemi yapılır. Beton parlatma işlemi yapılırken zemine Lityum Silikat uygulanır. Lityum Silikat betonun içersin de bulunan kimyasallarla reaksiyona girmesine ve silikata dönüşmesine honlama denir.
PARLAK BETON ( Beton Parlatma ) uygulaması, beton zeminlerin elmas kesicilerle aşındırılması ve silinmesi yöntemiyle parlatılması dır. İlk olarak beton zeminin en zayıf kısmı olan yüzeydeki şerbet tabakasını kazıyarak, betonun sağlam, dayanıklı bölgesine ulaşılır.
Uygulama : Uygulama işlemine beton üzerine çıkılabilecek kıvama geldiğinde yani betonda ;3-6 mm derinlikte ayak izi kalınca başlanmalıdır. Bu sırada yüzeyde ;su bulunmamalı ve yüzey nemli olmalıdır. Bir süre beklendikten sonra tepsi ile sıkıştırılır. 2-3 defa ve aralıklarla tekrarlandıktan sonra tepsi çıkartılır.
Su bazlı olduğundan dolayı iç mekanlarda rahatlıkla kullanılabilen taş vernik uygulamasını doğal taşların yanı sıra, seramik, karo, fayans gibi alanlarda da kullanabilirsin. Suya karşı koruduğu için balkon, bahçe gibi açık alanlarda da bu uygulamayı rahatlıkla yapman mümkün.
Vernik uygulaması yapılırken yüzeylerde en iyi sonuç veren Kadife Rulo Fırça kullanabilirsiniz. Rulo fırça yüzeyde fırça izi bırakmadan eşit miktarda verniği yüzeye dağıtacaktır. Bu ürün yerine sentetik zemin fırçası da tercih edebilirsiniz. Özellikle dar ve küçük alanlarda fırça kullanımı tercih edilebilir.
Mobilyacıların ve profesyonellerin kullandığı vernik çeşidi olan poliüretan verdik, en dayanıklı vernik tanımı ile bilinmektedir. Çünkü çizilmelere, çarpmalara, darbelere, kimyasal maddelere, iklim şartlarına karşı fazlasıyla dayanıklılık göstermektedir.
Beton bir zemini boyamak istiyorsanız yapmanız gereken şey Dış Mekân Zemin Boyası yani diğer adıyla dış cephe boyası kullanmaktır. Beton bir zemini en iyi şekilde boyamanın yolu budur.
Beton Renklendirilmesinde Agrega Yapısı ve Renk Faktörü
Koyu renk kum ve mıcır pigmentin renklendirme gücünü azaltıcı yönde etki etmektedir. Beton renklendirmesinde açık renk kum ve açık renk ince mıcır kullanmak en iyi sonuç veren üretim şeklidir.
Herhangi bir astar uygulamadan önce kolonların, korkuluk direklerinin veya süpürgeliklerin altlarını boya bandıyla maskeleyin. Astarı zemin direklerinin etrafına ve zeminin kenarlarına uygulamak için önce bir boya fırçası kullanın. Ardından, kenarları kestikten sonra, astarın kalanını bir rulo ile uygulayabilirsiniz.
TOPCOAT ACRYL
Akrilik reçine esaslı, tek bileşenli, solvent içerikli, UV dayanımlı, her türlü doğal taş ve beton yüzeylerin korunmasında kullanılan, parlak görünümlü yüksek koruyucudur.
Beton parlatma, son yıllarda inşaat sektöründe oldukça popüler hale gelen bir zemin kaplama yöntemidir. Beton zeminlerin pürüzsüz, parlak ve dayanıklı bir yüzeye sahip olmasını sağlayan bu işlem, birçok avantaj sunmaktadır.
Düşük veya yüksek basınçlı su, pH nötr kimyasallar ve ovucu yıkayıcılar kullanılır. Kullanılan ıslak kimyasal temizlik maddeleri betona yapışan lekeler ve kirlerle reaksiyona girer ve yüzeyleri ovma makineleri ile fırçalayarak çözerler.
Parlak beton, pürüzsüz bir yüzey elde etmek için aşındırıcı pedler kullanarak yüzeyin zımparalanması ve parlatılması işlemiyle elde edilir. Son adım, zemini beton sızdırmazlık malzemesi ile mühürlemektir ve mevcut iki ana tip vardır: Yüzeysel sızdırmazlık maddesi. Nüfuz eden sızdırmazlık maddesi.
Yapılan incelemeler ve hesaplamalar sonrasında bulunan uygulamalardan biri de fırçalı saha betonu uygulamasıdır. Bu uygulama, araç ve yayaların kayması muhtemel yerlerdeki emniyetsiz durumları önlemek, kaymaz ve dayanıklı zemine kavuşmak ile su ve ısı yalıtımı için kullanılmaktadır.
Kum ve Sodyum Karbonat Karışımı: Kurumuş betonu temizlemek için kum ve su karışımı veya kum ve sodyum karbonat karışımını kullanabilirsiniz. Bu karışımı lekenin üzerine sürün ve sürtün. Yüksek Basınçlı Temizleme: Büyük yüzeylerde, yüksek basınçlı su temizleme ekipmanları kullanarak beton lekelerini çıkarabilirsiniz.
Vernik uygulamalarında en iyi sonuç için Kadife Rulo Fırça (Moher) yada Sentetik zemin fırça kullanılması gerekir. Uygulama sonrası fırçanızı su ile temizleyerek uzun süre boyunca kullanabilirsiniz.
Cevap: Her 3 metrekare için 1 lt. boya, 500ml vernik kullanılmalıdır. Örneğin boyanacak yüzeyin alanı (en x boy) 6 metrekare ise 2lt boya ve 1lt vernik gerekecektir.
Vernik ve cila arasındaki farkı bilmenin bir yolu, ürün fırçalanmaya hazırsa, genellikle vernik olmasıdır. Üzerine püskürtülmek üzere formüle edilmişse, genellikle ciladır. Esasen, ahşap yüzeylere parlak bir görünüm kazandırmak için hem vernik hem de cila uygulanabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri